Vandalen zijn weer goed bezig.

Vanmorgen, iets na 11, merk ik op dat mijn wagen, een simpele Opel Corsa, gevandaliseerd werd. De zijruit aan de passagierskant werd ingegooid. Gelukkig bleef het daarbij en werd er niets ontvreemd. Ik belde naar Politie Mechelen om dit te melden en ze vertelden me dat er daar reeds 10 gelijkaardige meldingen over soortgelijke feiten waren binnengekomen.

Een vreselijk beeld deed zich voor toen ik me meldde aan het politiebureau, er stonden zeker 6 wagens waarmee net hetzelfde was gebeurd. Inmiddels waren er al 17 meldingen binnengekomen.

Autoschuimers zijn dus duidelijk weer op pad in onze stad. Hopelijk wordt het gespuis verantwoordelijk hiervoor snel gevat.

 

 

 

Er was toch niet alweer een "vreedzame AEL-betoging" in Mechelen, zekers ?

Want bij de vorige "vreedzame AEL-betoging" waren het oa de ruiten van de Copyplan in de Katelijnestraat die, achteraf, eraan moesten.

Ik heb een paar maand geleden hetzelfde voorgehad, in de Frederik de Merodestraat nog wel. Wel mijn eigen schuld want ik had mijn gsm in 't zicht laten liggen.

Maar toch vind ik het straf dat op klaarlichte dag, in de straat van de politie, een autoruit wordt ingegooid.

Ik hoop ook dat de daders snel worden gepakt, maar ik vrees dat zo'n inbraak zo snel gaat dat de pakkans praktisch nihil is.

Ik heb onlangs nog de politie gebeld voor een auto met een ingeslagen ruit die ik tegenkwam in de Katelijnestraat.

T schijnt mode te zijn ... t Is winter. :-(

Hopelijk is het geen "opwarmertje" voor de "stille" betoging vanavond op de Grote Markt....Of hopen "ze" op een wenningseffect? Zoals in Frankrijk waar de regering blijkbaar al niet meer wakker ligt van jaarlijks drieduizend uitgebrande voertuigen...

En of er in de betrokken auto's al dan niet wat te "pikken" ligt speelt geen rol: poten af!!!!

 Een paar weken geleden stond er hier ook een wagen in de straat met een flink gat in de ruit, en 't was niet de eerste het afgelopen jaar.

Wij zijn blij dat mijn vrouw haar wagen binnen kan staan, de auto in de garage, een versterkte garagepoort, geen al te "chique" brievenbus en 2 camera's aan de gevel... 't is toch niet plezant hoor, hier in de buurt wordt er geregeld gemord en het resultaat is ernaar: Een zeer pover buurtleven en mensen doen geen moeite meer, dat zie je aan onnozele details: er zijn er nog weinig die voor hun deur vegen, hier lag de sneeuw heel de week op het trottoir,...
Tja, niet echt onbegrijpelijk he?

Een jaar of 6-7 geleden hebben ze hier eens een autovandaal kunnen vatten, het bleek iemand van achter de hoek te zijn, wel, die heeft over 3 wagens gelopen en de slachtoffers hebben nooit hun geld gezien, de dader was wel bekend, maar woont (nog steeds) in een ocmw-huis en is zgz onvermogend.

Dus dat ze de dader vatten of niet, ik vrees dat het niet veel uitmaakt.

Zeggen zoals het is: Gratis reclame voor Vlaams Belang!

Hoe jammer en hoe laakbaar ik deze vandalenstreken ook mag vinden: ik snap niet waarom er linken worden gelegd met de betoging van vanavond.  Ik wéét ook wel dat er in de marge van dergelijke manifestaties dingen gebeuren die absoluut niet door de beugel kunnen, maar nu al verbanden leggen tussen dit vandalisme en iets wat nog komen moet, is volgens mij niet correct.  Ik oordeel na de feiten, en niet vooraf. 

