Plons ?

met categorie:  Dijle – Alfred Ost

We waren al wat gewoon, maar nu wordt het wel echt te gek in Mechelen.  Want wat lees ik in de Gazet :

"...De organisatoren van Dijlefeesten Deflux maken hun festival deze zomer nóg aantrekkelijker.  Ze pakken uit met een podium dat op de Dijle drijft..."

We weten dat ons Blauwbartje geregeld met goeie, en soms maffe ideeën komt aandraven, maar die jongens en meisjes van de Dijlefeesten Deflux gaan nog een stapje verder : een drijvend ponton, met daarop een podium.

Het is nog niet gezien in de Maneblussersstad (overgewaaid uit andere steden), maar het moet wel kunnen.

Bij het openleggen van de Melaanvliet dachten we al : “Leuk, waterloopje !” en buiten die enkele onverschrokkenen, die er een duik in namen, kunnen we er best enkel pootjebaden.

En nu wordt de levensader van Mechelen, de rivier Dijle, een onderdeel van de festiviteiten ! Goed, we hadden al die modeshow een tijdje geleden, maar dit is weer eens iets ander.

Een aanrader ?

Klik foto GVA hieronder voor het bericht uit de krant.-----

   :-D

Superleuk idee! Dan is er meer plaats voor het publiek op de Vismarkt en gaat het geluid misschien meer de open ruimte in, in plaats van te weergalmen tussen de gebouwen?

Drijvende pontons zijn van alle tijden. Voor de Rombout-rondgang, werd er ter hoogte van de Winketbrug een ponton gelegd om de processie door te laten ...

@ EvaM :

Ja, het wordt wel origineel : Dansen op het water !

:-)

En de zatlappe kunne nàà rècht vanaf  't ponton in de Deel pisse  :-)

Water Music is ook van alle tijden... In 1717 gaf King George I opdracht voor een concert op de Thames. Georg Friedrich Handel componeerde 3 suites van orkestbewegingen voor blazers en strijkers, die werden uitgevoerd door een 50-koppig orkest op een bark die zo dicht mogelijk bij de koninklijke boot moest varen. Er was geen vaste volgorde in de stukken : trage, zachtere delen werden gespeeld als de muzikantenboot dicht bij de koningsboot lag, en luidere krachtigere delen als de boten uiteendreven.

Toch blijft het een intrigerende zaak hoe die barokmuziek, gespeeld op strijkers en blazers die bijlange niet de klankperformantie hadden van hedendaagse (klassieke) instrumenten, moet geklonken hebben op zo klotsende rivier, met oevergeluiden...

In 2004 heeft een multidisciplinair team historische experts de Water Music op de Thames gereconstrueerd : alles alles, alles, zowel de kostuums, de (nagebouwde) boot, de instrumenten en hun klankbereik, het visuele aspect van de oevers enz, werd grondig bestudeerd, en tenslotte opgenomen op een prachtige DVD die ook het vooronderzoek uitvoerig belicht.

http://www.youtube.com/watch?v=pOBm6jqOb-0

Ok, de Thames en London, dat is een paar maatjes groter dan Mechelen aan de Dele, maar wat megalomelomanie kan aanstekelijk zijn en is in elk geval onschuldig...

 

 

Dat wordt binnenkort smullen voor de Flickrfotografen !

:-D

Spitsvondig zo 'n idee: je maakt muziek ter hoogte van de Vismarkt, je zet de sluis aan het keerdok effe open en de ponton drijft tot aan den botaniek voor een sessie Parkpop! Geniaal is dat.

Misschien een ideetje : KeerDokRock ?

@ Luc : Goed idee !

Maar dan moet dat hele gedoe wel voorbij de Hoogbrug en de Fonteinbrug geraken.

:-D

@ Peter : Mooi ! Mooi !

:-)

De Bloggers hebben ideeën zat !  Meer van dat !

@ Peter :

Of misschien KeerdoKKlassieK met Radio Klara als sponsor.  Just an ID.

Ik herinner me nog vaag dat rond 1950 op een groot vlot opde grote vijver van 't Vrijbroekpark ook een of andere show(?) werd opgevoerd.

Op de plannen staat nog steeds de noodbrug, zal de Beethovenbrug ook deze zomer nog niet te aanschouwen zijn???

 

Ik kan niet begrijpen dat men steeds weer uitpakt met nieuwe projecten maar dat men gestarte projecten niet afwerkt...  onvolledig dijlepad en lelijke noodbrug...

 

Voor de mannen van Dijlefeesten Deflux: GOED PLAN!

 @ jansenius

Als je van vrienden twee ingebrande CDtjes zonder identificatie hebt gekregen en je kent niet goed meer het verschil tussen The Watermusic en Royal Fireworks dan heb ik voor jou het volgende: leg de schijfjes apart in de microwave, begint het te koken is het The Watermusic, ontploft het ?....... juist!

@jef van ransbeeck :-) .

Och ze doen maar!Er is al genoeg afval in de Dijle door smeerlappen gesmeten;pissen kan er nog bij,waarom niet?Men houdt er toch geen rekening mee dat er vissen in leven,nietwaar? Het is nog niet genoeg dat die (vissen) opgevreten worden door die vraatzuchtige aalscholvers,dat er nog vuiligheid ingeworpen wordt:men zou er toch iets moeten aan doen en vlug of de Dijle wordt visloos! Wat de "laddertjes"betreft,hoe zal men een drenkeling over de relingen moeten halen op het wandelpad?