Mét en zonder

met categorie:  

Zopas kreeg ik een reeks boeiende foto's toegestuurd van Eddy Coremans - géén onbekende in Mechelse fotokringen.  Vanuit de Bleekstraat fotografeerde hij de skyline van de stad... mét en zonder Euroshopping...

(foto: Eddy Coremans)

Dit fraaie plaatje werd genomen op 25 november bij zonsondergang....   De mastodont van de Euroshopping belemmert nog een stuk van het uitzicht...

(foto: Eddy Coremans)

Vanuit haast dezelfde positie werd dezelfde skyline gefotografeerd, maar nu bij zonsopgang op 1 februari jongstleden.  De Euroshopping is verdwenen...  en de stad toont méér van haar schoonheid...

Bedankt Eddy voor het doorsturen van deze mooie én boeiende foto's!!

Ik denk niet dat iemand de Euroshopping echt mist !  Voorbij de Botermarkt is het nu een spectakel van licht, lucht en wolken !

:-)

Vanop mijn terras heb ik nu terug mooi zicht op de stad en hopelijk worden er geen hoge miskleunen meer gebouwd, vooral niet intra-muros.

Hopelijk zetten ze geen andere mastodont in de plaats, maar blijft het toch een beetje een spectakel van licht, lucht en wolken! Wie weet komt er zelfs een plekje waar kinderen kunnen spelen!

@ Marc :

Een nieuw hoog miskleun is heden ten dage te vinden op de hoek van de Merodestraat met de Ring, vlakbij het politiekantoor.  En vooral de kleur ervan doet pijn aan de ogen (zwart).

@Gim: En dat gebouw noemen ze dan .. jawel: (residentie ?) De Koepoort. :-)

@ Peter : Tja...

Weet ge nog ? In uw geburen : Sint-Romboutskerkhof.

Changes... (eBay Today) – Mechelen Blogt

 Koepoort kan er wat mij betreft nog goed mee door, wanneer het gebouw volledig afgewerkt is zal ik daar echter het best over kunnen oordelen, iets dat nog niet af is... tja, je gaat ook niet naast een beeldhouwer staan zeggen van 'dat trekt op geen kloten' als het beeld nog maar half af is.

Uiteindelijk zullen smaken steeds verschillen, als je enkel zou mogen bouwen wat iedereen mooi vind dan wordt er niet meer gebouwd.

Dat klopt SInt. Maar ik ben meer voor het werk aan de Dijlekant aan de Winketbrug. Mooie architectuur :-)

@ Peter :

En de kleuren daar ogen een stuk frisser dan het zwart van Residentie De Koepoort !

:-)

Foto's Gimycko

Als ze over 100 jaar de gebouwen willen klasseren uit het begin van de 21e eeuw (De Noneties aka Jaren '00) moeten ze gewoon gaan zoeken achter buildings met asymetrisch ramenpatronen.  Dat lijkt nogal hip deze dagen (Res. Koepoort - Sint-Romboutskerkhof).

Op de Mechelse Blog spraken ze toen (Jaren 2000 tot 2010) oa over Zatte Architecten.

:-D

Kwestie van smaak Gym., ik vind die gebouwen dat jij mooi vind nogal lelijk.

 

 

Voor de 'gekleurde appartementen' aan de Dijle loop ik ook niet héél erg warm.  Echt lelijk is het niet, maar het is mij toch teveel Disneyland-architectuur.  Wat verderop aan de Dijle staan naar mijn smaak toch wel méér architecturale pareltjes.  Eentje als voorbeeld: op de hoek van 't Veer;

(foto: Jan Smets)

Maar inderdaad: over smaken en kleuren valt niet te twisten.

Die bedoelde ik ...