Alex Agnew

met categorie:  

Gisteren nog eens buiten gekomen, dat was lang geleden :-)

Reden, optreden van Alex Agnew in de Stadsschouwburg.

Persoonlijk ben ik een liefhebber van de echte stand up comedy. Ik heb het niet zo voor de Nederlandse cabaretiers met hun arty farty gelul. Geef mij maar recht voor de raap humor.

Alex Agnew is één van die weinge echte stand uppers die ons landje rijk is. Hij is ook de man van de geluidjes die kan toveren met zijn micro.

Favoriet onderwerp van Alex dezer dagen is zijn 11 maanden oude dochter Amy. Maar hij kan het toch niet laten om al snel over te schakelen naar meer shockerende humor. Het "droog in de kakker" niveau weet u wel.

Het publiek was waarlijk geshockeerd gisterenavond denk ik (waren de gevreesde "abonnementen" weer in de meerderheid?) want het bleef vrij mak. Alex moest fameus sleuren om enige respons te krijgen.

Alex is ook de man die vindt dat men met alles moet kunnen lachen. Onlangs was er één gemeenschap in dit land die die mening niet deelde. Je kon merken dat die controverse hem geraakt heeft en hij kon het niet laten om toch even na te trappen.

Voor de rest, goed optreden. Het verhaaltje (more human than human) hoeft er voor mij niet in te zitten. Geef mij maar de vuilbekkende, geluidjes makende Alex en ik ben content. Meer moet dat niet zijn.
 

hé mijnheer den administrator, waar is het bijbehorende youtube filmpje naar toe? Werkt dat niet in Drupal zo'n fimpje embedden? Of heb ik iets verkeerd gedaan?

@stefaantje: ' vuilbekkend ', ' schokerend '? Eigenaardig dat je deze topic onder ' cultuur ' plaatst.

Ik ga vanavond kijken. Gelukkig heb je nog niet té veel verklapt, Stefaantje...
Maar dat het goed zal zijn, daar twijfel ik niet aan ;-))

Zijn vorige show zag ik in de Arenberg en onlangs nog zag ik hem in The Joker (het café in Antwerpen dat zijn vriendin uitbaat en waar Agnew regelmatig 'zijn ding' doet!

Ik begrijp alleen niet wat je tegen mensen hebt die een Abonnement hebben voor het programma van het Cultuurcentrum. Trouwens zodra je aan vijf voorstellingen komt (lukt me zonder moeite, dankzij het meestal goed uitgebalanceerde en interessante programma) heb je sowieso een Abo!

@Luc: erh? Natuurlijk hoort een uitstekende StandUpper zoals Alex Agnew onder Cultuur !

Volgens mij kunnen YouTube filmpjes inderdaad niet embedded geplaats worden in de blog.

 

Leuk verslagje Stefaantje.

Bwah - natuurlijk mag dit onder 'cultuur' gerekend worden.  Waarom niet?  Alléén...is het aan MIJ niet besteed.  Maar wie ben ik?  Over kleuren en smaken valt nu eenmaal niet te redetwisten.  Standup-comedy is niet echt mijn ding.  Ofwel is het (naar mijn smaak (!)) vaak flauw én zoals bij Agnew er vaak vér over.  Maar over wat kan en/of mag is hier onlangs al uitgebreid gediscussieerd.  Dus, ik laat het er maar bij.

Maar: tof deze verslagjes van optredens en andere culturele evenementen op Mechelenblogt!  Méér van dat!

@markec abonnementen worden wel eens aangevuld met "oh, da's een bekende, dat ziet er ook nog wel leuk uit" om aan het quotum van 5 te komen.  Got it?

@Stefaantje: dat zal ongetwijfeld wel eens gebeuren, maar 'k ga er zeker niet van als algemene regel hoor...  Maar, ik begrijp nu beter wat je bedoelt: als er inderdaad mensen in de zaal zitten die om die reden naar het optreden komen, kan dat voor die mensen wel es tegenvallen en zal bij  hen er niet echt veel enthousiasme zijn...