Ik hoop dat de schuldigen snel gesnapt en gestraft worden.  En ik hoop dat diegenen die met opmerkingen als over 'opwarmertjes' en '..er was toch alweer niet...' een beetje objectiever worden in hun commentaren.

@Sint: Reclame voor LDD ?

@JanS: Tja, t is maar dat de vorige AEL betoging toch voor gebroken potten zorgde ...

Criminele feiten uit frustraties of Criminele feiten tout court ?  De eeuwige vraag...

Deze nacht gebeurd? Er reed nochtans genoeg politie rond om heel de buurt wakker te houden!

't Zal wel weer de schuld zijn van de Maatschappij.  Hoe lang hebben we die mantra niet mogen aanhoren ?

Met één klap wordt het goede werk van ons Blauwbartje en de Flickrfotografen, om Mechelen terug wat glamour en glans te geven, tenietgedaan door een bende randdebielen en voor je het weet klaagt de Buitenwacht weer over Mechelen als het Chicago aan de Dijle.

Hoe lang hebben we dat gezeik ook niet mogen aanhoren ?

Ja,Gim, een reden te meer om deze feiten niet te negeren. Maar aan de andere kant ook proberen te plaatsen in een groter geheel ... Dit is helemaal geen Mechels fenomeen, maar we vinden dit overal. Onlangs nog, bij een vriend uit Duffel werd op de oprit van hun alleenstaande woning een autoruit, jawel ingeslagen, en dat was heus niet de enige die nacht.

veel te lang om er dan nog zelf terug over te beginnen....

just an idea...

Ik ben de eerste om Mechelen in een positief daglicht te plaatsen

maar wil en zal nooit het negatieve negeren, jammer genoeg ben ik er nu zelf het slachtoffer van.

Het negatieve mag zeker niet genegeerd worden.  Alles met de mantel der liefde toedekken helpt ons niet vooruit.  We moeten tegen deze feiten streng optreden.  Ik zou zelf ook absoluut niet lachen mochten zo'n vandalenstreken mijn eigendom treffen. 

Maar daarmee stopt het ook voor mij.  Verbanden leggen met manifestaties die nog moeten komen, lijkt me kras. (ook al..., en ook weet ik..., en ook is ooit..., en is het niet ondenkbaar dat...).  En nee, hiermee voel ik me niet in het 'Chicago aan de Dijle'.  Als we als Mechelaar de feiten in het juiste perspectief weten te plaatsen, en niet mee de 'mantra's' zingen, dan geven we de 'buitenwacht' minder de gelegenheid om de zaken uit te vergroten.

En ondertussen hoop ik voor positief ingestelde Marc VC (want dat weet ik heus wel) en de andere slachtoffers dat de daders snel bij de kraag worden gevat...

't Zal toch niet komen door de Crisis, zekers ?

:-D

RSPCT

Bedankt Jan

zoals je ook las, was ik niet degene die verbanden gelegd heb.

 Wat een debat hier zeg.Jaren lang reeds staat het VL.BL. op de bres om voor deze voorspelbare ontwikkelingen te waarschuwen.Het is slechts met mondjesmaat dat onder druk van het VL.BL.het stadsbestuur over de brug komt met vallabele maatregelen om zijn burgers te beschermen.Sinds enkele maanden hebben we nu eindelijk een " Integraal veiligheidsplan " en wat blijkt nu, het plan werkt niet.Twee weken na mekaar terrorisme in de stad en geen enkele dader gevat.Dit ruikt naar sabotage.

 Als er een paar paljassen het in hun bol krijgen om een steen door iemand z'n ruit te werpen vrees ik dat daar niet veel aan te doen valt, door wie dan ook.

Of je zou al de ongeloofelijke h**renchanse moeten hebben dat de flikken er met hun neus op staan terwijl het gebeurt. En die kans is zeer klein, ik vermoed namelijk -alhoewel ik geen expert ben- dat vandalen liefst toeslagen wanneer er niemand in de buurt is en er voldoende vluchtwegen zijn.

