Héél Mechelen danst mee!

met categorie:  

Tof nieuwsje dat daar laatst in de Mechelse media doorsijpelde...  Of er géén verzuring is (sorry voor de slijtage waaraan deze (té?) veelgebruikte term onderhevig  is), of onrust om crisis, of gezeur of gezaag...

Mechelen gaat massaal de dansvloer op!  Is dit de 'Goed-Nieuws-show'?  of? 'was-da-na-wee-veu-iet?'

                          

Wie komt in godsnaam op dit idee?

Wel - de dienst Diversiteit van onze Schone Stede heeft dit bedacht.  Alle Maneblussers, jong en oud, zullen deze lente de benen kunnen strekken, om samen een nog te creëren Mechelse dans uit te voeren!

Werkt het al aanstekelijk, dit ideetje waar muziek in zit?  Of blijf je liever in je luie zetel zitten?

Wat is de bedoeling?

Generaties en culturen overstijgend wil men de Mechelaar in een reeks workshops aanzetten tot dansen.  Het idee bouwt verder op het succes van een vorig project, 'Hop Senior', dat Mechelse senioren meer buiten wou lokken.  Het is immers belangrijk dat ze blijven bewegen en in contact komen met jongeren - zo stellen de initiatiefnemers.

Enne...het zal hem niet zomaar gaan om dansen zonder meer.  Nee!  Er zal dus een échte Mechelse dans 'ontworpen' worden.  Danspedagogen zullen de passen in de goeie richting leiden.  Tom Kestens en dj Pita begeleiden de workshops die gegeven worden door WiSPER.

                                      

                                       (foto: Sofie Hoste  -  Tom Kestens)

En als de beentjes dan allemaal in dezelfde richting zwaaien, zal op het volgende Ottertrotterfestival in Tivoli (28 juni) een grote demonstratie worden gegeven.

'Goesting' gekregen?

Kriebelt het?

smeer dan maar je kuiten!   ;-)

www.iedereendanst.be

Ikzelf ben zo houterig als Pinokkio, maar wie weet?

Zomaar...een luchtig vrolijk nieuwsberichtje dat lenterig Mechelen in beweging wil zetten!   Akkoord,  bloggende medemens? 

Is dat echt waar? Heeft onze stad een Dienst Diversiteit? 't Zal toch niet waar zijn, zeker? En met echte ambtenaren die ook echt betaald worden?

Of is het een 'dépendance' van het Spionnencentrum uit Brussel?

En wat doen ze daar zo al allemaal op die Dienst, buiten een fuif organiseren? Voor Diversiteit zorgen? Welke Diversiteit? Zorgen dat in Mechelen alle meningen mogen aan bod komen?

Of moet er alleen maar diversiteit zijn in het linkse, politiek correcte kliekje en mag alles wat niet zingt zoals Tom Kestens gebekt is, worden geweerd? 

Hebben ze op 't stadhuis niets nuttigers te doen dan dit soort Diversiteit? Als het volk wilt dansen, zal het dat niet laten. En wie liever iets anders doet, moet dat ook kunnen. Dat is pas diversiteit. Daar hebben we geen Dienst voor nodig.

 

Zeg Ludo, ik heb de indruk dat dansen u niet ligt... maar er is toch niks dat u belet om zelf een andere vorm van lichaamsbeweging te organiseren... wat zou je denken van een mars :-) ...

Los van Ludo's post (waar ik mij van distantieer) vraag ik mij af wat er eigenlijk gebeurd is met Balcazar, dat dansfestijn dat zo populair was bij ouderen en dat doorging in de nu platgelegde feestzaal... weet iemand meer ??

@ludo: ge hebt teveel spiritum gedronken. Je interventie bevat 11 vragen dus ik geef je hierbij de link naar de dienst diversiteit dan kan je je vragen direct op de juiste plaats stellen.

http://www.mechelen.be/bestuurenstadsdiensten/introductie.php?id=3

Ah ja, en vergeet niet je adres achter te laten ... mocht je nog interessante vragen hebben.

Gekken kunnen meer vragen stellen dan wijzen (sic) kunnen beantwoorden :-)

 @ Ludo,

                 pas in Mechelen komen wonen ? Ge moogt hier aan de kul - tuur pausen niet teveel kritische vragen stellen of ge krijgt de hele linkse meute over u heen. 't is maar dat ge het weet.

@G.L. Vertegenwoordigt u hier het Vlaams Belang of uw eigen mening ?

 Peter,

            ik heb liever dat gij mij en andere mensen die uw mening niet delen met rust laat.

@G.L.: Trek het u niet aan. Ik wacht ook nog altijd op uw verontschuldigingen, voor de onrechtmatige beschuldiging aan mijn adres enkele weken geleden. (lacht)

Dus uw laatste post vertegenwoordigt de partij Vlaams Belang ? 

