Koppen...

Beelden zeggen vaak méér dan woorden...  De grote Nieuwjaarsreceptie die het stadsbestuur elk jaar aanbiedt aan alle Maneblussers, was een groot succes: veel aanwezigen, sfeer, een lekkere winterzon, smakelijke hapjes en drankjes...en een fijne muzikale noot.  Wat wil je méér?

      

Johan Verminnen...  een Brusselaar verwent de Mechelaars muzikaal...

     

...van hondjes en mensen...  bekenden en minder bekenden, bloggers en flickrs...

     

Mechelse Madammen kunnen genieten!!

     

Héél Mechelen was er!   ... of toch bijna...  Drinkend op 't nieuwe jaar...

jong geleerd, is oud gedaan...

     

Burgemeester Somers met een mooie, haast dichterlijke liefdesverklaring aan de stad...  Eerst werden enkele momenten stilte gevraagd voor de slachtoffers van de gruweldaad in Dendermonde...  Het werd muisstil op de Markt...

'Smoelentrekker' Perdieus, zélf op portret gezet...

     

randanimatie voor de jongsten onder ons...

De stadskanonier schoot met enkele losse flodders het feest op gang...

(foto's: Jan Smets)

Dit is slechts een voorlopige selectie uit mijn beeldmateriaal vandaag geschoten.  De volgende dagen post ik de rest op Flickr.  En aangezien er meerdere  Mechelse Flickrfotografen op stap waren vandaag, valt ook van andere fotografen nog heel wat plaatjes te verwachten...

Lap. Weer gepakt in snelheid. ;-)

Soit. ik ga natuurlijk met Jan akkoord dat het een zeer fijne morgen/middag was.. met wat mij betreft een super Johan Verminnen als absolute hoogtepunt.. hij was in véél betere vorm dan de laatst zaalshow die ik van hem zag...

Samen, vooraan staande op de eerste rij, met Garda en Merlijn genoten van Verminnens veel te korte maar o zo uitstekende optreden !!

Op de SETLIST:

1. De Zeiler
2. Zingen tot Morgenvroeg
3. Brussel
4. Ik wil de wereld zien
5. Bar Tropical
6. Met zeven aan de tafel
7. Annelies uis Sas van Gent in Zeeland (Louis Neefs)
8. Ik voel me goed
9. Mooie Dagen
10. Rue des Bouchers
11. Laat me nu toch niet alleen
# BIS:
12. Laat me (Ramses Shaffy)

Véél te kort. Maar o zo goed. Met als absolute hoogtepunt het eerbetoon aan Louis Neefs met de sublieme versie van diens "Annelies uit Sas van Gent" ! Ook enorm genoten van "Brussel", "Laat me nu toch niet alleen" en "Bar Tropical", o ja.. Verminnen bracht ook nog een super eerbetoon aan Ramses Shaffy !! Wow.
Maar 't was allemaal goed eigenlijk...

SOIS BELLE was zeker niet slecht en hun vaak originele covers in folk-pop-rockkleedje mochten er zeker zijn, en zo was hun interpretatie van Kadrils "Nooit met Krijt" érg goed.. maar ik was minder blij met wat ze van "Twee Meisjes" van Raymond van het Groenewoud hebben gemaakt...

De FLAUMANDRUM PIPE BAND was ook zeer de moeite. Een leuke combinatie van Rock 'n' roll en pipers.. indrukwekkend... apart.. Knap !!!

 

Leuk om weerom een aantal bloggers en flickrs tegen het lijf te lopen op deze nieuwjaarsdrink...
 O ja: één bekentenis: ik heb géén (bruis-)water gedronken: sorry !

 

Het  was een heel geslaagde receptie,  het weer viel mee, koud maar gelukkig wel droog, goede optredends van Sois belle en vooral van Johan Verminnen. Zoals gewoonlijk hadden de  afwezigen ongelijk!

 

 

Tja, en ik dacht dat ik de eerste reactie neerschreef......;-)

En ik kan mijn lidkaart van Bloggers Anonymous in de prullemand gooien !

:-D

Ik heb enkel nog de Flaumandrum Pipe Band meegepikt maar die waren echt de moeite waard.

Ik kan deze meningen alleen maar onderschrijven.
 
Het was een schitterende nieuwjaarsdrink met een hele hoop lachende en gelukkige gezichten van Mechelaars die duidelijk houden van hun stad en die alleen of met hun ganse gezinnetje afgezakt waren naar de Grote Markt, om er te genieten van het goeie weer en de versnaperingen.
 
Daartussendoor sloop menig Mechelen-blogt fotograaf, het fototoestel in de aanslag, om alles netjes op de gevoelige plaat te zetten.
Het leek wel of er ergens in de buurt een nest zat, want het was een hele zwerm.
Paniek bij Gimycko, die met rasse schreden voorbijraasde, in de hoop niet gezien te worden, maar er was geen ontsnappen aan.
 
De animatie was heel erg goed en de twee nerds in hun botsauto, die enkele Mechelse maagden kwamen ontvoeren op de tonen van compleet foute muziek, stalen de show.
Johan Verminnen kreeg de Markt aan de zwier en al is kleinkunst niet meteen mijn geliefkoosde Grote Markt muziek, moet ik, toegeven dat zijn optreden meer dan geslaagd was.
Mijn voorkeur ging uit naar het optreden waar ik niet echt veel van verwachtte, de Flaumand Drum and Pipe Band.
Ik verwachte mij aan zagerige doedelzakdeuntjes, maar de verrassing was groot toen deze band een mengeling van rock-gitaren en doedelzakken bracht om U tegen te zeggen.
Ik ga alvast op zoek naar een cd van deze mensen, Great !!
 
Toen ik achteraf naar de wagen liep, kwam was ik een tevreden Mechelaar, die blij is dat Mechelen bruist, lacht en gelukkig is.
Er was ook vandaag geen plaats voor negativo's.
 
Gelukkig nieuwjaar.

 

Ik denk : "Ik ben wat vroeg voor het feestje / etentje", dus besluit ik om nog effe een bloggertje te spotten op de Markt.  Ik merk ons Lucske (Perdieus) op en voor ik het in de smiezen heb, hebben de 2 Jannen mij gespot (JanS en Jan G).  Ik moet dringend eens van Tag veranderen.

:-D

De Flaumandrum Pipe Band heb ik al gespot op YouTube, Jan G.  Ik stel voor om er effe te gaan kijken, behalve dat de filmpjes niet echt denderend zijn.

 

Ziet er goed uit. Zonde dat ik dat gemist heb, maar ik zat samen met Rudi in een vergadering :-) Volgende keer kom ik langs. Fotokes van Gimycko trekken :-)

Goed ID, Peter ;-)

@ Peter & Markec :

Oei, dan moet ik van tag veranderen.

Wat waren die adressen nu alweer van de uitbaters van het Klakkenhuizeke (Lemesre) in Brussel en Antwerpen ?

:-D

suggestie:  uw cowboyhoed inruilen voor dit nieuwe hoofddeksel?  Deze verandering van look maakt je zéker onherkenbaar!

(foto: Jan Smets  -  de 'Mechelse Batterij' ...)

Ene Katleen Vastiau vond het wijs op het Blogske van Het Niauwsblad te titelen:"Magere opkomst bij Nieuwjaarsdrink"

Hallo, Reinilde Bleys die "graag en enthousiast de Mechelse horeca steunt" heb je geen controle meer over wat uw medewerkers allemaal neerpennen?

Genoeg bijdragen hierboven getuigen van het tegengestelde!