Insane in the Brain

met categorie:  

Nu de War on Drugs succesvol is, waaronder ook in Mechelen, wordt het toch wel echt gevaarlijk voor zij die kinderen hebben in het Uitgaansleven.

Terwijl wij, in onze jonge tijd, nog high werden van al die goedkope jointdampen in oa De Verloren Zoon of De Poort, wordt er nu zelfs rattengif, waspoeder, insecticide of ontwormingspoeder onder de cocaïne gemengd.

Je moet al verdomd Insane in the Brain zijn om eraan te beginnen (Tommeke, Tommeke, Tommeke wat doe je nu ?) want voor je het weet zit je aan de Crack en iedereen weet nog wel dat Crack killed Applejack (he jumped in and he couldn’t jump back – General Kane).

Geen nieuws onder de zon of is Mechelen Cocaïnehoofdstad (Coke Capital) ?

@Gimycko: ruik ik hier enig spoor van krui(t)/(d)dampen?

Vreemde manier om aan te kaarten dat Cocaine bende geklist in Mechelen.

En dan, tegelijkertijd met dat bericht : de jeugdzonde van ons Blauwbartje en de successen van de War on Drugs.

Op sommige dagen valt alles netjes samen.

:-)

 De politie heeft zijn werk goed gedaan, vooral dat is hetgene dat ik onthouden heb.

Tijdens de Jaren 80 heb ik geregeld meegemaakt dat de "Mechelse Flikken", in groep, iemand uit bv het Staminée op de Vismarkt haalden omdat hij criminieel zat was.  En tijdens de oude Dijlefeesten stonden de tappers achter de toog stijf van de peppillen om de nacht door te geraken.  En toen er in de cafées op de Vismarkt nog mocht gerookt worden (Belga, Bastos, Gruune Michèl, ...) werd dat geregeld onderbroken door de sweet smell of Marihuana, Grass of Weed (allez, nen joint int goe Vloms) dat rook naar wierook.  Die geur had ge ook, toen ze tijdens die oude Dijlefeesten, aan het barbecuen waren (tuinkruiden).

Those were the days.

En dat zal ook al wel geweest zijn in The Golden Sixties met al die hippies van toen, maar zware shit zoals Cocaine, en dat op deze schaal in het Mechelse... is het nieuw ?

Dus geen nieuws onder de zon of HLZHI Mechelen anno 2009 ?

Als nieuwe mechelaar ben ik nog op zoek naar een uitgangsleven in mechelen... Vreemd dat ze hier coke nodig hebben om de nacht door te komen als de cafés sluiten tegen een uur of 1... Nu, je zou voor minder als al je klanten zijn als gimycko

@ TD :

Het is allemaal braver geworden deze dagen.  Vroeger werd de Vismarkt gemeden door de goegemeente, later werd het de place-to-be voor jongeren met de jeugdcafé's en nu is het de hot-spot in Mechelen.

De lokale Hell's Angels (aka Outlaws) zijn verpatst naar den Battelsesteenweg en de Hangarounds van de Motorclub Boozer (clublokaal was in de Varkensstraat) zijn ook al een tijdje verdwenen.

Daarom dat het bovenstaande bericht zo opmerkelijk is.  Ook al is Mechelen geen Heiligenprentje, zou ik zulke zaken eerder verwachten in "metropolen" zoals Antwerpen of Brussel.  Maar ja, Mechelen ligt daar wel netjes tussenin.

@TD: Op de vismarkt sluiten bij mijn weten de café's toch niet om 1:00. Nog niet zo lang geleden hing ik daar in het weekend al wel eens tot 4:00 aan de toog.

@ JC :

Is het nu allemaal niet een pak braver (en vooral mooier) geworden op de Vismarkt ?  Want de Jeugd van Toen zie ik nu terugkeren, vergezeld van hun wederhelft en hun kinderen en met een pak meer rimpels in hun gezichten.

:-)

Hah, veel uitgaansleven is er in mechelen niet , dus veel coke waarschijnlijk ook niet.

Welke cokegebruikers ga je in mechelen tegenkomen?

