't is wel de Moldau niet, maar...

met categorie:  

(foto: Stanislav Sedlak)

Het mag dan wel de Moldau niet zijn...  En de skyline mag dan niet de sprookjesachtige contouren op je netvlies toveren als het wonderlijke Praag - één van de mooiste steden van Europa...

Maar...

Het is 'ons' Mechelen, en daarom zwellen we toch wat van trots als een Tsjech uit Praag, die zoveel fraais dagelijks aanschouwen mag, onze stad met een reeks knappe zwart/wit-foto's eer wil aandoen.

Stanislav Sedlak verbleef in januari in Mechelen, en schoot er een aantal foto's, waarvan deze...  Ik nomineer hem met plezier als 'foto van de dag'... (de 'koterij' van de Nauwstraat nemen we er met plezier bij...  ;-)

(Méér foto's van Mechelen van deze man kan je bekijken op:  http://www.flickr.com/photos/25105222@N02/2369884586/      Op Flickr post hij onder de naam 'Standa1956')

Op deze overigens prachtige foto valt het nogmaals op hoe verkrot dat huizenblok aan de overzijde van de Lamot is.  Laatst zat ik in de Lamot iets te drinken en toen kon je er ook niet naast kijken. 

Op een zwart-wit foto oogt het allemaal esthetisch artistiek, maar in werkelijkheid is een een allegaartje van verwaarloosde koterijen van planken, golfplaten en plastiek.  De uitbaters / eigenaars van de 4 Horecazaken zouden een schop onder hun achterste moeten krijgen.  Als het zo verder verloedert, kunnen ze binnen enkele jaren het boeltje slopen.

Heb er deze week ook nog staan naar kijken vanop het dijlewandelpad...jammer dat men dit prachtig pand niet restaureet als één geheel en dan op die binnenkoer één groot terras maakt waar elk van de vier horecazaken zijn deel zou hebben.

't Zou wellicht de ideale stek zijn om 's zomers een terraske te doen, lekker in de zon en uit de wind en afgeschermd van het verkeer.....

moet zijn "restaureert" natuurlijk, de "r" was blijven plakken....

knap hoe hij die maakt met zelf ineengeknutselde cameraatjes

Blijkbaar was dit U-vormig gebouw vroeger één groot vismagazijn. Stel je er dus maar ijskelders en rokerijen bij voor. De opsplitsing vond reeds plaats in 1779. Persoonlijk vind ik de beschikbare ruimte te klein voor vier etablissementen ( Gouden Vis wroet zich een weg achter de buur door ) en zou ik er twee horecazaken van maken met zoals reeds gezegd een mooi achterterras. Maar ja, toen werd ik wakker. 

Als ik even advocaat van de duivel mag spelen:

Stel dat morgen al onze (achter)buren aan onze deuren stonden met de boodschap: Kijk, uw hofke staat ons niet aan, gelieve het aan te kleden naar onze smaak.

Ik vind het zelf ook maar koterij, daar niet van, maar leven we niet in een vrij land waar we gelukkig onze huizen nog mogen opknappen wanneer we dat zelf willen?

Uiteindelijk, als je vanuit een 'chique' café niet graag uitkijkt op een pover café, bwa, ik zou zeggen, ga zelf in het pover café zitten en dan kan je gapen naar die mooie(?) Lamot.

Mijn gedacht: 't is een vuil hoekske maar ik gun de eigenaar(s) dezelfde vrijheid die ik heb, en dat is hun eigen prioriteiten stellen.

 

Er ligt wel veel stof in de rivier en er staan newton ringen op de foto, zonde, hij zou het beter nog eens afprinten... (als dit met een negatief is gedaan toch, ik ken zijn camera niet) Verder een toffe scene natuurlijk !

@Luc, voorzover ik weet is De Gouden Vis en het restaurant er naast van dezelfde eigenaar... dus dromen kan .

Héhé foto gemaakt met een gaatjescamera (tea can).

Waarom gaat er bij de digitale fotografen geen lichtje branden ?

Teveel verwend hahaha !

Gaatjescamera gemaakt van een blikken bier- of theebusje.

Prachtig gedaan imo !

Gebruikt verschillende blikken, waarschijnlijk vooraf geprepareerd met emulsie.

Hoe hij te werk gaat met zijn gaatjescamera's:

http://www.flickr.com/people/25105222@N02/

Negatieven worden gescand.

Is dit werkelijk gemaakt met een "gaatjescamera"? Prachtig gedaan. Een van de mooiste stadsgezichten van Mechelen die ik de voorbije maanden heb gezien. Een foto die ook ontluisterend is voor de cafébazen op de Vismarkt. Jongens, doe iets aan de verkrotting van jullie zaak!

FransG