Stel: je zit rustig in je zetel en je hoort buiten een venster sneuvelen, en je hebt nog goeie reflexen en je zit vlak aan de venster, dus na 3 seconden sta je al door je raam te loeren, maar je ogen zijn het duister nog niet gewend en je weet niet precies vanwaar het nu juist... te laat.

@ Netels,

                   wat verteld ge nu? Eén steen door één ruit, nee nee een tiental stenen door een tiental ruiten.En vorige week al vergeten ?

@ Sint :

Dat ge een autoruit inslaat om ne GSM te pikken of om die auto te jumpstarten en ermee weg te rijden, daar kan ik nog ergens in komen.

Maar gewoon een autoruit aan diggelen slagen of een kras trekken op de chassis, gewoon uit frustratie of voor ter ere van één of andere heilige, dat gaat er bij mij niet in.

Dat is NO RSPCT, DUDE !

daar gaan we weer ... wat vandalisme en we zitten onmiddellijk op een politiek spoor : het is de schuld van de bruinen en het vlaams blok heeft "de enige oplossing."...

Nee dus : het is de schuld van doorgaans jonge delinquenten, met helaas een vrij groot aanbod van 2e of 3e generatiemigranten (achteruitgestelde groep, door maatschappelijke fenomenen en een gebrek aan aanpassing aan onze maatschappij).

Binnen één of twee generaties zal het wel een andere bevolkingsgroep zijn die de zwarte piet krijgt doorgespeeld.

Criminaliteit is van alle tijden en het is al (veel) erger geweest. Gewoon consequent zijn - mannekes die zoiets doen kordaat aanpakken en voortgaan met de ontwikkeling van onze stad en regio.

Het is hier geen chicago aan de dijle - integendeel zelfs. Zulke sloganeske taal gaat er zelfs bij de simpelen van geest minder en minder in.

Ik weet waarover ik spreek - ik woon in de stad en ben zelf al het sclachtoffer geweest van een 2tal diefstallen aka vandalisme én ik woon hier nog steeds graag én voel me goed in Mechelen.

We zijn goed bezig, maar we moeten ook dit goed aanpakken : reageren en ervoor zorgen dat dit soort zinloze en zeer enerverende misdrijven wordt aangepakt. We hbben meer dan genoeg blauw om er iets aan te doen.

 @ Dixie,

                uit uw winterslaap gewekt. Het ligt waarschijnlijk allemaal aan ons Mechelaars.Hou op man.

Wel ik ben nu slachtoffer

maar mijn beeld over Mechelen en alle mogelijke bevolkingsgroepen blijft positief.

Dit is nu gebeurd, de dader is een klootzak, maar nooit zal ik hierdoor heeldere bevolkingsgroepen over dezelfde kam scheren.

En nooit zal dit, of een ander gelijkaardig voorval me in verleiding brengen om op een rechts radicale partij te doen stemmen.

Het is niet de schuld van deze of gene.  Neen, het is de schuld van... de Maatschappij !

Nog zo eentje en Hell freezes over !

:-D

En gelijk heb je Marc, zou trouwens niets oplossen, en dat weten we allemaal.

En dit beaam ik volledig.  Da's iets wat ik in vorige reacties ook wou aangeven.  Misschien ben ik morgen slachtoffer van één of ander delict.  Ik zal dan waarschijnlijk ook eens stevig vloeken, maar ik hoop dat ik dan uiteindelijk dezelfde conclusie zal trekken als Marc.

gimycko en GL : goed bezig als jullie uit mijn bijdrage kunnen afleiden dat ik de maatschappij of de mechelaars (ik ben er zelf één) de schuld geef van wat er gebeurd is.

Het is natuurlijk gemakkelijk om even te roepen en altijd dezelfden de schuld te geven.