Hahaha !  Grellig.

@ G.L. : procentueel partijpolitiek is die 'linkse meute' anders zwaar in de minderheid in Mechelen. Gaat daar dan zoveel dreiging van uit dat ge nieuwe bloggers moet waarschuwen?

Blijkbaar is dansen niet aan GL besteed en daarom verwachten we hem voor een workshop vaandelzwaaien in lederhosen.

@lewie: moogt ge nog eens aan de chiclettenbak draaien? Dat is toch plezant hé? Altijd bereid om zijn medemens bij te staan, het doet me iets. Moet ik u nu eigenlijk met rust laten op dezelfde manier als gij de rest ook gerust laat? Allez, ga nu maar gauw terug binnen anders doet ge nog iets op.

Jullie reacties... Kijk, dàt bedoelde ik nu eigenlik, zie!

Ewel Ludo, ik ben content dat we u zo rap en zo prompt hebben kunnen bevestigen in uw groot verongelijkt gelijk. We zijn er per slot van rekening om mekaar te helpen, nietwaar. Stel u voor dat we in alle ernst hadden geprobeerd u uit uw comfortzone (klagen en zagen maar niks aandragen) te trekken, dat ware pas gênant geweest. Enfin, als ik mij vergis, zet ik dat graag recht bij pot en pint, ne mens is nooit te oud om te leren.

Of hoe een post over een doodsimpel leuk initiatief weer verzandt in partijpolitiek geleuter. Moet op Mechelen Blogt dan tegenwoordig bij elk item de politieke strekking van de mensen bijgesleurd worden? Wat is er mis met gewoon positief en een béétje open in het leven staan, zonder oogkleppen? Waarom moet iedereen meteen in hokjes geduwd worden, links, recht, whatever? Onze leefwereld is divers, leer ermee omgaan! Alleen de kortzichtigheid van sommige mensen noodzaakt de oprichting van een dienst Diversiteit. Sorry hoor, maar dergelijke toestanden zorgen ervoor dat ik de laatste tijd deze blog nog maar heel weinig bezoek...

@eef: lees alleen de waardevolle bijdragen en commentaren want die zijn wèl de moeite. Die enkelingen, of engerlingen, die de boel trachten te verzieken moet je dan maar vlug vergeten. Iedere blogger die het daarom opgeeft staat op de palmares van die ' afbrekers '.

Blijf dus toch maar in de buurt.;-)

Beste Eef: blijven hoor!  Als 'dwarsvoetigen de dans willen ontspringen', zegt het méér over hen dan over de rest die wél in harmonie stapjes wil zetten.

(en dan gaat het niet alleen over dansen alleen)

Dus, meisje...tegenwicht vormen!   ;-)

Ik wist niet dat Mechelaars zo dikwijls lachten, vooral dan tussen ( haha)haakskes en ook dikwijls groen. Zolang het maar niet te donkerbruin wordt.

Geef nu toe dat jullie deze discussie voor een groot stuk zelf hebben uitgelokt. Ludo Spiritum (voor het eerst hier?) stelt enkele vragen die hij blijkbaar pertinent vindt. In plaats van die ofwel te negeren of erop te reflecteren met argumenten wordt hij direct aangevallen en beklad met 'een mars' (het woord Stiefeln stond er nog net niet, he jansenius), jan goovaerts insinueert hetzelfde met zijn Lederhosen, Peter noemt hem een gek en Denherman heeft iets tegen donkerbruin tenzij dat het Gouden Carolus is,... We willen toch allen een verdraagzame stad? Verbeter de wereld, begin... Ik post hier niet veel wegens tijdgebrek, maar ben wel al lang een trouwe lezer. Een respectvolle discussie, vanuit welke hoek ook, zou mij niet storen. Ik wil graag verduidelijken dat mijn uitdrukking tooghangers niet kleinerend bedoeld was (met excuses voor wie zich gekwetst voelde), maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het mechelenblogt-kringetje te vaak mekaars piemeltje vasthoudt en wie niet braaf is, onmiddellijk verjaagd wordt van de grote speelplaats. Is het geen vorm van geestelijke hygiëne om juist naar andersdenkenden te luisteren, zonder daarom hun mening te delen? Las onlangs nog een mooi citaat: "Die man ligt mij niet. Ik moet 'm dus dringend beter leren kennen..."

@ElVeBee: Misschien heb je wel gelijk. Enkel dit nog. Iedereen kan hier aanvragen posten om mee te bloggen. We vragen wel een motivatie, waarom je wil meebloggen om al t veel advertenties te verwijderen. Binnen de maand krijg je dan in het merendeel van de gevallen de blogerstatus.

Dat dit hier zo organisch groeit, dat moet je er maar bij nemen. Elke stad krijgt de blog die ze verdient. :-)

En dan nog, ik heb hier niemand een gek genoemd, ik heb enkel een bekend spreekwoord aangebracht.

