Hombeekse paasklokken

met categorie:  

 

Nog voor in Leest het startschot werd gegeven voor hun jaarlijkse dolle dagen vierden de Hombeekse kinderen hun jaarlijks paasfeest.Paaszondag precies 12.00 uur keerden de klokken van onze Sint Martinustoren uit Rome terug geladen met een vracht aan paaseitjes.Huppelend dwarrelden ze uit de galmgaten richting vele grijpende kinderhandjes.Voor hen kon het paasfeest al niet meer stuk.Er waren er voor ieder evenveel en dat wat op het laatst overbleef zou gaan naar minder bedeelden zoals dat van een dorps gemeenschap als de onze verwacht wordt.

Vooraf had pastoor Callebout een ruim bijgewoonde heilige mis opgedragen ter gelegenheid van de verijzenis van Christus.Gans dit gebeuren werd op poten gezet door de Gezinsbond afdeling Hombeek en gesteund door de plaatselijke handelaars en zelfstandigen.Ook enkele grote bedrijven uit het Mechelse droegen hun steentje bij tot het welslagen.

Allen hartelijk bedankt hiervoor.

@ GL :

Een soortement Posse Hombeek of zoiets ?

:-)

Allez, Hombeek is (ook) precies... goe bezig !

 Gim, gij hebt in Leest het licht moeten uitdoen zeker . En zijn al die prominenten goed weg gekomen ? Er waren er nogal wat.

Prominenten ?  Noem eens Namen, GL !

:-D

 Seg, ik ken die allemaal ni me eulleze naam zenne.Ik zien die af en toe al is zitte in mijnen aquarium as mijn vrouw naar die spellekes kijkt van de slumste.Zeg in Leest geve ze nog goe deu zenne, ik hôôr het tot ie.Ze spele de panne van 't dek.

De Paster van Hombeek heeft zijn naam niet gestolen.
Een pastoor die Callebaut heet is best geplaatst om Chocolade eieren te gooien :-)

 Waar halen z't

Toffe tweede topic G.L. Al wachten we natuurlijk allemaal in spanning op uw meer politiek getinte en iets meer uitgesproken topics ! ;-)

Met al dat gedoe rond Posse Leest was ik het paasklokken werpen, vorige zondag in Hombeek nog vergeten. De kleinkinderen worden groter en dan ben je er zelf zo niet meer bij betrokken. Maar dat er in de regionale media niets van te lezen was heeft me wel een beetje verbaasd. Maar ja, ik denk dat dit voor de Hombeekse gezinsbond het minste van hun zorgen is.

Zeg G.L.,
Een parochieblad... bestaat zoiets nog? Of stuurt Kerknet news feeds?

Mon, voor het plaatselijk nieuws hebben wij in Hombeek onze maandelijkse " De Schacht ". Momenteel zitten we aan nummer 798 in de 69ste jaargang. Heel leerrijk. Je kan daar zelfs als " buitenlander "  een abo op nemen. Heel leerzame bron van informatie. En nu weet ge meteen waarom die van achter de Zenne twee banken vooruit hebben op die van 't .....-))) Gymico zal wel gelijk hebben als hij zegt dat we het dorps moeten houden. 

Mé '  "de schacht" oembèk digitaal ' in deyze link, von ek er alles ouver.
De historische oplagen rijmen met de opslagen. De prijsverhoging van 2014 gaf echter geen ruk naar omlaag. Dat is een teken dat de appreciatie voorbij 't Vrijbroek die 17% compenseert. Maar de belangrijkste pagina kan mij niet tot een abonnementje bewegen.