Ben benieuwd voor seffens ;-))

Ik zit op rij E -> nog "veilig"?  ;-)))

 Ik heb Alex Agnew twee weken geleden gezien in Oostende en ik moet zeggen dat ik de laatste jaren niet meer zo hard heb moeten lachen als dan.

Schitterend optreden, twee uur en een kwartier zonder onderbreking. Chapeau.

EN met de casino eigenlijk een leuke zaal ontdekt, na het optreden een wandelingetje langs het strand.. er zijn slechtere locaties :-)

Ah! Géén pauze dus! OEF !!!
Gewoon twee uur gààn dus!! ;-)

 

Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om Alex live aan het werk te zien, maar ik heb z'n eerste twee zaalshows op dvd gezien en die waren verdomd goed.

Wanneer ik te weten kwam dat hij naar Mechelen kwam, was 't spel al uitverkocht.

Spijtig, want ik was graag gaan kijken.

't Zal wachten worden op dvd 3 :-(

 

Terug van een geweldige avond met Alex ;-)

Jongens, jongens... Elke keer wordt ie beter!!!
Zo goed en hard gelachen zeg !!

'k begrijp meteen véél meer nu van Stefaantje's verslag... dat ik als het nu lees heel anders lees!!! Het zit verdorie vol links/knipogen naar de show zelf..

En goed nieuws, Stefaantje, de zaal was allerminst ingetogen en er werd flink wat gelachen... ook toen het op het randje was, en zoals je weet, was het dat vaak ;-)

@Jan Goovaerts: in het foldertje dat ik meenam over de "Comedy Summer" In Blankenberge zie ik dat Agnew op 10 juli optreedt... Maar ik weet niet over er nog tickets zijn...

Andere kansen:
- 19/11 - Gistel
- 21/01/10 - Bredene
- 18/02/10 - Ieper
- 20/02/10 - Koekelare
- 12/03/10 - Oostkamp
- 20/03/10 - Oostende

Allemaal niet bij de deur, maar ja...

Mwa. Alex Agnew is een compleet niet grappige boer net als veel van z'n collega - stand-ups. Allez. Dat is wat ik denk.

Ook Wouter Deprez, Nigel Williams, Wim Helsen en co overstijgen echt niet het niveau van de platste Urbanus ofzo.

 

Wout

 Mijn cup of tea is het ook niet, daar ben ik eerlijk in.

MAAR!! Dat wil daarom niet zeggen dat het niet grappig zou zijn, getuige daarvan de vele positieve reacties. Ieder z'n mening.

En als die man daar werkelijk twee uur z'n kl*ten staat af te draaien dan hebben de fans zeker waar voor hun geld gehad denk ik. Buiten The Cure, Genesis en U2 heb ik de laatste 25 jaar geen enkel optreden van meer dan 2 uur gezien.

@stefaantje zie Jan Goovaerts - wel stefaantje daar heb je het, de 'abonnementen' waren met alle kaarten gaan lopen. ik was er ook op 28.05. maar ik heb mijn 'abonnementskaart' gekocht op de eerste dag die mogelijk was verleden jaar juni, jawel 2008: aanschuiven tot op straat en de mensen van het cultuurcentrum hebben een uur overgewerkt. Inderdaad, NIEMAND in Mechelen, die een beetje aan cultuur geïnteresseerd is, moet moeite doen om aan 5 voorstellingen te komen in het genre dat hem best past ....  maar er zijn misschien ook mensen tussen, die iets nieuws willen ontdekken, en dat valt soms mee en soms tegen. Ik vond het ook schitterend, alhoewel ik helemaal niet wist aan welk soort humor ik me moest verwachten. Verleden seizoen heb ik me zelf geconcentreerd op standup comedians, om het genre in Vlaanderen te leren kennen, en er waren (voor mij) goeie en minder goeie bij. Trouwens, het opzwepen van het publiek is deel van de show, dat was geen "moeite moeten doen om hen mee te krijgen". Er komt een "halve mop", de mensen wachten af, en dan wordt opgezweept, deel van de interactie tussen optreders en toeschouwers. Het moppeke bestaat dus uit 'het belachelijk maken, of toch bekan" van het publiek.