@Elvebee :

Mijn laatste zin was "Enfin, als ik mij vergis, zet ik dat graag recht bij pot en pint, ne mens is nooit te oud om te leren."

En uw laatste zin was "Las onlangs nog een mooi citaat: "Die man ligt mij niet. Ik moet 'm dus dringend beter leren kennen..."

Straf hee, dit lijkt toch wel in elkaars verlengde te liggen, niet ? Ik ben niet te beroerd om met iemand met een andere mening in een respectvolle discussie te treden. Maar het bericht van ludo spiritum las ik niet direct als een aanzet tot respectvolle discussie over  opinie of maatschappij; jij wel ? Bij een potje gal dacht ik wel een scheutje ironie te mogen gieten :-) .

Overigens, om toch terug richting dansen te gaan, weet ik nu nog altijd niks meer over Balcazar... iemand ?

@Elveebee :  Als je even goed zou lezen wat ik geschreven heb, zou je zien dat de "workshop vaandelzwaaien in lederhosen" niet voor Ludo bedoelt was, maar des te meer voor GL.
Het is trouwens helemaal geen insinuatie.
 
De man is vertegenwoordiger voor extreem-rechts en steekt dat niet onder stoelen of banken, maar loopt er graag mee te koop en misbruikt Mechelen Blogt om, te pas en te onpas, propaganda te voeren, stemming te maken en zijn politieke tegenstanders, of andere bloggers die niet zijn mening delen, te beledigen.
 
Er zijn nog mensen op de blog die in één of andere politieke partij zetelen, ook in VB, maar die hun standpunten op een heel beschaafde en volwassen manier kenbaar maken, zonder daarbij expliciet propaganda te voeren..
Dat kan perfect en op die manier is er totaal geen bezwaar.
 
Mechelen blogt moet geen Goed Nieuws Show zijn en als er wat fout loopt in Mechelen, moeten we dat aan de kaak stelllen, maar Mechelen Blogt mag niet vervallen tot een ordinaire politieke of andere reclamemachine, maar moet een gezellige en leerzame blog zijn, waar je met plezier naartoe surft.
 
Dat is het de laatste tijd niet meer en dat hebben we voor een groot deel te danken aan GL, die hier in merendeel van de gevallen de aanzet toe is.
Het is blijkbaar zijn strategie om vooral in de kijker te lopen en hij doet dat onder het motto 'slechte reclame is ook reclame'.
 
Daarmee is voor mij alles gezegd, dus kunnen we nu weer gaan dansen :-)
 
 
 

@elveebee: waar je het hebt over de ' pertinente vragen ' van Ludo dan heb je waarschijnlijk de spottende toon niet opgemerkt. Iemand, zoals Ludo, die krijgt dan van mij het deksel op de neus en ik heb helemaal geen zin om dat soort mensen wat op te voeden. Wat mij betreft: ' die man zijn uitspraken bevallen me niet, daar ga ik met een boog rond of ik dien hem van antwoord.

@jansenius, wat uw Balcazarprobleem nu eigenlijk betreft: Balcazar gaat tijdelijk door in de stadsfeestzaal deMerodestraat, kwestie dat hun normale locatie in beslag wordt genomen door de Stadsvisioenen. Dus als ge nog eens gaat balcazaren voor juli 2009, begeeft ge U best naar de de Merodestraat. Het is een erg hoge zaal en vaandelzwaaien kan daar ook, maar of het eerstvolgende bal in tirolerstijl is................;Misschien wel , doch dan zal zeker Jan Goovaerts daar niet te vinden zijn, mocht dat uw bedoeling zijn :-) En G.L. die danst niet naar de...............pijpen:-)

@Eddy : Ik wil best het vaandelzwaaien in Tirolerstijl komen fotograferen, als men mij maar niet constant probeert te bekeren of te doen geloven dat het daar gevaarlijk is.
Als ik steeds weer geklop op hetzelfde nageltje wil horen, koop ik mij wel een papegaai :-)

@Jan Goovaerts, vaandelzwaaien kan wel degelijk gevaarlijk zijn!!! Dus bij eventuele fotosessies op uw toestel letten! In Frankrijk eens meegemaakt dat zo een omhooggeworpen vaandel slecht neerkwam op de zwaaier: gebroken sleutelbeen als gevolg!

@Eddy: :-) een vaandelongeluk ...

En als deze  vlag dan ook nog de onfortuinlijke lading dekt, kan het slachtoffer weliswaar gehavend, maar in stijl het 'slagveld' verlaten...     ;-))  

..... of een mislukte vaandelvlucht.

Ze hebben ook zo van die mooie vlaggen die in de achterwielen van de coureurs blijven steken :-)) 

Sorry. Dominus Vobiscum Ludo Spiritum.