Plantenbeurs in Hombeek

met categorie:  

Nu in Leest de rook weer is opgetrokken na een zeer geslaagde " Posse Leest " is het de beurt aan de grootste fusiegemeente achter de Zenne om de registers open te trekken.Nu zondag 26 april zal het voor de negentiende keer zijn dat Hombeek zijn gasten ontvangt.En ze zullen komen met duizenden uit alle hoeken van Vlaanderen en zelfs nog ver daarbuiten.De regie van het hele gebeuren ligt in handen van de Sint Maartenschool en het doel is financiele middelen verwerven opdat de school haar status zou kunnen behouden en zelfs verbeteren ten bate van zovele jonge mensen.Onze toekomst.Dit betekend concreet aanbieden van een opvoeding op basis van " eigentijdse christelijke waarden " met aandacht voor " natuur, milieu, sport, sociale aangelegenheden en andere hedendaagse behoeften ". De vraag naar schoolbetrokkenheid van alle ouders staat primordiaal en hier is nog zeeeer veel werk aan de winkel.

De school werd opgericht in 1908 door de Zusters Anonciaden uit Huldenberg en aanvankelijk waren het enkel zusterkens die de dienst uitmaakten.Na de oorlog kwam hierin langzaam een ommezwaai door de terugloop van het aantal actieve kloosterlingen.Zuster Jeanne ( 78j ) is de laatste die symbolisch het licht zal moeten uitdraaien alhoewel zij nu nog steeds actief begaan is met de kleine dingen van alle dagen.Waarvoor dank.

Op het eerste beeld is duidelijk zichtbaar dat er weer een bouwkraan voor de deur staat en dat is maar goed ook want ook een school moet mee met haar tijd.En vermits koken geld kost is iedereen uitgenodigd om zijn steentje bij te dragen zodat de school waar ik mijn eerste letters heb gegeten nooit de rol  zou moeten lossen.

Mooi verslag, Louis.  En leuk dat korte geschiedkundige item erbij.  Meer moet dat niet zijn.

:-)

Vandaag in de Zondagskrant een bijdrage van Leo Denijn over de daktuin die boven de nieuwe refter van de school zal komen!

Ge ziet hé Jokke, in Hoembek zitte ze ni stil. 

Ik heb al heel veel over deze beurs gehoord, maar ben er tot mijn scha en schande nog nooit naartoe gegaan.

Misschien een leuk idee voor komende zondag, het lijkt me een leuk gebeuren te zijn. Meteen kan ik dan eens wat foto's nemen in Hombeek.

Hartelijk welkom Marc VC

Louis, dank voor de aanmaak van dit artikel.  Het doet deugd om lang alle kanten hulp te krijgen en alzo onze Hombeekse basisschool te kunnen blijven vernieuwen.

Nu zondag 26 april allen naar de grootste plantenbeurs van Vlaanderen!  Nu al willen we de 360 medewerkers bedanken die dan weer paraat zullen staan om duizenden bezoekers een energiek en prachtig stukje van Mechelen te laten ontdekken: Hombeek!

Hartelijk welkom! Dirk

 

En nog even helpen met de link naar de toffe en rijk gestofferde website van dit evenement

http://www.groenbeurs.be/

 Ik nodig hier alleman maar uit maar ik heb nog niet gezegd hoe ge er geraakt.Hier gaan we dan.

Wie van of via Mechelen komt gaat best naar Mechelen zuid.De watertoren ziet ge van in Antwerpen staan.Daar is in het industrieterrein enorm veel parkeerplaats en via een pendelbus wordt ge gratis naar de beurs gebracht.

Wie via de autobaan E19 komt neemt best de afrit Mechelen-zuid en verder zoals hierboven.

Wie vanuit het westen komt word via wegwijzers eveneens naar parking Mechelen- zuid geleid.

Een goede raad.Plaats uw wagen niet op verboden plaatsen want de politie doet haar werk en de afsleepdiensten staan paraat.

Hombeek wenst al zijn bezoekers een prettige dag.

 Roger Kokken, hoeveel bakken bier moest ik nu weer in huis doen als den SMT komt ?

Veel !  Heel veel !!!

Aan allen die Hombeek een warm hart toedragen. Volgende zondag 25 april is het weer zover, Nationale plantenbeurs in Hombeek en nu reeds voor de twintigste keer. De inrichters, zijnde de Sint Martinusschool heten allen welkom in ons dorp aan de Zenne. Veel is er sinds vorig jaar niet veranderd, zij het dat de grote werken aan de school achter de rug zijn en vers geld nodig is voor de volgende moderniseringsfaze. Dit alles ten bate van onze kinderen. Zoals gebruikelijk kan de auto achtergelaten worden op de bewaakte parkings op het industriegebied Mechelen - Zuid vanwaar gratis bussen u tot in het centrum van Hombeek brengen. Dus allen op post zou ik zeggen. 

Roger, ook ditmaal zal er bier zijn, veeeeel vaten bier.

Dat bier hoeft niet voor mij, eentje is genoeg, maar die bussen vind ik een fantastische oplossing.

 

Allee Jan, ientje is gien en oep twie biene kunde ni stoan. En de bussen, die zijn gratis. 