2de poging van R en R (de computer kent me niet meer):

@stefaantje zie Jan Govaerts. Zie je wel, enkel de 'abonnementen' hadden een kans om aan een kaart te geraken. Ik was er oook op 28.05. en heb mijn kaart reeds op de eerste dag in juni van verleden jaar (jawel 2008) gekocht. De mensen stonden tot op straat aan te schuiven en het cultuurcentrum heeft een uur overgewerkt die dag - waarvoor nog eens dank.

Je moet in Mechelen helemaal geen moeite doen om aan 5 voorstellingen te komen in de genre die je graag hebt, maar er zijn misschien ook mensen, die eens iets nieuws durven te proberen. Ik kende de naam van een collega maar wist helemaal niet wat soort humor het ging worden. Ik vond het hilarisch... Verleden jaar heb ik me op comedians 'gestort' om het genre in Vlaanderen te leren kennen, en er waren goede en minder goede (uit mijn zicht) bij.

Trouwens het opzwepen van het publiek is deel van de show, halve moppen maken, de mensen wachten af, en dan worden ze 'opgezweept', en zelf een beetje belachelijk gemaakt, zoals ook met anderen wordt gelachen. Zo slecht is het Mechels publiek niet, zeker niet de abonnementen, want die zijn heeeel wat gewoon ... Maar U moet misschien nog een paar knepen van het vak leren :-)

@Anoniem: Ik vind dat je deze mensen niet mag en kan vergelijken met Urbanus, die een totaal ander genre brengt.
Urbanus is geen stand up comedian, maar een humorist die totaal uit de luchtt gegrepen verhaaltjes brengt over zijn verleden en daarbij de nodige attributen gebruikt.
Een stand up comedian gebruikt enkel zijn microfoon en brengt ook een volledige andere vorm van humor.
Je kan ook Geert Hoste of Raf Coppens niet vergelijken met Urbanus, noch met een stand up comedian.
 
Wat de ene goed vindt, is voor de ander slecht en gelukkig maar.
Alex Agnew is soms grof en soms is hij er zelfs ver over, maar meestal is het er wel los op.
Ik heb bij het bekijken van zijn twee dvd's tranen gehuild van het lachen, en dan heb je de ambiance in de zaal nog niet mee, dus ik kan me best voorstellen dat het live nog een stuk leuker is.
 
Enfin, over smaken en kleuren kan je moeilijk discussiëren, dat is ieder zijn meug.

sorry, nu stat ik er 2 keren in. Toeval wil, dat ik zojuist het programma voor het nieuwe seizoen heb binnengekregen: 3 x evenementen, 9 x humor, 28 x muziek + 12 x klass. muziek, 10 x literatuur, 29 x podium, 11 x jongeren en 17 x familie.... dat wordt weer aanschuiven ...

Om toch nog wat weerwerk te bieden: ik ben overtuigd fan van het soort humor van Wim Helsen. Ik hou van de onzekerheid of hij nu zwanst of niet. Het is aan de toeschouwer om aan te voelen op welke verdieping ( van onze geest ) Wim bezig is. Dat gevoelen heb ik niet bij de hier aangevoerde stand-ups. In ieder geval hoef ik het platvloerse Van anderen niet. Nè!

@Luc: Da's uw goed recht hé Luc.

Ik heb het dan weer niet zo voor Wim Helsen.

Velen vinden Raf Coppens niet zo goed als Geert Hoste, terwijl ik beiden dan weer zeer goed vind, enz...

 

 

Ik luister graag naar www.humorzender.be . Daar hoor je al die gasten die hier vermeld worden, en het is een Mechels initiatief.