Een maand of zo geleden zat er ook iemand in mijn wagen die er niet in thuishoorde en ik zou de verantwoordelijke kl***zak graag even aanpakken, maar ik kan dat echt in een breder kader plaatsen, zonder te gaan mekkeren dat "alles slecht is" en dat "er maar één oplossing is".

Niettemin mijn medeleven voor het echte slachtoffer en ik hoop dat ze die gast(en) snel pakken. Gebeurt toch vroeg of laat...

@G.L. "VL.BL." is dat nog steeds een "valabele" afkorting van de naam van uw partij? 

@ G.L.

scherp opgemerkt. De kans dat de vandalen Mechelaars zijn acht ik idd waarschijnlijk.

@ dixie :

"...ik hoop dat ze die gast(en) snel pakken. Gebeurt toch vroeg of laat..."

"Petit Crime" noemen ze dit - Niet zo belangrijk - Lowest priority - Pakkans praktisch nul - Have a nice day.

Hopelijk krijgt het slachtoffer dit niet te horen als hij aangifte gaat doen bij Oom Agent.

 Wat ik nu vertel GL? Ik vertel dat je daden van vandalisme zo goed als niet kan vermijden, of er nu 1 of 10 of 100 ruiten sneuvelen. Als iemand het 'in zijn bol' krijgt en de straat optrekt om tot de daad over te gaan, hm, ik denk niet dat ge dat er kunt aan zien he, zolang hij of zij niet daadwerkelijk met een kassei gooit, en dan is het te laat.

"...een autoruit inslaat om ne GSM te pikken of om die auto te jumpstarten en ermee weg te rijden, daar kan ik nog ergens in komen."
Awel, gimyco, dan ben jij al zeker een veel toleranter persoon dan ik, want ik kan daar namelijk niet inkomen.

@ Sint :

Je houdt niet van werken of zit zwaar aan de shit, dan ga je wat jatten (gsm, tasjes, laptops) of je bent een zware crimineel en je jumpstart a Hot Car.

Beide dingen zijn hier niet van toepassing : geen verdwenen GSM's of tasjes en geen auto verdwenen, want het is niet de laatste nieuwe Lamborghini (Grand Theft Auto).

Natuurlijk kan het ook gewoon een daad van zattigheid geweest zijn en zijn er, voor de lol, een aantal autoruiten ingegooid.

Your guess is as good as mine.

Tussen haakjes: voor diegenen die de ingeslagen autoruiten van gisterennacht zo graag linkten met de betoging van vanavond:

Ik kan je melden (GvA) dat de betoging met zo'n 350 deelnemers  rustig en zonder het minste incident is verlopen.

't Is maar een weet.

@ Jans,

Ik was erbij en alles verliep héél rustig en ingetogen.

Vandalen moeten aangepakt worden maar gratuite linken maken naar een bepaalde bevolkingsgroep daar pas ik voor.

 Soit, eerlijk gezegd, 't is erg, spijtig voor de slachtoffers, maar ik lig er eigenlijk niet wakker van.

@ Jans :

De feiten, vorige week, gebeurden NA de betoging.  De avond is nog niet voorbij.

De theorie van Zattigheid zou wel eens kunnen kloppen want de feiten gebeurden blijkbaar op ne zaterdagavond.  Allez, het is maar een theorie.

IK oordeel pas NA de feiten. 

@ Jans : Goed !  Goed !

Dus... straks lekker slapen en morgen gezond weer op !

:-)

Voila, zo redeneer ik ook,

het is maar een auto he (de mijne dan wel)

maar er is niemand dood, en zo blijven de garagisten en autoruitenvervangers ook aan het werk in deze crisistijden (mss wel een georganiseerde actie van deze laatsten ;-)

@ Gim

Wat bedoel je?

Als ik het goed heb was jij degene die ongevraagd de link maakte tussen de ruitentikkers en de AEL-betoging. En ineens dan maar naar de stille wake van vandaag.

