Civil Servant

met categorie:  Foto Gimycko

Het Nieuws op TV schreeuwt het uit : het ABL (Armée Belge / Belgisch Leger) is weer hip als Werkgever en zelfs de Hoogopgeleiden willen de rangen van Moeder Post graag versterken.

Nu de Crisis in alle hevigheid woedt en overal, in de Privé, banen sneuvelen kijkt iedereen uit naar een Job bij de Overheid.

En sommigen zullen misschien, op dit ogenblik, aan het overwegen zijn om hun sollicitatiebrief in te vullen voor een job bij de Staat of de Stad.

Als zoon van een Mechelse Oud-Stadsambtenaar, en op mijn 16de ooit nog een maand tewerkgesteld bij de Grondwerkers van de Stad Mechelen (Vakantiejob), ben ik een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Mechelse Stadsdiensten.

Goed... de sfeer is niet meer zoals toen : Geen Jomme Dockx meer, geen Jean De Pesser of Gilbert Vanhie of een Betty Bossé achter haar typmachine.  De Jomme is nu Senior Stock Manager en werkt met FileMaker Pro, Betty gebruikt Word en Excel op haar laptop en de anderen werken Online met SAP, volgens ISO-standaarden.

Misschien moet ik het toch wel eens overwegen. En U misschien ook.

(De Collega’s)

Wat er van waar is weet ik niet, maar als ik in HLN lees dat de netto aanvangswedde van een soldaat 1500 euro bedraagt, dan is er bij 't leger blijkbaar veel veranderd op het gebied van de verloning en wordt een betrekking bij het  ABL zeer aantrekkelijk.  Enige interesse Gimycko na een eventueel einde van het Agfa-Gevaert avontuur?

@Roger Kokken: Gimycko als "parascheutist"?

@ Roger :

De lijst "slechte berichten" wordt met de dag meer en duidelijker, daar in Mortsel.

Parascheutisten zullen ze wel niet kunnen gebruiken bij de Mechelse Stadsdiensten, want al die ramen van al die officiele gebouwen (zoals bv Huis van de Mechelaar) worden volgens mij onderhouden door firma's die het uitbestede werk oplappen en niet langer door een eigen onderhoudsploeg.

En onlangs hoorde ik ook dat blijkbaar niemand meer vast benoemd wordt binnen het ambtenarenkorps, maar of het waar is...