14 FebruariVolgende week zaterdag is het weer van dattem : Valentijn.

Tijd om je geliefde in de bloemetjes te zetten, hem of haar te verrassen en hem of haar te laten weten dat je de andere graag ziet.

Bloemen, bonbons en hartjes wisselen dan van hand tot hand en de Cupido’s vliegen je om de oren.

Maar wat doe je als die geliefde aan de andere kant van het land of de wereld woont ? Misschien stuur je hem of haar wel een kaartje met afbeeldingen van bloemen, bonbons, hartjes en / of cupido’s of je wens hem of haar de hartelijkste groeten vanuit de meest romantische stad van de wereld, nl Mechelen.

Daarom bij deze een pak oude kaarten.  Niet direct Liefdeskaarten-of brieven, maar wel een pak Hartelijke Groeten toegewenst.

Tekst : Je vous apporte de bonnes nouvelles de MalinesOops, die laatste prent is een foutje, want dit is Mechelen in Nederlands Limburg

:-D

@gim: nu moet ge niet zeveren: trop is teveel. Hieronder een meer wijkgebonden kaart. Ik ben zeker dat nog andere wijk-drukkers zich vergrepen aan dit soort van 'doe het zelf' postkaarten: een louter denkbeeldig zicht en dan de invulling met de naam van de wijk of dorp.

@ Luc :

Aha, dat is dus NIET de kerk van Pasbrug !

:-D

En misschien kunnen de Bloggers nu aan het Photoshoppen slaan en liederlijke teksten samenbrengen met foto's van Mechelen.  Hierdoor krijgt de afbeelding met cachet en kan dit linea recta naar de andere kant van het land of de wereld gemaild worden.

Want in deze tijd van het papierloze kantoor is de (post)kaart een beetje passé.

Of toch niet ?

En hoort bij een doos pralines of een boeket bloemen nog steeds een boodschap op een kaartje ?

:-)

@gim: wat denkte gij nu! Dat is de Groote Statie van Pasbrug met de Oriënt Express die net stopt. Als ge goed kijkt dan merkt ge dat die op het perron rijdt en niet op de sporen.;-)

En als de Luc nu een Valentijnkaartje moet samenstellen voor zijn Madam, hoe zou die eruit zien ?

Een eigen foto van Mechelen, gekend van de Flickrwebsite, met een tekstje van onze Leyander, misschien ?  En welk romantisch plekje in Mechelen zou daarvoor in aanmerking komen ?

:-)

Allez, just an ID !

Ik denk dat sommige van bovenstaande zichtkaarten in Texas werden gedrukt. Ze zitten vol bullshit :-) 

@roger: als het maar verkocht! Niks nieuws onder de zon. Trouwens, het valt me nu pas op: welk type locomotief is dat op de kaart van Pasbrug? Gezien de drie grote aandrijfwielen was het een sneltrein voor personenvervoer, maar welk type?

@ Luc :

Bestaat er niet zoiets als ne Treinenpedia (een digitale versie van een TreinenEncyclopedie) ?

:-)

@gim: ge moogt een vraag niet met een wedervraag beantwoorden, dus schiet zelf in gang / vitesse en geef me het juiste antwoord.

@ Luc:  ik had je zo graag een antwoord gegeven over het treintype van de zichtkaart.  Ik spoedde me derhalve naar mijn uitgebreide collectie "belekensboeken" van Jacques, maar al wat ik er vond waren auto's, vliegtuigen, Expo 58 en andere zaken.  Helaas geen treinen....  (alhoewel ik dat boek ooit heb gehad)

Aan mijn lief...

Ach, mijn lief,
het is valentijn.
Je kijkt me aan,
je glimlacht even;
een onuitgesproken vraag.
Is dit dan een speciaal moment?

Want dat zou jammer zijn:
onze liefde is zowaar
van alle dagelijkse dagen.
en elke morgen,
elke avond,
vieren we ons houden van:
vieren we elkaar.