Feest van de Arbeid

1 mei : Feest van de Arbeid.

En arbeidt adelt, want je verwerft een positie binnen de samenleving, je bent sociaal, je bent geëngageerd en je wordt gerespecteerd.

Maar Arbeid is natuurlijk niet voor iedereen een feest : druk-druk-druk, stress, burn-outs, enz.

En vroeger was het natuurlijk niet allemaal beter, want al is tegenwoordig de werkweek vastgesteld op 37 of 38 uur, was het vroeger anders.En ook voor de kinderen was het leven nu eenmaal geen lolletje. Ter herinnering het artikel van ons aller Jans ivm de stoelenmakers uit Mechelen.En daaruit voortvloeiend de sociale omstandigheden voor de werkende mens, in België, Vlaanderen of Mechelen die krap behuist waren in oa beluikjes.

En natuurlijk de lichtpunten in dit alles.  Mensen, met een sociaal engagement zoals Victor Scheppers, die probeerde aan deze situatie te verhelpen.

Maar laten we deze sociale verworvenheden niet als normaal ervaren, want nu de crisis volop woedt, kan dit alles allemaal direct terug omslaan.   En zullen we ervoor moeten blijven vechten.   Maar laat deze gedachte uw Feest van de Arbeid niet vergallen.

Het was weer leuk in Mechelen !  Zonet in de binnenstad !

Er was een bandje...

Er waren wat slogans...

Er waren een pak mensen, die netjes in een rij liepen...

Er was begankenis...

Eigenlijk heel wat begankenis !

Enfin, het weer was goed en iedereen was tevreden.  Meer moet dat niet zijn.

Op naar het volgende feestje, volgend jaar !

:-)

(Foto's Gimycko)

Was het niet de bedoeling dat MechelenBlogt niet meer gerecupereerd zou worden om subtiel politieke propaganda te maken? Of zijn er uitzonderingen toegelaten?

Ook ne prettige feestdag gewenst, Freek Niet Gecontroleerd !

Ik vond 1 mei een gezellig volksfeest, goed weer en toffe muziek

Nog van dat.

Buiten Gennez, die netjes mee in die rij liep (zie hierboven), heb ik dezen achternoen geen echte kanonnen gezien.  Maar misschien hadden die, in de voormiddag, misschien al hun opwachting gemaakt.

Freek: een verslag van een manifestatie brengen of schrijven over een bepaalde zaak wil nog niet zeggen dat het "politiek gerecupereerd" is hoor.

Ik ben zelf geen socialist (wel héél sociaalvoelend) maar zie geen graten in dit bericht.

we moeten toch geen spoken beginnen te jagen?

dus mag er van mij over elke gebeurtenis/manifesatie bericht worden, zowel van links, als van 't midden, als van rechts.......

@ Marcéén :

Enkele dagen geleden kwamen die twee oude kaarten (bovenaan in het artikel ivm kinderarbeid en ellenlange werkweek van 58 uur) tevoorschijn.  En omdat we dan vlakbij 1 mei zaten was de combiné van beiden vanzelfsprekend.  Met daarbij dan achteraf nog een beeldverslagje van het feestje op vnl de IJzeren Leen maakte het geheel compleet.  Niks meer of niks minder, maar voor sommigen is dat er blijkbaar al over, want "subtiel politieke propaganda".

Misschien moeten we de raad van Oepsinjoorke maar opvolgen, want wat zei deze, verleden week, in de Streekkrant :

"...Da bestaat nog wel nen blog over Mèchele en zoe, ma das ni mé neefs.  Daa zitte wa mensen teige malkandere te stoeffe ouver uile fotoukes of wa te plage.  Ma as ge wilt weite wa dater leift in 't stad, dan moette ma is ne kie na onze saajt gan zien..."

@ Freek: 1 mei is volgens mij nog altijd geen partijpolitiek evenement.

"Dag van de Arbeid". Weet je wel? ;-)

Als je ziet dat ook een racistische extreem-rechtse partij op die dag een feest heeft?

En dat voor de rest iedereen van links tot rechts wel een zegje heeft op 1 mei...

@Wout, het is wel aan dat zogenaamde "extreem-rechts" van toen dat we de betaalde feestdag te danken hebben....:-))