Slaapdronken

met categorie:  De mensen uit Battel daveren uit hun bed en zitten ’s morgens slaapdronken boven hun kop verse koffie.

Misschien een probleem waar ook U van wakker ligt.

Hier de link naar het artikel van onze Sven

Foto’s Gimycko

Tja, ge z ult daar maar wonen.  Toen die wijk gebouwd werd, was het een rustig hoekje  en nadien werd ze bij wijze van spreken het binnenkoertje tussen enkele autowegen....

Mijn dochter heeft een tijdje op de Neerweg gewoond, pal naast het viaduct en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nooit enig lawaai geconstateerd heb, ook niet 's zomers in de tuin.

 

Wat de één stoort hoeft de ander niet te storen  natuurlijk. Wij hebben aan de spoorbrug gewoond, na 2 weken hoorde ik de goederentreinen 's nachts niet meer.  Terwijl een ander daarvoor zal gaan verhuizen omdat hij/zij nooit kan wennen.

Ik was daar als bezoeker, dus kan je in dit geval niet spreken van gewenning en er was daar echt niet meer te horen dan in mijn hofke aan het park.
Misschien dat er verderop meer te horen is en dat het lawaai net op die plaats over de tuin heen gaat, wat best mogelijk is, want de woning staat beneden bijna naast het viaduct.

 

En als je sommige media er, tegenwoordig, op naleest zal het in de nabije toekomst uitermate hip worden om... aan een snelweg te gaan wonen.

Heden ten dage is het nog altijd een soort van "privilége" om een woning te kunnen betrekken aan bijv. de Leuvense Vaart of de Dijle.  Lekker wijds uitzicht vanuit de living en op gepaste tijden een bootje dat voorbijvaart.  Maar dat is binnenkort vermoedelijk Old School en kruipen we met zijn allen in een doorzonappartement met zicht op voorbijrazende automobieltjes en kleurrijk vrachtverkeer.

Niet direct mijne dada, maar ieder diertje zijn pleziertje - Moet kunnen.