Dat zegt veel over jou.

 Gim, al ma goe da onze klenste nog nie kan leze.Ik zal dien arbiter van Brugge mê zen roe kate ma gan roepe zekkers.

Hahaha.

Die ouwe  fossielen zijn nog grappiger dan ik ooit voor mogelijk hield.

 Ni allemaa tegelijk hé want zoeveul kate hathem ne mie over de pestkl....

 @Marc:

Ga jij er nu zelf in de toekomst wakker van liggen?

-van het feit dat er nog eens een vandaal of andere kleiene crimineel zou kunnen toeslaan bedoel ik-

Het is niet de eerste keer dat ik iets meemaak

een6-tal jaren geleden is het ook eens gebeurd, en een 12 tal jaren geleden werd mijn brommerke gestolen. De fiets van mijn vrouw is ook al een 2-tal keer gejat.

Dat is nu eenmaal jammer, maar waarom zou ik daarover wakker liggen.

Als je op een plek woont waat verschillende mensen samen zijn is er altijd kans dat er iets gebeurd. Maar nooit laat ik angst mijn leven bepalen.

Ik ben geen bange blanke man.

Voila, daar ben ik het eigenlijk volledig mee eens.

Mijne velo hebben ze hier ook eens gepikt en er heeft ooit eens iemand een licht van m'n wagen ingeklopt.

Jammer maar helaas, de wagen was verzekering en de velo dat was even vloeken.

Schrik heb ik evenmin, zou niet weten waarom. 

Vreemde reacties van Annelyse en gymycko. "mijn eigen schuld want ik had mijn gsm in 't zicht laten liggen" en "daar kan ik nog mee leven". Een teken van de algehele verdraaidheid van de situatie tegenwoordig. En de flikken gaan er ook van uit dat het leed niet zo erg is omdat iedereen tegenwoordig toch verzekerd is.

Mensen mensen, zoveel blauw in de straat waar sommige politiekers prat op gaan dat ze dat blauw onder zich staan hebben...

En waar dienen ze dan voor, om 'au pif', selectief en willekeuring boetekes te kriebelen terwijl er op datzelfde moment ergens in de stad peecees worden gestolen of ruiten ingeslagen.

Steek het alstublieft niet op de sukkelaars die geen goede jeugd gehad hebben of die achtergesteld werden want zij zijn de slimmerikken die door de mazen van het net weten te spartelen.

De schuldigen zijn diegenen die er zich bij neerleggen en braaf zeggen 'het zij zo, de verzekering betaald toch', ook al wordt door die ontsnappende garnalen de volgende keer iedereen zijn polis opgetrokken.

Ik ben er volop overtuigd van 2 stellingen:

- boontje komt om zijn loontje

- wie goed doet, goed ontmoet

Het zijn de 'kleine' criminele feiten die zwaar bestraft moeten worden, de enige mogelijkheid om het in de kiem te smoren, door de schouders op te halen geef je een signaal van, och, het is zo erg niet en dan wordt het erger en erger... 

 

Dat ben ik uiteraard met je eens,

maar een politie agent kan niet overal zijn

of zou je op elke straathoek een camera willen,

checkpoints bij het binnen en buiten rijden van een bepaald gebied?

Dat zijn ook allemaal geen zaligmakende oplossingen. Ik wil niet leven in een politiestaat waar elke stap die ik maak gefilmd en gearchiveerd wordt, geen Big Brother maatschappij voor mij.

Criminaliteit is een oud zeer, zolang er mensen zijn bestaat dit al, het is nu eenmaal eigen aan de moderne menselijke beschavingen.

En 10,100, 1000 of meer agenten gaan dat nooit volledig kunnen uitroeien.

Ik wil hiermee geenszins zeggen dat we die boefjes straffeloos hun gang moeten laten gaan, maar volledig vermijden kan je dit nooit.

