Drie eigen-zinnige Mechelaars op Speakers'Corner

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets: Pat Donnez en Rudi De Mets  /  Marc Aerts: Mark Tourlouse)

Drie eigen-zinnige Mechelaars nemen zatermiddag plaats op 'Speakers'Corner', voor ons stadhuis....

Dus, als je zaterdag tijdens het 'markten' in de buurt komt: hou dan even stil om te horenwat deze Maneblussers jou willen vertellen. 

Op deze 'Speakers'Corner' kunnen tijdens deze lente van Stadsvisioenen ook andere Mechelaars het woord nemen, om te vertellen aan wie luisteren wil, wat hen beroert.  Maar op zaterdag 28 maart, 25 april, 23 mei en 20 juni zullen ook wat bekendere stadsbewoners vrank en vrij de menigte toespreken.

Zaterdag zijn dat dus: Pat Donnez, de bekende Radio 1-presentator  en dichter (én vanaf volgende week ook 'stadsartiest'...), Rudi De Mets, de overbekende stadsgids en schrijver van diverse boeken, en de man die géén blad voor de mond neemt: architect Mark Tourlouse (bekend als één van de drijvende krachten achter Monumentenstrijd en torenuurwerk).

Tussen 11 uur en 12 uur weet je waar je moet zijn...   ;-)

Zeg dienen Tourlouse, blogt die ook niet af en toe ? Enfin, een mooi programma, en ik kijk al uit wie een standbeeld moet verdienen volgens dit driemanschap.

'Tourlouse'?   ;-)   Ik zou het echt niet weten Peter...

 En Tist va Kobe komt ôôk veu de leige zakke recht te zette.

ha ja?  fijn!

@peter : zou het niet kunnen dat Seigneur Mark Tourlouse hier inderdaad af en toe post ? Ja, 't zou kunnen (enfin, als 'm zenne bril op heeft :- ) ) .

wie weet?  of een alter-ego van hem?   ;-)

Na het grote vuurwerk van vorige zaterdag zouden er een week later op dezelfde Grote Markt, weer eens flinke gensters de lucht in kunnen geslingerd worden...  

Ik ga in ieder geval kijken naar de speakers' corner deze zaterdag. Van de drie redenaars van dienst is trouwens bekend dat zij de Racing een warm hart toedragen, en aangezien algemeen geweten is dat de Groen-Wit supporter de intelligentste* is van heel het land kunnen wij niet anders dan ons verwachten aan drie uiteenzettingen van zeer hoog niveau.

(*) Sinds jaren is er meestal niet veel te zien op het speelveld van Racing Mechelen, zodoende voeren de supporters onderling interessante gesprekken over kunst, cultuur, politiek en wetenschap om de tijd te doden wat natuurlijk een zeer positieve invloed heeft op hun gemiddelde IQ en zij zodoende op dat vlak met kop en schouder boven alle andere supporterclans uitsteken.

Wel als inwijkeling heb ik me altijd afgevraagd voor welke Mechelse ploeg ik nu moest gaan supporteren, Racing of KV, en Christophe maakt deze keuze natuurlijk al wat gemakkelijker.*

(*) Grapje

LOL !

Omdat we na al dat jarenlang onbeperkt filosoferen zowat alle mogelijk gepreksonderwerpen gehad hebben op de Racing, heeft men daarom besloten om een samenwerking op te zetten met een Mexicaanse school zodat we alles nog eens kunnen overdoen in het Spaans...

 

Of dat Super Mark T hier af en toe vertoefd zal ons een raadsel wezen... Het zou alleszins niet onlogisch zijn wil hij zijn band met onze stad niet verliezen... Het schijnt namelijk dat sinds hij op Aalst carnaval zijn lief heeft leren kennen de omzet van de betere Mechelse café's zich vertaald in dalende curves.

 

w&s

Fotos Speakers Corner:

(Foto Peter Meuris)

Pat Donnez, de stadsartiest opent de Speakers Corner. Hij ijverde ook voor een standbeeld voor Janus Secundus, een eerdere 'stadsdichter'.

(Foto Peter Meuris)

De Jan Van Cant Vrienden, ijveren erg onderbouwd voor een knots van een standbeeld voor Jan Van Cant, de Groen-Witte Rode Duivel, en hoop in bange dagen.

 

(Foto Peter Meuris)

De voor de gelegenheid in GuldenVliesketting en KarelVijfMuts aangeklede Rudi De Mets ijverde (tercht!) voor een standbeeld voor Karel de Stoute.

Ik heb het jammer genoeg gemist -  'k was nochtans van zin om langs te lopen, maar ik vond het weer niet zo aangenaam, en ben thuis gebleven (en...heb gelezen in het boek over 'de Bourgondische vorsten' (de Maesschalck), en ben er nog méér van overtuigd dat Karel de Stoute een standbeeld in deze stad mag krijgen...

Ja, Rudi, ga ervoor!  ;-)  Zonder deze historische figuur was Mechelen niet wat het was!

(bedankt voor de fotoreportage Peter!)

Misschien beter een standbeeld voor de drie figuren, hierboven aangehaald en weergegeven door Peter, die de euvele moed hadden om met dit pokkeweer, in regen en wind, hun standpunten te komen verduidelijken en verdedigen.

:-)