Een paar zonderlingen in de Mille?

Een groepje vrienden dat in een mechels caféétje eerst stiekem een gezelligheids lijntje legt om daarna eentje te drinken?

Opvallend zijn wel hysterische reacties als "nu wordt het wel echt gevaarlijk voor onze kinderen in het uitgaansleven" of "voor het het weet zit je aan de crack"

Ik denk dat ik enkel die brave Vismarkt heb meegemaakt. Ik ben pas in 2001 in Mechelen komen wonen en kom pas regelmatig op de Vismarkt sinds 2003, toen ik de Gouden Vis ontdekte. De Vismarkt vind ik nu een gezellige plaats in het centrum waar je iets kan eten en een pintje kan drinken, eventueel tot in de vroege uurtjes.
De echte jongeren uitgangsbuurt lijkt me nu eerder aan het station te liggen. Daar kwam ik vroeger ook regelmatig, nu eigenlijk niet meer.

Op de Vismarkt kom ik nu veel minder, maar toch nog nu en dan, incl. wederhelft en kind.

 Ik denk dat ze hier gewoon een dealer gepakt hebben die toevallig in Mechelen woont, maar waarschijnlijk zijn klantenbestand heeft zitten aan de grotere dancings zoals la rocca of carre etc... Voor hetzelfde geld woonde die kerel in muizen of katelijne. Voor zijn product zou de afzetmarkt hier toch wel een beetje te klein zijn, en het aantal gebruikers marginaal.
Zelf ken ik er trouwens geen.

@ Janvandeput :

Enkele jaren geleden kon je inderdaad amper door het bos drugsdealers rond de La Rocca. 

In het artikel (zie link hierboven) gaat het over drugs voor de lokale markt.

En de La Rocca in Lier ligt op een boogscheut van Mechelen.

Enfin, de mensen van die desbetreffende Mechelse straat zullen wel serieus verschoten zijn toen de politie, in vol ornaat en met bivakmutsen, door hun straat kwamen rennen.  Sommigen hadden al... de politie gebeld !

De er naar hartelust wordt gedeald in Mechelen zal iedereen al wel eens opgevallen zijn. Toen ik enkele jaren geleden over de parking achter het station wandelde op een zonnige namiddag zag ik ook enkele 'jongeren' zakjes met het gekende symbool verhandelen. Blijbkaar moet ik iets te lang in hun richting hebben gekeken, waarop één van die snotapen zich liet ontvallen 'waddist, nog noeit gene weed zijn dealen ?'.

 Allee, dan ben ik de enige die nog nooit een pusher of een dealer is tegengekomen in Mechelen, en ik woon hier al bijna 40 jaar, een mens kan toch tegenslag hebben in het leven he? :-)))

@ JC, je valt in herhaling ; ) Ik heb je dat verhaal al eens eerder weten vertellen, moet blijkbaar een serieuse indruk achtergelaten hebben...  Oh ja die zakje met bekende logo zijn vrij te verkrijgen in ons buurland, een automaat waar vrij en ongecontroleerd bier is te verkrijgen wordt in veel landen ook als schokkend beschouwd? Kwestie van perceptie zou ik zo denken.

Het hardrugs-probleem zou ik langs de andere kant niet te veel marginaliseren, want het is weidverspreid (wereldweid) en wordt alsmaar meer maatschappelijk aanvaard (het is zelf hip...) terwijl het volgens mij zeer veel kapot maakt... 

Wat onze café's betreft, als hier iemand komt te beweren de ze om 1 uur sluiten durf ik te beweren dat je volgens mij nog niet veel op stap bent geweest in onze stad...

 

@erre

Inderdaad, ik heb het al eerder verteld, maar ik vind het dan ook een typerend voorbeeld. Je kan je natuurljik de vraag stellen hoe die 'jongeren', ik schat 14 à 15 jaar aan dat spul zijn geraakt. Zelfs in ons buurland kunnen ze dat op die leeftijd niet legaal krijgen. Dan moeten ze trouwens nog daar geraakt zijn en moeten ze het geld ervoor hebben. Hoewel weed nog altijd goedkoper is dan het hardere spul is het toch niet direct gratis.