@ Marc VC :

"...Ik wil niet leven in een politiestaat waar elke stap die ik maak gefilmd en gearchiveerd wordt, geen Big Brother maatschappij voor mij..."

Daar leef je al een tijdje in, in die BigBrotherMaatschappij.  Je ziet de camera's niet, maar ze hangen er wel degelijk. George Orwell zou deze situatie nog niet eens hebben kunnen verzinnen, want het is duizend maal erger dan zijn 1984.

Gimycko's Future City 1988

Junkfoodbars and discomeetings
In-vitrochilds and junkygreetings
Businesscalls and stereophones
Heavy soulsound and fake trones

You know...

You can live it up
In Future City
Live the time of your life
You can go to
Future City
It kills you like a knife

No way back, no time to run
You are catched in their videosun
The follow you on lifelinescreen
They know all the places where you've been

You know...

You can live it up
In Future City
Live the time of your life
You can go to
Future City
It kills you like a knife

Ja dat klopt

maar daar hoef ik het niet mee eens te zijn

en als ik sommigen hoor is hetgeen nu reeds aanwezig is nog onvoldoende

@ Marc VC :

Nu geven ouders hun kinders ne GSM mee, zodat ze altijd te bereiken zijn en eventueel kunnen traceren indien nodig.  Morgen ne GPS, netjes ingeplant in uw lijf, en...

They follow you on lifelinescreen
They know all the places where you've been !

Welkom in a Brand New World !

:-)

ondertussen is den auto naar de garage en wordt hij gemaakt, liefst met een okkazieruit want mijnen ouden bak heeft genen omnium.

Op deredactie.be staat:

"In Mechelen is er het afgelopen weekend in 26 geparkeerde auto's ingebroken. Vooral wagens in de binnenstad en aan de Vesten waren het mikpunt. Er werden onder meer gps-toestellen, portefeuilles en elektronisch materiaal gestolen."

't Is knudde, natuurlijk, maar... blijven lachen, Marc !

:-D

dat doe ik hoor

 

dat doe ik hoor

het is maar een materiele zaak, en die hebben zo goed als geen waarde in mijn levensfilosofie

een leven is onvervangbaar, al de rest wel

 

 @ Marc VC

                      ik ga het nog een keer proberen.

Politie kan niet overal tegelijk zijn beweerd u.Maar ge kunt ze per nacht wel 10 keer naar Blauwbartje sturen om te gaan zien of hij geen licht heeft laten branden.Hou nu maar op hé.

@Marc: Groot gelijk. Het is maar materiaal. Het zou erger zijn moesten ze MBLOGT lamleggen he :-)

Probeer zo veel u wil.

Als ik ze nodig had wegens overlast waren ze er ook altijd, geen slecht woord over onze ordediensten. Ik praat uit mijn eigen ervaringen.

Ik begrijp dat je uit hoofde van de partij waar u voor verkozen bent negatief dient te staan tegen al de goede zaken die verwezelijkt worden en werden. Want als u het huidige bestuur ook maar op een manier een bloempje zou toewerpen (over iets dat je persoonlijk wel positief zou kunnen vind) wordt je in eigen rangen hoogst waarschijnlijk met een reprimande vereerd.

ze zijn anders goed bezig met den blog plat te leggen het gaat hier heel traag

...maar we blijven lachen!   ;-)

 @ Marc VC

                      van dat platleggen moogt u mij niet verdenken.In tegendeel want ik heb hier nog een en ander te vertellen.

Ik word in mijn partij door niemand terruggefloten zoals u sugereert.Dat is helemaal wat anders als de hoek waar u zich thuis voelt.Ga maar even voor de spiegel staan en remember het weekend van de S.P.AAAAAA.

Wij staan nergens negatief tegenover maar wel voor realiteit en bescherming van onze burgers.U niet heb ik begrepen.

