Dromen Van Beelden

Let it snow

"Wat zou jij met het torentje doen als je voldoende geld en middelen had?", dat is de vraag die het project Dromen Van Beelden zich stelt. Met het torentje doelen ze op het overblijfsel van de kazerne op het kruispunt van de Caputsteenstraat en de Liersesteenweg. Vanaf 1 februari kan je er alles over lezen op www.dromenvanbeelden.be

Dit torentje staat er reeds 110 jaar, maar zoals het er nu bijstaat is het geen gezicht stellen ze.

De initiatiefnemers zijn architect Mark Tourlouse, vzw Torentje, Straatwerking Wittebrood en het Wijkhuis Mechelen Noord.

Ze organiseren tussen 1 februari en  30 juni verschillende workshops met als thema het Kazernetorentje.

De start van het project is nu zondag 1 februari om 14.00 aan het torentje waar alle buurtbewoners hartelijk op uitgenodigd zijn en gratis chocolademelk kunnen komen drinken zolang de voorraad strekt.

Ik heb niet voldoende geld of middelen, maar ik zou het torentje ergens op een nieuw rond punt zetten.  Lekker origineel.

Allez, just an ID !

:-)

Boven op de Sint Rombots ?!

Heeeel visionair :-)

Ik heb dat overgebleven torentje altijd wat vreemd gevonden... : een schaamlapje voor een verdwenen monument...  Jammer, de oude kazerne is weg, en er is iets vrij zielloos is er in de plaats gekomen.   Het is dan maar zo.  Elke tijd heeft zijn rechten.  Maar het torentje had voor mij ook mogen verdwijnen.  Het komt wat potsierlijk over.

Laat het torentje als relict van de kazerne maar staan.  Het zou wel moeten gekaderd worden; letterlijk dan via groenconstructies, aanplantingen, architecturale of sculpturale suggesties... Hoe?  Ik heb in dit geval niet direct 'an idea'.  Dat laat ik over aan de specialisten ter zake!  Nu is het inderdaad nogal potsierlijk.

Bevestig zijn huidige functie: maak er eens een openbaar toilet van!

@Luc,awel joenske da nog geen slecht gedacht as de Malinwa thôôs spelt:aanschôôve verzekerd !

 Sinds het torentje ontdaan is van die storende kazerne die eraan vasthing vind ik eigenlijk dat het iets erg fallistisch heeft.
En dat lijkt me gelijk de juiste weg die we moeten inslagen bij de herbestemming, inderdaad, laat ons het torentje schilderen als ware het een gigantische penis die naar de hemel wijst, en aan de basis van het torentje wat struikgewas en twee gigantische stalen ballen. Wat een statement! Wie Mechelen binnenrijdt vanuit Lier krijgt een imposante, dreigende, viriele, stenen penis in erectie te zien met ballen van staal, prachtig. Dat is eens wat anders dan dat zielig manneke met zijn petieterig fluitje dat daar staat te pissen in Broeksele, of dat overroepen atomium dat eigenlijk in 1959 al tegen de vlakte had moeten liggen. Busladingen toeristen van over heel de wereld zullen ons deel zijn!
De Penis van Mechelen! Dat is het project waar we voor moeten gaan!

@ Sint :

Zo storend was die kazerne nu ook weer niet.  Stukken beter dan dat gedrocht van Telenet daar, tegenwoordig !

 Dat gedrocht van Telenet had er stukken beter uitgezien moest het volledig afgewerkt zijn, maar het zeil/vleugel die er over gespannen moest worden kreeg van de stad geen bouwvergunning omdat architecturale hoogstandjes voorbehouden waren voor de binnenstad.

Ik heb het geluk gehad het originele ontwerp te mogen zien ( niet ver van hier trouwens ) en het was inderdaad een stuk straffer dan de Lamot, daar had Somers gelijk in.

Soit, het gaat nu over het torentje. Ik zeg: Penis of Raket!

Zit je in die periode van je leven, Sint (de Penopauze) ?

:-D

Ik denk niet dat er veel mensen naar Mechelen gaan komen om een viriel torentje te aanschouwen met een stel stalen ballen. Dan kunnen we de titel van Culturele Hoofdstad wel helemaal op onze buik schrijven.

Maar ja, alles is beter dan wat ze daar in Rotterdam hebben neergepoot !

:-)

En wat is dan uw gedacht? Groot bakkes,... het torentje in het midden van een rond punt zetten, amaaaai, hoe origineel zeg, miljaarde, ik vraag me af hoe ge erop komt, een rond torentje in het midden van een rond punt zetten zodat de autokes er kunnen rondtuffen, eigenlijk, beste man, vind ik dat heel heel heel erg ontroerend en kinderlijk naïef.. ware het niet dat ge een volwassen vent zijt.
Neen, serieus, in het midden van een rond punt, tsjakaaaa! Den hoofdvogel is geschoten!

@ Sint : Eigenlijk hebben we al zoiets :

-De Brusselpoort (Allez, 2 torentjes)

-De Mijlpaal (Allez, niet echt een rond punt)

Maar goed.  Een rond torentje in het midden van een vierkant punt of een vierkant torentje in het midden van een rond punt.  Nu goed ?

:-D

Het accordeert wel niet echt, maar ieder zijn meug.