Wat betreft die café's, dat klopt. Het is niet zo moeilijk om zelfs in de week nog een café te vinden waar om 2:00 's nachts nog ambiance is. Ik zal het aantal keren dat ik op de Vismarkt ben vertrokken na 4:00 's morgens hier maar niet neerschrijven.

Godverdoemme, onze locale dealer opgepakt! 

Een jaar of tien geleden ging ik met mijn (toen reeds meerderjarige) zonen eens op stap en de laatste kroeg die we aandeden was "den Akker".  Alleen maar bij het openduwen van de deur was ik bijna high..... en aan de toog werd er duchtig gedeald.

 Roger, gij denkt toch niet dat die levering enkel voor de visioenen was zeker.

Toen wij, in de Jaren 80, als coole dudes van den TSM, met enkele in het café Boozer zaten in de Varkensstraat (enkel voor wat pinten te pakken) kwamen er 2 jonge gastjes binnen.  Ze lopen naar den toog en vragen aan Franske, de President, of hij 2 jointjes kan rollen.  Ze waren niet ouder als 13 of 14 en Franske ging akkoord : ze moesten een half uur later terugkomen en de "joints" in het café zelf oproken.  Alletwee zijn ze akkoord en ze stuiven weg.  Franske snijdt een zakske Pickwick-thee open en strooit wat thee in 2 zelfgerolde sigaretten.  Na een half uur komen die 2 terug en Franske ontvangt voor elke "joint" 100 frank.  En dan beginnen die twee te "blowen" en omdat thee een aparte geur afgeeft, lopen die twee er toch in, zekers.

Dat kwartier, dat die gastjes bezig waren, hebben we toch serieus onze lach moeten inhouden.

:-D

Nu kom ik al sinds midden jaren 90 veelvuldig in menige uitgaansgelegenheid in Mechelen,

zowel op fuiven als in cafeekes, zowel aant station, vismarkt en elders,

vroeger organiseerden ik zelf fuiven als praeses cvan studentenclub Katetra,

en buiten wat occasionele wiet

heb ik hier in Mechelen nog nooit gezien dat er straffer spul gebruikt of verhandeld wordt

@ MarcVC :

Laten we het zo houden. 

Gelukkig zijn er nog de "Mechelse Flikken", die dan af en toe een inval doen en een dealertje van het hardere stuff keihard bij zijn nekvel pakken.  Die lui en hun rommel kunnen we missen als de pest.  En nu ze in de Koekenstad amper nog aan de bak komen en al richting Berchem Station verhuizen, moeten ze er godverdomme niet aan denken om naar Mechelen af te zakken, zenne !

http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/elke-dag-1-dealer-opgepakt-op-het-...

 Als ik sommige reacties lees dan hebben sommigen toch veel fantasie. Raar, maar ik kom ook in de zelfde cafés en ik heb niet de indriuk dat er daar flink gedeald wordt. Ofwel ben ik niet zo alert om daar op te letten. Er wordt wel duchtig gezopen, ook een soort drug weet je wel?

Wat ik wel wil aannemen is dat er inderdaad regelmatig straffeloos in de straat wordt gedeald. Tot (gewettigde) ergernis van sommige genetelde bloggers. Grote BMW's met donkerhuidige inzittinden klasseer ik ook wel eens als rijdende drugshops. Maar misschien laat de politie wel begaan om dan de hele zooi op te rollen, zoals dat nu klaarblijkelijk het geval was. 

Eerlijk gezegd, ofwel ben je zo stom om je kapot te drinken ofwel spuit je jezelf de andere wereld in. Jammer maar helaas....

@ Rudi :

Geregeld, nu een pak minder dan vroeger, rook je wel eens dat er ergens geblowed werd, maar in die 44 jaar dat ik al in Mechelen woon heb ik nooit echt weten of zien dealen in de Mechelse straten.  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet wordt gedaan, dus oftewel gebeurt het binnenkamers of in loze hoekjes in loze straatjes.