RaRaRa

met categorie:  

(foto Peter Meuris)

Iemand een idee waar en wanneer deze genomen is ? :-)

(Het is trouwens een heuse muurschildering in de Mechelse Binnenstad)

Op de Grote Korenzoutmarktwerfstraat, gezien vanuit den botaniek met een verrekijker. :-)

Luc heeft gelijk met de straatnaam - deze zicht is niet reëel, het is een verzameling van verschillende historische plekjes in één schilderij. Dit werd nog gedaan ... de voorganger van reklame-affiches, waar men dit soort samenvoeging ook dikwijls vindt. Nu even de gebouwen herkennen: Zoutwerf, Grootbrug (een beetje vervrongen,) Michiels op de Korenmarkt, cathedraal, het huidige postgebouw, een anoniem vergezicht langs het water om er een perspectief in te brengen, en dan het gebouw aan het groen waterke (nu van het bisdom). En de boog waardoor dit alles zogezegd te zien is, gewoon een fantasie-kader. Waar is deze muurschildering te bewonderen ?
Peter, de schilder heeft er wel een mooi (maar bedrieglijk) geheel van gemaakt en als toeristen dat in hun thuislanden zien denken ze zeker en vast dat bij ons de tijd heeft stilgestaan.

Ik vind hem geweldig ... Maar waar is hij te bewonderen ? :-) Het is werk van 1991, en het is toch ca 3 vierkant meter groot. (dus toch nog een rarara)

@RenR: Michiels op de Korenmarkt staat er niet op hoor,ook niet het huis Den Duytsch, dat naast Michiels is gelokaliseerd. Misschien ben je wat misleid door de Refuge van Sint-Truiden, of het Hof van Busleyden.

Op het eerste gezicht dacht ik aan de enkele jaren geleden Mechelse kunstenaar Jan Adriaenssens waarvan ik in de jaren 70 een werk kocht.  Veel van zijn werken zijn compilaties van diverse Mechelse stadszichten.  Maar ik vermoed dat hij zich op hogere leeftijd niet meer zal bezig gehouden met muren te beschilderen.  In elk geval: heel knap gedaan. 'k zou begot niet weten waar het is (maar ik kom dan ook niet elke dag in Mechelen)

Prachtig, ongelooflijk hoeveel schoonheid er te vinden is in Mechelen!

Ik wandel regelmatig door Mechelen, maar dit juweeltje heb ik nog niet gezien.

 

Ik ben er zeker van dat er geen plaats in Mechelen is  ,waar ge dit kunt zien,dit is onmogelijk..Louis (USA)

Op de IJzerenleen te vinden...  in een koffiehuis ('euh, 'Intermezzo', geloof ik...).  Die wandschildering is daar al jaren te vinden.  Lang geleden dat ik er binnen was - maar ik ken ze wel, Peter.

Jans, ge moogt op uw twee oortjes slapen want het is inderdaad op de Ijzerenleen in Intermezzo. Jammer voor Peter dat ge het zo vlug openbaarde want nu is voor hem de lol er af natuurlijk.

heeft Jos Nys nu al gezegd waar zijn waterspuwer staat en bij wie? (vorige rara's)

Ik denk dat Jos Nys van de aardbodem verdwenen is  :-)

:-) Jan heeft gelijk ...

@ marc : De ene wat sneller dan de andere.

De waterspuwer is/was inderdaad een geschenk van de stad Mechelen aan paus Johannes Paulus II voor zijn verjaardag (85).

@ Roger : van de aardbodem verdwenen ???

Moet ge ff kijken o.a. Groen & Wit en Geel & Rood, Ja juffrouw ! Neen juffrouw !, Cartoon : Liefde is...., For Louis USA, RaRaRa : Zakstraat, Noordschool, wie weet meer ?, Battel in beeld, enz...

 

Ge zult die verbeelding mischien wel vinden,maar ik zou wel eens willen weten waar ge dit zicht in werkelijkheid kunt zien.En ik sta er bij dat ddit onmogelijk ( een oude Mechelaar,de Louis)

Gelijk heb je Louis.

Louis, het kunstwerk is gewoon een "collage" van een aantal stadsgezichten, in het echt staan die uiteraard niet bij mekaar. Maar het is wel een prachtige evocatie van de mooiste hoekjes van Mechelen...

@ Louis USA :

It's just an Artistic Impression.  It is not the real thing !

:-)

Ja Rudi,dat heb ik wel gezien ,maar het Greun Waterke naar de Groete Met brengen? Het is wel mooi gedaan..Louis

Guy,ik had juist een reactie geplaats in antwoord van  "heeft  iemand een idee WAAR en WANNEER dit genomen was.Iedereen kan wel zien dat dit een schilderij is..

:-) 1991, Intermezzo, IJzerenLeen, muurschildering, collage van bestaande zaken ...