Louis ik sugereerde ook niet dat jij dat doet, helemaal niet. Ik vroeg me gewoon af of anderen er ook last van hadden of dat het een lokaal probleem bij mij was. Wat Sp.a betreft hebt ge groot gelijk, maar die mannen hebben al jaren mijn stem verloren. Ik ben al jaren politiek dakloos.

 @ Marc VC

                     het was ook geen beschuldiging Marc want ik zit er ook mee.En het is mijn goed recht als rechtgeaarde onbesproken politieker u te trachten te overtuigen.

Enfin, iemand zit met de rekening.  De bolide was blijkbaar op jaren en geen luxe-editie à la Lamborghini en de vervangruit zal geen goudpartikels bevatten, maar rijden zonder ruiten is deze dagen not done : Regen, wind, ijzel, sneeuw.

De eigenaar kan de rekening, hoe groot of klein ook, afdokken en Mister Randdebiel zit natuurlijk in zijn vuistje te lachen, want die heeft zijn Moment de Gloire gehad.

Toch wel een omgekeerde wereld, niet ?

uiteraard,

zolang alles met respect gebeurd, wat hier zeker het geval is, heb ik daar geen problemen mee.

@ Jans,

              ik weet ondertussen dat u een grote mantel der liefde bezit waarmee u een en ander kunt toedekken.Maar hier beweren dat u er nog kunt mee lachen is er toch ver onder.Neemt u mij niet kwalijk.

Mijnen beste GL, zet uw brilletje eens op aub.  Als ik de reactie '...maar we blijven lachen!' geef, gaat dat over de reactie net daarvoor, over 'het traag lopen van den blog', en NIET over het vandalisme.  Maak je géén zorgen.  Ik heb mijn 'grote mantel der liefde' niet over al de rest gegooid...  Ik zou niet durven.   ;-)

 Verontschuldiging Jans

OK.  zand erover.

 

Allee, geruststellend nieuws dat ik niet de enige ben die met een uiterst traag blog geconfronteerd word.  'k  dacht al dat het mijn PC lag.

@ G.L.

één van uw dierbare partijgenoten die ik behoorlijk goed ken vertelde me nochtans wat anders. De externe communicatie is daar blijkbaar nog strakker geregeld dan onder Stalin. Laat staan de SP.A. Vrije meningsuiting werkt wat uw partij betreft maar enkel wanneer het haar goed uitkomt lijkt me. ;-)

Zoek zelf maar uit wie ik behoorlijk goed kan kennen. :-)

@ G.L....  Niet zeveren he kerel,  het enige dat gij hier godganse dag zit te doen is campagne voeren en flagrante leugens verkondigen....Laat dat het gene zijn dat jouw partij typeert: zaken uit de context rukken en een ander kleurtje geven.

 

Als dat in de SP.a werkelijk zo zou zijn, dan zou SP.A ROOD nooit kunnen bestaan.

Ik ben geen aanhanger van de huidige top van de partij, maar ben wel socialist in hart en nieren en ik kan me terug vinden in SP.A ROOD van De Bruyn.

vanop Nieuwsuitmechelen.be

 

Autokrakers blijven actief

In Mechelen zijn afgelopen nacht alweer 13 inbraken gepleegd in auto’s in straten in de binnenstad. Onder meer in de Thaborstraat, Ganzendries, Gebroeders Verhaegenstraat en Klein Begijnhof waren ibrekers actief. Vorige week werden in de Dijlestad al 52 auto-inbraken gepleegd. Afgelopen nacht werden van alle auto’s de ruiten verbrijzeld. Uit enkele voertuigen werden gps-toestellen, boorddocumenten en een tankkaart gestolen. De politie zal de controles opvoeren.

Vraag me af waarvoor al die camera's geplaatst werden...is daar nu echt niets op te zien van een bende of een enkeling die zich zo'n beetje verdacht verplaatst?

 De meeste mensen denken dat je met zo'n politiecamera zodanig kan inzoomen dat je weet ik veel wat ziet, in de realiteit echter zijn die beelden niet zo erg scherp ( de lens is gewoon te klein ) en bij weinig licht is de kans dat er iemand herkenbaar opstaat zo goed als nihil.

