De bekerkoorts stijgt.

met categorie:  

Zoals elke Mechelaar, en waarschijnlijk ook alle Belgen weten, heeft KV Mechelen enkele weken geleden de finale gehaald van de Cofidis Cup.

Je begint het stilaan ook in het straatbeeld gewaar te worden, er hangen weer geel-rood geblokte vlaggen buiten en de voorbereidingen worden gemaakt om er op 23 mei een waar volksfeest van te maken.

Uiteraard moeten we als Mechelaar niet alleen stilstaan bij het mogelijke succes van "De Malinwa" maar tevens ook nog even stilstaan bij het prachtige bekerparcours die de eeuwige rivaal Racing heeft afgelegd.

Samen hebben ze ervoor gezorgd dat het Mechels voetbal uitermate positief in het nieuws kwam. Voor Racing komen er misschien ook nog mooie dagen aan, want ze hebben nog steeds uitzicht op het spelen van de eindronde, en daardoor een mogelijke stijging naar de 2e voetbalklasse.

Terug even naar Malinwa, op 23 mei zou er dus een hele hoop te gebeuren (kunnen) staan op de Grote Markt.

Zo hoorde ik al van een mogelijk optreden van Frituur Paula, en een groot scherm dat geplaatst zou worden alwaar men deze voetbalstrijd live zou kunnen volgen.

Mark Uytterhoeven leek me gisteren al het startschot te geven met een toch wel unieke sjaal rond de nek. KV Mechelen en Racing Genk, sportief naast mekaar verweven.

Hopelijk wordt het die dag een feest, en als Mechelen dan toch nog zou verliezen, dan zijn we er toch maar mooi geraakt. Wie had dit 6 jaar geleden immers kunnen dromen.

Ben géén voetbalfan, maar ik gun het vanharte aan Mark U, Marc VC en alle andere KV-supporters (ook zij die niet naar de naam Marc/k luisteren ;-))) )

En het geel en rood op straat.. Mij stoort het niet hoor...

 Ik hoop van harte dat ze winnen ... Mechelen verdient het !

Ikzelf volg het sportgebeuren meer in de marge.  Maar mijn hart ligt bij KV.  En deze dagen volg ik het Mechels voetbal toch geboeid.

't Wordt een spannende dag, op 23 mei.

Ik kruis de vingers.

Hopelijk wint KV den beker maar het zal héél moeilijk worden, geloof me.

Racing wens ik zeker ook veel succes en indien ze winnen van Hamoir deze namiddag en bijgevolg de eindronde halen, ben ik er zeker van dat ze stijgen.

Mechelen staat weer op de voetbalkaart!

In plaats van een SMS te sturen naar een Mechels koppel, kunnen we beter een SMS sturen naar een Mechelse voetbalploeg.

Suggesties : "Go, Malinois !" voor de kakkers en "Go, Racing !" voor die van Groen & Wit.

Allez, 't is maar een ID.

:-D

@Bertrand : Racing speelt op verplaatsing tegen Bocholt vandaag.

Einduitslag was 2-2.

En Racing speelt de eindronde na een gelijkspel in Bocholt en verlies van de twee andere kandidaten. Chapeau voor de groenwitten, we konden toch niet achterblijven... 

 Hup, Hup Mechelen.

@ Jan. Was ff een test of hier ook supporters van de Racing zitten: ja dus! ;-)

Trouwens, familie van Jean Goovaerts?

Racing speelt nog geen eindronde maar wel een testwedstrijd waarvan de winnaar naar de eindronde mag. Wat een klucht... .

 

Bij mijn weten geen familie, Bertrand.
Ikzelf heb trouwens geen echt rechtstreekse familie meer, tenzij de familie langs de kant van mijn echtgenote.
 
Ik ben ook geen echte KV of Racing-fan en ik kijk ook raar of zelden naar het voetbal, maar ik had daarstraks net de persberichten gelezen, vandaar dat ik op de hoogte was :-)
 

Racing heeft dus nog 8 matchen te gaan, de jongens gaan dus nog mogen sjotten dit seizoen..

