Mechelen interactief

met categorie:  

in opdracht

Beste Mechelse bloggers,

Als je in je laatste bachelorjaar aanbelandt, word er van je verwacht dat je een onderzoek op poten zet en hierrond een paper te schrijven. Dit jaar kreeg ik het thema “citymarketing” aangeboden en hieraan heb ik jullie stadsblog gelinkt. In het kader van mijn bachelorpaper moet ik dus uit op onderzoek en hier kunnen jullie mij bij helpen.


Mechelen interactief. Dit is het begin van de titel van mijn bachelorproef en niet zomaar! Ik heb verschillende stadsblogs in het oog gehouden en de reden waarom ik gekozen heb voor http://www.mechelenblogt.be/ is omdat ik het opvallend vond hoeveel activiteit er aanwezig is op jullie weblog.

Daarom had ik gehoopt dat jullie mij zouden willen helpen met mijn onderzoek. Dit kan door je op één avond, maximaal twee uur, vrij te maken om in Mechelen zelf samen te komen met nog 4 of 5 andere bloggers en mee te doen aan een focusgroepinterview. Hierbij worden enkele vragen gesteld en kunnen jullie onderling jullie meningen, gedachten en ideeën vertellen.

Het is de bedoeling dat het een groepsgesprek is, waar iedereen zijn mening kan uiten. Zonder jullie hulp heb ik geen onderzoek.

Daarom hoop ik echt van harte dat jullie deze studente uit de nood willen helpen!

Geïnteresseerden kunnen mij iets laten weten op mijn e-mailadres vmassaer@vub.ac.be.

...Wil ik graag aan meewerken!

 Ik ook, absoluut met plezier.

Ik ook, al was het maar om de DT-fouten en andere spellingsfouten uit je tekst te verwijderen...  Sorry, beroepsmisvorming  :-)

Ik doe mee en ik wil een zitje naasd Koen zodad hei mein fauten kan verbeeteren. ;-)

Ik doe ook mee.

Je mag mij er ook bijrekenen, met plezier.

En waar zitten de vrouwelijke deelnemers? Is die invalshoek niet belangrijk ;-)

Afhankelijk van waar en wanneer, wil ik eventueel meedoen. Hou me op de hoogte.

Zéker belangrijke Eva!!   ;-)   Een 'stad in vrouwenhanden' moet natuurlijk zijn dames vertegenwoordigd zien in dit 'debat'!

Beste Bloggers,

Fijn om al deze positieve reacties te krijgen:-). Ik ben net gaan spreken met mijn begeleidster en zij raadt mij aan te beginnen met 2 focusgroepinterviews(met 8 mensen ipv 6) en deze verder aan te vullen met diepte-interviews. Het zou ideaal zijn als de focusgroepen eind volgende week gedaan zijn zodat ik de diepte-interviews kan starten vanaf woensdag 18 maart. 

Zou het jullie passen op dinsdag 10 maart en vervolgens opdonderdag 12 maart in de avond? Moest dit moeilijk zijn kan ik mij ook vrijmaken vrijdag 13 maart, zaterdag 14 maart en dinsdag 17 maart. Voor mij hoeft het niet per se in de avond door te gaan, maar dat is misschien wel makkelijker voor jullie?

Wat betreft de locatie zou ik graag naar jullie toe willen vragen of jullie misschien een idee hebben? Ik heb een mail naar de gemeente gestuurd of zij eventueel geen lokaal ter beschikking kunnen stellen, maar dat is nog afwachten op antwoord. Ik wil het altijd bij mijn thuis laten doorgaan in Grimbergen, maar dat is misschien niet zo handig. Maar dat is in elk geval al een mogelijkheid. Laat maar iets weten!

Mvg,

Vanessa

 

Voor enkele mensen zou dinsdag 10 maart passen in de avond, daarom zou ik dit moment al graag vastleggen. Enkel een lokatie moet nog gevonden worden. Tenzij iedereen akkoord is om samen te pendelen en het in Grimbergen te laten doorgaan bij mijn thuis. En ik zou zeggen vrouwelijke bloggers en alle andere mensen die berichten of gewoon reacties plaatsen op deze blog, laat uw stem ook maar horen:-)!

Vanessa, ik had graag meegedaan maar helaas ben ik in het buitenland van 10 tot 28 maart.

Veel succes alvast!

Ik wil ook wel meedoen, ten minste als je nog niet-vrouwelijke kandidaten nodig hebt....