En weer is een jaartje voorbij. Dus allen zondag op post. Zelfde formule als vorig jaar, dat maakt het niet te moeilijk. En om te schuilen tegen de regen is er plaats genoeg. 

@Greet Nijs

Hier zijn er nog een paar mooie uit Hombeek. Deze keer zonder jongleurs. 

Opdat iedereen zijn kalender een beetje zou kunnen aanvullen. Zondag 28.4.2012 en dit al voor de drie en twintigste keer is het weer zover. Plantenbeurs in Hombeek aan de Zenne. We laten de stad  nog maar ne keer helemaal links liggen om te genieten van een boerekermis zoals uit grootmoeders tijd. Fotografen die moeten we niet te veel hebben want die hebben we zelf al genoeg. Als ze komen om iets op te doen zijn ze natuurlijk altijd welkom. Meer info kunt ge natuurlijk altijd inwinnen via de aanplakzuilen en brochures. De gazetten zullen er ook nog wel ne keer over schrijven denk ik. Dus iedereen tot zondag dan en denk eraan in Hombeek gooien ze geen blikjes of cigarettenpeuken op straat en oppassen waar ge uwen auto zet of ge kunt hem 's avonds gaan zoeken met ne premie er bovenop. Nog iet voor ik het vergeet, as ge graag e pintje drinkt zorg veu nen BOP.

Nen BOP is nen BOB in 't Hoembeiks.

Altijd leuk, die dialecten !

;-)

Toch nog iemand wakker. De kwis zit nog in 't loaf zekers. A propos Gim, emmek da noa goe geleze van die scheurpers ?

Gim, hoe dikwijls moet ik het nu nog zeggen . Ge moet de mensen niet naar Hombeek lez Malines sturen maar naar industrie Mechelen zuid. Daar kunnen ze gratis parkeren en de gratis pendelbus nemen naar de city of Hombeek. Dat is wat anders dan in 't stad hé. En als iemand wiet moest gaan plukken moet hij oppassen voor de kakkewiet hé.

Tien jaar geleden dat er nog zoveel bezoekers waren. En bij mijn weten alles rustig verlopen. Dus zal de school klaar zijn om op 1 september ieder kind een klasje te geven. Mooi zo Dirk. Proficiat aan heel de cru.

En na Leest vorig weekend is nu zondag Hombeek aan de beurt om letterlijk en figuurlijk de bloemetjes buiten te zetten. Ge moet u niet teveel kopzorgen maken want buiten bloemen en planten zal er ook eten en drinken genoeg zijn. Zoals we ze op den buiten kennen natuurlijk. Parkeren op industrie zuid en gratis busje komt zo. Oppassen want er zijn sleepdiensten gemeld. Allen welkom.

Zuid? Waar komt dat busje juist, G.L.?

Some, aan de ingang van het toenmalige Burndy. At your service please.

Bedankt G.L.
Dan toont een plannetje waar om de 10 minuten die gratis pendelbus stopt bij gratis parkings, allicht zoals de plantenbeurs van 10 tot 17 uur:
Op nummer 8 van de begrijpelijk door jou verzwegen straat, welke geheten is naar mijn eerste burgemeester, de genaamde SP., A.  Hier uit welwillende discretie slechts diens ver vooruitziende initialen.  ;-)

De laatste keer dat ik er kwam, was het nog gratis inkom. Nu zondag 3 euro (vanaf 12 jaar). Het heet nu "nationale plantenbeurs Hombeek". Mag jij die met je toegangsgeld dan wel sponsoren, gezien de bedoelde natie?

Proficiat Dirk met uw ploeg voor 25 jaar plantenbeurs in Hombeek. Maar veel meer nog voor de schitterende manier waarop deze school haar taak volbrengt. Wat nu echter plots de politiek  daarbij komt doen begrijp ik niet zo goed maar enfin. Zijn er verkiezingen op komst misschien ? Met dank aan Malenie voor haar degelijke uitleg. Meer moet dat niet zijn.

G.L., je loopt jaren achter.
Het zilveren jubileum is volop elders te doen. Mét Malenie en ocharme een ietsepietsie vergelijkend gemeentelijk politiek beleid. Wordt daar vervolgd.

Mon, ik loop waar en hoe ik wil. Comprandré. Gij misschien niet. Ik weet het niet.

Van naaldje tot draadje...

Dat je Dirk bedankte en jaarlijks deze rubriek hier bijhoudt, is natuurlijk goed.

Maar dat bedoelde ik niet met 'wordt daar vervolgd'. Ik had in 'Recente reacties' gemerkt dat je in deze rubriek iets schreef, maar zocht overal hierboven vergeefs waarom je Malenie bedankte. Je reageerde dus op een andere rubriek. Vermits je dacht in die andere rubriek te lezen, meende je dat daar iets nieuw onderaan toegevoegd was want je had het jaartal van de laatste reactie niet bezien: Dat is niet het 25ste jaar. Dáárdoor snapte je niet waar "nu echter plots de politiek" vandaan kwam. Nú in 2015, zaten alle bloggers over de Hombeekse beurs alleen in de rubriek van RealRaven.
Ik wou dus zeggen dat je Malenie beter daar bedankte.

Mijn opmerkingetje was niet kwaad bedoeld. Ik hield je gewoon voor een betere verstaander.