De Zondagsvriend van juni 1946 :

"Royal Football Club Malinois - De beste ploeg werd kampioen van België"

Lezen we ditzelfde soort berichten binnenkort ook (in 2009) ?

:-)

 Gim, prachtig dokument maar waar heeft dat ingestoken ? En toch ken ik ze.

@ G.L. : Graag gedaan !

Nu, op dit ogenblik, te vinden op eBay.

:-)

 Speciaal voor de jonge kakkerkes.

Bovenste rij van links naar rechts : Fons Van Haezendonk , Louis Volkaerts , Willy Vermeulen , Jef Andries , Tolle Smits , Julles Van den Driesch.

Onderste rij van links naar rechts : Torreke Lembrechts , Rik Coppens , Bert De Cleyn , Lusse Berthulens , Jef Hofmans.

Hij kent ze echt allemaal !  Grellig !

:-D

 Gim, en daarvoor moet ge de site van KV niet raadplegen want dat staat daar niet op. Op gebied van informatie over hun " geschichte " is er voor Mark Uyterhoeven en zijn cru nog veel werk aan de winkel.

@ G.L. :

Maakt gij ook eens zo enkele artikels, hier op den Blog, over de KV.  Zo met dingen die maar enkele mensen of enkel ingewijden weten.  Misschien levert dat nog verrassende reacties op.  Wie weet !

:-)

 Gim, ik val niet graag in herhaling want ik heb in het verleden reeds enkele anekdoten aangehaald maar omdat ge het zo schoon vraagt, eentje dan.

Als de Juul Van den Driesch in zijn tijd een vrijschop trapte van achter de middelijn en hij ging er over dan konden ze in Nekkerspoel statie nieuw ruiten zetten.hahaha.

@ G.L. : Hahaha !  Goe bezig !  Meer van dat !

:-D

@ Bertrand.

Op uw vraag : "familie van Jean Goovaerts ? "kan ik u melden dat het Jean GOYVAERTS is en niet GOOVAERTS.

Dus geen familie.

@Jos : Het verschil in schrijfwijze van een naam hoeft niet meteen de (verre) familieband uit te sluiten hoor.
Het zou best kunnen dat beiden uiteindelijk wel een zelfde stamvader hebben.
 
In de tijd van de eerste volkstellingen, in opdracht van Napoleon, toen ons landje onder Frans bewind viel, gingen zijn soldaten van deur tot deur om de bewoners op te tekenen.
Omdat die soldaten Frans spraken en de Vlamingen meestal alleen hun dialect, werden veel namen dan ook fonetisch geïnterpreteerd en zo genoteerd.
Vandaar dat je bvb Van Den Brande hebt en ook Vanden Brande, of Nijs en Nys :-)
 
Je kan daaruit dus afleiden dat, indien de familienaam anders geschreven is, dat beiden geen dichte familie zijn, maar dat het best mogelijk is dat de stamboomtakken ten tijde van Napoleon toch bij elkaar komen.
 
In Mechelen noemen ze dat "famille van't zeveste knopsgat' :-)
 
Deze wijsheid is me ooit bijgebracht door een geneoloog.

 

 Ik kan spijtig genoeg niet meer naar den Heizel, maar ik ga wél een feestje bouwen (hopelijk aan het groot scherm op de grote markt). Zelfs als we verliezen, dan nog feest ik de nacht door en er zullen er nog veel zijn die van hetzelfde gedacht zijn!

Ik heb reeds enkele fotos op den blogt gezien van de kampioenen ploeg van de Malinois .maar telkens staat er Smits op als doelman,Is iedereen Cannaerts vergeten,gedurende dien tijd was hij doelman en Smits was de reserfdoelman.Ben ik daar in verkeerd?   ik geloof dat niet.De Louis,

GL.ik heb juist dat lijntje gelezen over Juul Van den Driesch,dat is goed,ik dacht altijd als hij een  penalty gaf,hetgeen ik hem dat een paar maal zien doen,en de goalkeeper zou den bal gestop hebben ,dat beiden in de goal zouden terecht komen,De Louis