Jeu de Boules

met categorie:  30/01/2009 : "Vismarkt wordt verkeersvrij plein met zuiderse allures"

MECHELEN - De Vismarkt moet het eerste zuiderse plein van Mechelen worden.  Het wordt autovrij, de terrassen een pak groter en er wordt zelfs aan gedacht om er een petanquebaan aan te leggen.  De rest van de binnenstad moet autoluw worden, daarover wordt dit jaar een studie gemaakt.

Lees de rest v/h artikel i/h Nieuwsblad

Gaan we met zijn allen een potje petanquen op de Vismarkt en doen we dat dan met plastieken gekleurde ballen of de echte ijzeren ?

En wat als het cochonnet de Dijle indondert ?  Vissen we die dan op met een visnetje ?

En alleen maar toegestaan voor Senioren of mag de Jeugd ook meedoen ?

Zoveel vragen. Zoveel antwoorden ?

 Petanquebaan

Opgepast met echte ballen, de dijle is dicht bij !

Of  beter met ballen in plastiek ?

Toch een goed idee !

@ Henri :

Inderdaad ! Dat zullen ze inderdaad nog niet overwogen hebben op het Schoon Verdiep, daar in het Stadhuis van Mechelen !

Enfin, als dat Stadsstrand er ooit komt (met parasols, zand, schelpjes en strandstoelen - Een Bar Popular hebben we al) !

Natuurlijk kunnen we ook nog, naast het petanquen, ons nog wagen aan Urban Golf in de Stad en/of Boerengolf in al die weiden in het Land van Mechelen.

:-)

@claeys henri: op de vismarkt zou men best met schuimrubbere ballen spelen om de trilling- en geluidsoverlast voor de senioren van een eindje verder te beperken! ;-) 

@ Jokke :

Somt nu niet al de mogelijke nadelen van een Stadsstrand op, hé !  Want dan komt het er nooit !

:-D

Gim,ik heb nog twee stel METALENballen te koop (in metalenkoffertje) intresse?? :-D

Sorry, Jackie.

a) Ik speel (nog) geen petanque.

b) Het Petanqueveld op de Vismarkt is nog niet klaar !

Misschien heeft iemand anders wel interesse.

:-)

De beoefening van het Marbollenspel wordt hier weer schromelijk over het hoofd gekeken!

 Willy, knikkere wilde zegge.

Speelden ze bij jullie met de knikkers? Bij ons waren het de marrebollen. Het is wel dezelfde sport geloof ik, en als ge er ene tegen uw kop krijgt doet het pijn, maar toch niet zo erg gelijk bij de petanqueballen me dunkt.

Ik heb ze nog liggen, mijn marrebollen van toe in kind was, ze zitten in een stoffen zakske dat ons moeder zaliger gestikt had, eentje voor elk van ons, en in dezelfde stof als het zakske waar de nummerkes inzaten als we met de lotekaarten speelden, ik ben blij dat ik kind geweest ben zonder tv, want ineens zat iedereen binnen.

 Ja Willy, de eerste knikkers die ik kende waren inderdaad uit marber ( marberbollen ? ).De ketten die in een putteke werden ingezet rolden we zelf van bollekes klei die dan werden gebakken in de oven van de Leuvense stoof en afsluitend met een laagje zilververf overschilderd.Rode, groene, blauwe en wat weet ik veel.Later kwamen dan de glazen knikkers, wij noemden ze viskes.Iedere jongen had inderdaad een door moeder gestikt beuzeke met zijn knikkers bij.Waarvoor oude versleten kleren allemaal konden dienen.De kunst was er van mekaar zoveel mogelijk af te winnen.Er was ook een periode dat glazen knikkers gerecupereerd werden uit flessen van SPA MONOPOLE maar daar weet ik het fijn niet meer van.Iemand anders mischien?

Wat hadden wij een luxe als ik even een paar dagen terrug ga naar dat thema over de OCMW.

Als ik bij mijn kozijns zat in Katelijne, dan speelden we teppeschiet bij onze van op het hof, neen, dat was geen tuin, dan maakten we met ons hand een ondiep putteke in de grond en dan goten we daar gesmolten lood in en zo hadden we onze schijven. We hadden ook zo van die loodjesrevolvers die we moesten indrukken en dan kont ge daar langs achteren een diabloke insteken, we speelden dan cowboy en indiaan en we deden twee floeren broeken over mekaar aan, als we dan op de benen schoten daar ging dat kogelke niet door, en de pijlen van de indianen van dienst kwamen ook goed aan!

Als ge ziet, wij konden nog tegen een stootje, als ik nu hoor hoe het eraan toegaat op school bij mijn kleinkinderen, tis toch triestig gesteld, als er eens twee vechten worden ze bijkan bij de psychiater gestuurd, als wij vochten en we kwamen met een bloedneus en een kapotte broek thuis gaf ons vader er nog een lap bovenop, Als ge vecht moet ge zien dat ge wint! En daarmee was de kous af.

 Ja Willy, wij hadden in dien tijd ook geen ouderraad, CLB en hoe die dingen ook allemaal noemen.Het was toen strugle for life, ieder voor zich en God voor ons allen.En inderdaad, de jeugdrechter die zat toen thuis.Maar we moeten  wel oppassen dat ze ons hier niet voor nostalgisten gaan verwijten.

Hahaha !  Die oude gasten zijn precies goe bezig !

Maar ik moet ze gelijk geven : De Jeugd van Tegenwoordig is slappe hap !

Braaf, lief, vriendelijk, niet meer zat, geen generatieconflicten, amper lang haar of smalle broekspijpen, geen politieke standpunten meer en allemaal uitgerust met GSM en GPS, want anders zijn ze niet meer bereikbaar en vinden ze hun weg niet meer terug naar huis.

Grellig gewoon !

Ons Franske (Croes), de Godfather van de Mechelse Hippies, zal, volgens mij, ook wel serieus sakkeren oep de papneuzen van vandaag !

:-D

'Dé jeugd-van-tegenwoordig'....  En daarmee is weer een etiket gekleefd.

 'Dé jeugd van tegenwoordig' is nog even erg dan al de generaties die hen vooraf gegaan zijn, alleen 'De ouders van tegenwoordig' zijn er serieus op achteruit gegaan.

:-) Die onthou ik Sint.

@ Sint :

Dat is een waarheid als een koe, want die zitten (nog altijd) niet op Netlog of Facebook !

Go figure...

:-D

 Als ik niet ga slapen weet ik weer waar we hier naartoe gaan.

Netels heeft hier overschot van gelijk. GL noch mezelf hebben de term 'jeugd van tegenwoordig' gebruikt. En neen, Gimyko, deze kinderen zijn helemaal geen slappe hap zoals ge zegt.
De ouders van tegenwoordig, die er teveel kak aanhangen gelijk ze zeggen, daar zit het probleem, niet bij de kinderen.
Mijn kleinzoon is thuisgekomen met een brief van de school met daarin een lijst van plaatselijke kinderpsychologen omdat hij iemand anders zijn kleinzoon een blauw oog cadeau had gedaan.
Hoe belachelijk is dat nu? Willen ze van die kinderen nu echt slappelingen maken die nog niet capabel zijn om voor hun eigen op te komen als het erop aankomt, waarmee ge de vloer kunt aanvegen gelijk met een vod? Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Voor mij moogt ge 'slappe hap' zeggen tegen en over wie ge wilt, beste man, maar hebt ge het al eens in iemand zijn gezicht durven doen?

 @Willy: Dat denk ik niet dat-ie dat durft, onze slappe hap (lacht)