Maar toch geen viriel torentje met een stel stalen ballen !  Maak er dan, zoals de Luc & Jackie voorstelde, ineens een pissijn van, hé !

:-)

 How how how, wacht efkes, eerst zegt ge "...het torentje ergens op een nieuw rond punt zetten.  Lekker origineel." en nu komt ge zelf bewijzen dat we dat eigenlijk al hebben, met name de Brusselpoort en de Mijlpaal.. jamaar jamaar, hahahaa.

Dan is een dikke ferme stenen penis in erectieve toestand met een koppel ferme stalen ballen toch wel een stuk origineler he? Dat heb ik nog niet zien staan op een rond punt hoor, en dat we daarmee geen culturele hoofdstad meer zouden kunnen worden betwijfel ik ook sterk, ik heb er namelijk al een paar bezocht ziet ge.
En laat er bovendien nog een fontein uit opspuiten, als ware het een perpetuele ejaculatie, waarom niet? Als het maar origineel is.

Of hebt ge het gewoon moeilijk met vrijuit te praten over het mannelijk -of vrouwelijk- geslachtsorgaan, ligt dat wat moeilijk, krijgt ge daarvan een zweetsnorreke? hahahaa.

Het wordt hier behoorlijk vettig !

Meer van dat, Doctor Netels !

:-D

 Voor 1 keer heb ik eens op uw link geklikt, het gaat hier om een beeld van de kunstenaar Paul McCarthy, erg leuk beeld trouwens. Vorig jaar was er een prachtige overzichtstentoonstelling van hem in het SMAK te Gent, zeer interessant. Heb je die niet bezocht?

Maar goed, in sommige van zijn werken komen -expliciet of subtiel- wel eens geslachtsdelen voor en daar hebben wel eens mensen last mee he, dat is bekend, ik geloof dat mijn overgrootmoeder, of was het haar tante, daar ook wel preuts en lacherig tegenover stond, net zoals mijn neefje (3,5 jaar) je bent dus niet alleen he. (lacht)

Tsja, mijn beste Sint, ik ben niet begonnen met het torentje op de Liersesteenweg te linken aan geslachtsdelen.  Maar deze link kon ik echt niet laten liggen.

Dus zit jij nu blijkbaar met een zweetsnorretje.  Heb je daar wat mee ?  Want die term heb je al eerder gebruikt.

:-D

Mijne ( vettige  ) heren: voor mijn part moogt ge het penistorentje de ruimte inschieten. Als dat ding enig houvast moet bieden als herinnering aan de vroegere kazerne, dan vergelijk ik dat met het sacraal bijhouden van een flosj als aandenken van een ( afgebroken en verguisde ) draaimolen. Weg ermee!

 

 Gvdoemme zeg, 'ik ben niet begonnen...' joengeske toch, precies de papschool, zal ik eens zeggen wie met wat begonnen is? U, beste kerel, met op de man te spelen en niet op de bal.

Ik zou zeggen: wordt eens volwassen meneer de zelfverklaarde 'joker' maar daarvoor is het al lang te laat, dus ga ik het houden bij: vertel eens iets origineel voor de verandering en probeer uw al-wat-ge-zegt-zijt-ge-zelf-humor eens te overstijgen.

En nu, zweetsnorremans, hebt ge heeel den dag tijd om mij te pareren met de meest voordehandliggende kul, ik ga werken, binnen een uur of 12 zullen we eens zien tot wat ge gekomen zijt, de kans aangenaam verrast te worden beschouw ik echter wel zo goed als nihil.

Ja zeg, het is hier blijkbaar plezant.

Het doet me sterk denken aan de toren in een schaakspel.
Gezien het Torentje verankerd is aan de oude muren die de contouren suggereren van de oude kazerne zijn er enkele opties:
- Met werkt verder met de aanhangsels door een connectie te maken (of te suggereren) met de oude toegangspoort of met de gevangenis
- Men werkt verder met het Torentje als stand-alone (schilderen, inpakken, visueel vergroten met een sterke vertikale lichtstraal, ... ) en breekt de aanhangsels weg

Het verder integreren in de Telenet campus lijkt me niet haalbaar

Het is in elk geval te klein om het functioneel te gebruiken (mooie titel voor een kinderboek: Hoe het verguisde torentje groot(s) werd).

Als het er al meer dan 100 jaar staat - dan mag het wat mij betreft blijven staan - dan hebben we in Mechelen naast de impossante dominante toren ook een torentje op mensenmaat.

Ik denk dat de aanpak van vzw Torentje de juiste is: geef het in workshop formaat aan creatievelingen en kunstenaars. Alvast succes gewenst en hou ons op de hoogte

Voor mijn part, blijft het torentje gewoon staan en is het een mooie herinnering aan het Mechelse soldatenleven.
Het staat er nu al zolang, men kan op die plaats geen winkelcomplex neerpoten en het staat er voor niemand in de weg.

 

@ Jan G :

Het beste idee tot nu toe : het ABL-torentje van Mechelen.

Als herinnering aan al die schachten, die in het Belgisch Leger hebben leren kuisen, leren drinken en leren schieten.  Allez, die er Man zijn geworden.

:-)

(ABL = Armée Belge / