Nachtelijke Torenbestijging met gids!

Nachtelijke torenbestijging in het kader van de Nacht van de Duisternis!


Foto: Toerisme Mechelen

Wil je de Sint-Romboutstoren eens van zijn schaduwzijde zien? Of bijna de sterren kunnen aanraken? Klim dan naar de top van de toren tijdens de 14de editie van Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 28 maart bezoek je de toren zonder beeld en klank maar met een echte gids. Boven wordt je beloond met een uniek zicht op het firmament boven een duister Mechelen.  Er is een extra verrassing voorzien voor elke deelnemer!

Nacht van de Duisternis
Opnieuw organiseert de Bond Beter Leefmilieu (BBL) deze veertiende editie van Nacht van de Duisternis. Het project zet de problematiek van lichthinder in het voetlicht. Uit diverse onderzoeken blijkt dat zowel mens, dieren als planten hinder van strooilicht ondervinden.

Doof je verlichting en bespaar energie
Energieverbruik en de invloed ervan op het klimaat worden ook in deze campagne geviseerd. Wil je zelf je steentje bijdragen aan deze actie? Doof je verlichting tussen 20.30 en 21.30 uur en neem op deze manier deel aan het internationale Earth Hour van WWF. Earth Hour is een internationale oproep aan steden, bedrijven en burgers om klimaatverandering tegen te gaan.

Praktische info
Datum: zaterdag 28 maart
Tijdstip: 20 uur
Duur: 2 uur
Vertrek: UiT in Mechelen
Adres: Hallestraat 2-4-6
Tickets: 7,5 euro (volwassenen) – 3,50 euro (< 12 jaar) – 2 euro (voor UiTpassers)
Inschrijven is verplicht! (beperkt aantal plaatsen)
T. 070 222 800

Email: uit@mechelen.be

Meer info
www.nachtvandeduisternis.be
www.earthhour.be

 

Mooi initiatief - al zal ik er niet bij zijn...

(tussen haakjes: de nieuwe website van Sint-Romboutstoren is wel de moeite:

www.romboutstoren.be   )

Leuk!  Al zal ik er ook niet bij kunnen zijn....  jammer maar helaas

idd, leuke site, goed gedaan!

Allen daarheen !

'Op zaterdag 28 maart bezoek je de toren zonder beeld en klank maar met een echte gids.' Is dat niet hartverwarmend dat me dan toch nog een streepje vóór geeft, tegenover de cyborgs. Dit is een opsteker voor gidsen met een dipje!

:-) Ik zal het onthouden Luc :-)

@peter: het dipje-vak is niks voor jou!

Kijk Luc, er staat een nieuwe lente aan te komen, de stad staat vol met nieuwe  objecten, en vreemde toeristen. Op het dak van de kathedraal wordt er geprojecteerd. Contour light is schitterend  en ik moet nog naar enkele tentoonstellingen.

Er hangen zelfs engelen in de lucht. :-)

Het hoogseizoen voor de gidsen komt er aan ... en binnenkort gaan we het zelfs over de vier elementen hebben water, aarde lucht en vuur in onze schone stede.

En de stad maakt het mogelijk om de toren te beklimmen op een moment dat de hele stad donker is ... wat wil je meer hebben ? :-)

@peter: publiek! En liefst vanal een publiek dat we tot vandaag nog niet konden bereiken maar dat dankzij  Dag Allemaal, Joepie, het Staatsblad enz. eens een zijsprong naar Mechelen waagt om eens kennis te maken met onze stede. Een doorsnee ( of voor mijn part doorgesneden ) Mechelaar weet meer te vertellen ( stoeffen ) over haar/zijn bezoek aan het Louvre of British Museum dan over de mechelse rijkdom. Rudi heeft het hier reeds dikwijls gezegd: een beetje meer chauvinisme zou de mechelaar niet misstaan.

"Stadsvisoenen in de Joepie." Ik probeer het me voor te stellen. LOL Maar het is nog zo gek niet hoor ...

 

ik kijk er naar uit om fotokes te zien want ik kan er zelf niet bij zijn

Ik was er bij en bedank iedereen die dit mogelijk maakte. Helaas geen fotokes, wegens foto-apparaat vergeten :-(

Is er dan wat te zien, als alles donker is ?
Ik ben gisteren door de stad gereden tussen half negen en half tien en het leek wel of Mechelen ni wreed meedeed.
Op de Grote Markt was het donker en in enkele binnenstraten, maar op de IJzerleen brande volle licht.
Gelukkig maar, eigenlijk, want je zal maar net te voet naar huis moeten als ze al het licht uitdoen :-)

De stad leek wel een groot stadsgewest.

De structuur van de straten is erg goed waarneembaar, en het stratenplan is dan ook beter de herkennen dan overdag.

Zeg Peter, zijn jullie dan op de trans geweest? Want vanop de skywalk is dat stratenpatroon nauwelijks nog te zien, wegens de muren van het begin van de spits.

Op de skywalk kan je nog steeds grote stukken stad zien. Echt onder de toren kan natuurlijk niet meer kijken. En sommige stukken zijn minder bereikbaar dan voorheen. Maar het is toch het dichtst bij de hemel als mogelijk :-)