Als je geen lokatie zou krijgen van de stad, stel ik mijn living wel ter beschikking, er is hier plaats genoeg voor geanimeerde discussies :-) . Liefst niet voor 20u, anders is het hier nog spitsuur. Laat maar iets weten hee.

Beste Jansenius,

Natuurlijk zou ik ook uw mening willen horen! Het lijkt mij een goede oplossing moest je uw living ter beschikking willen stellen. Als je er nog steeds voor open staat zou ik uw aanbod heel graag aannemen:-)! Zou ik uw emailadres mogen om dan eventueel verder af te spreken?

Alvast super hard bedankt!

groeten,

Vanessa

 

@Vanessa, 10 maart kan voor mij dus niet wegens raadscommissies op het stadhuis, anders was ik wel bereid. Spijtig want een beetje politieke praat was misschien gewenst??

Mijn mailadres = jansenius62 at yahoo dot com (kwestie van spammers op afstand te houden :-) , je vervangt natuurlijk de at door @ , de dot door een punt, en laat alle spaties weg).

Mijn gsm = 0474 / 97 36 34.

 

Beste Eddy Luyten,

Spijtig dat je er deze keer niet kan bijzijn, maar misschien past het u de tweede keer wel? Het zou inderdaad interessant zijn om ook uw mening te horen. Als het bij het tweede focusinterview niet goed uitkomt, kan U al een kandidaat zijn voor de diepte-interviews waarmee ik de focusgroepen moet aanvullen. Dat zijn dan vragen op basis van inzichten bekomen uit de eerste focusgroepen. Zoals u wil, voor het tweede focusgroepinterview ga ik sowieso nog mensen nodig hebben:-)

Vanessa

Ik ben benieuwd. Vraagje: een focusgroepinterview doet dat pijn, want het lijkt me een erg moeilijk woord :-)

Zou Eva of Eef het ook nog steeds zien zitten om mee te doen dinsdag 10 maart in de avond? Je mag mij dan een mail sturen op mijn emailadres vmassaer@vub.ac.be uw vrouwelijke stem zal zeker geapprecieerd worden aangezien u dan de enige vrouwelijke deelneemster zal zijn!

Vanessa

Het is simpelweg een interview met meerdere mensen, dus een groep. Waarbij jullie onderling in gesprek kunnen gaan en jullie meningen kunnen uiten tegenover elkaar begeleid door een aantal vragen. Er moet niets op voorhand gedaan worden, dus pijn zal het zeker niet doen:-).

ik heb ondertussen aan vanessa bevestigd dat het bij ons thuis mag doorgaan (centrum mechelen), maar ik zou wel graag weten wie er allemaal komt (en vanessa zelf natuurlijk ook :-) ) , dus mail haar aub om te bevestigen of je komt of niet.

Wat doen we met den drank? 

Opdrinken en betalen? ;-)

Practisch he, dat ik daar niet met een fles sta als er drank voorzien is en dat ik gepast kan betalen als dat moet. Ha ja, dat zijn dingen die we moeten weten he.. :-) 

@ Jansenius: Ik kom in elk geval en voor de drank zien we wel zeker?

Christophe, merk ik in uw vraag daar niet een zekere schrik dat het toch wel eens pijn zou kunnen doen, zo'n focusgroepinterview, zo zonder lokale verdoving :-)  . Vreest niet, ik zal wel voor iets zorgen, en geen zorgen, dat is inbegrepen in de huur van de living :-) . Genen drank gene klank, nietwaar. In vino veritas. Maarrr euh... 't is gene cantus hee...een onderzoek gelinkt aan citymarketing... ik zou niet willen dat Vanessa en haar onderzoekscoordinator straks een smeuïg stukje plegen over het verdronken land van Mechelen, en dat wij ons daar acheraf niks meer van herinneren gezegd te hebben :-) .

 Vrees niets, brave stedeling, ik ben al 36 dagen nuchter en bovendien bezat ik mij nooit op weekdagen, meer zelfs: ik was nog nooit dusdanig bezopen dat ik er mij achteraf niets meer van kon herinneren.. allez, toch niet dat ik weet.

Dus, alles is voorzien. Merci.

Bedankt voor de gastvrijheid Jansenius.  Ik zal ook aanwezig zijn, en dat bevestigde ik al bij Vanessa.  Mail je uur én juist adres nog eens door, want ik weet het 'ongeveer', maar...   ;-)

Jan, done.