Zelfs met een reflexcamera en een lichtsterke lens ( f2.8 of minder ) moet je al beschikken over vrij veel megapixels wil je dat er iemand van ver herkenbaar is, als het onderwerp dan nog beweegt is het zeker noppes. Zie dan wat een lenske er in zo'n bewakingscamera zit en je weet genoeg.

@ SintNetels

Dat moet ik toch tegenspreken, ik heb er een demonstratie van gezien en met de nieuwe camera's kan je wel degelijk heel goed inzoomen. Het enige probleem is dat er teveel camera's zijn voor de mensen die ze bemannen en dat ze ze niet de hele tijd allemaal in het oog kunnen houden. Bij een interventie worden de elektronische ogen wel op de feiten gericht

 

@ Marc VC en andere slachtoffers: Zoals sommigen wel weten werk ik voor het Laatste Nieuws en ik ben op zoek naar slachtoffers van auto-inbraken Wil je met je verhaal in de krant, dan mag je me altijd contacteren via Jeroen@marivoet.com of 0486/258.358

 Sorry, Jeroen ik moet je op mijn beurt ook tegenspreken. Ik heb er ook een demonstratie van gezien, en bij klaarlichte dag zijn de resultaten voldoende tot goed, eens het begint te schemeren is dat matig, en 's nachts gewoon slecht, zeker wat herkenbaarheid van gezichten betreft. Technisch kàn dat ook niet.

In de krant en op onze website geeft de politie vandaag enkele tips om krakers minder kans te geven. Surf naar http://www.gva.be/Antwerpen/2800.

Intussen is het aantal feiten helaas weer flink opgelopen...

 

dat was het probleem met de vorige nieuwe camera's, te lage zichtbaarheid in het donker, maar niet meer met de nieuwe nieuwe camera's. Ik moet er dan wel bij vermelden dat nog niet alle camera's zijn aangepast. Het zou ook veel met de software te maken hebben gehad, die ondertussen ook is aangepast. Met de nieuwe nieuwe camera's is het bovendien in de toekomst mogelijk om bijvoorbeeld alle nummerplaten van wagens die mechelen inrijden te controleren, voorlopig is daar echter nog geen software en computercapaciteit genoeg voor

Hopelijk hebben de opgevoerde controles effect

en worden er vanacht minder wagens gevandaliseerd en wie weet worden ze wel gepakt.

@JanS, en hoe zit het nu met de schades? Nu zijn we toch na de feiten aan het klappen... Of wachte ge op de volgende "stille" betoging?

En trouwens, sinds wanneer moeten de stadsdiensten 'betogingen ' organiseren zoals GROM doet...

Grom is een gemeentelijke raad van allerlei organisaties en geen stadsdienst, hierin ben je verkeerd geïnformeerd Jenny. En wat de wake betreft, deze is rustig verlopen en staat geenszins in verband met de golf aan autoinbraken. Vergelijk geen appelen met citroenen he.

 Het verband is mij ook niet erg duidelijk.

Wat ik hier wel ten persoonlijken titel wil aan toevoegen is het volgende:

Ik ben het ook niet altijd eens met wat betogers vertellen of waar ze voor staan, soms wel, maar nog meer soms niet. Zo ben ik het bijvoorbeeld niet helemaal eens met pro-palestijnse betogers, en helemaal oneens met anti-Israëlische manifestaties om u een paar actuele voorbeelden te geven.
Dat is mijn mening en ik heb het recht die mening te hebben net zoals ik ervan overtuigd ben dat andere mensen hetzelfde recht hebben om er een andere mening op na te houden.

Vredeswakes met een palestijns sausje overgoten zijn dus niet my cup of tea, maar evenmin denk ik dat de mensen die eraan deelnamen criminelen zijn.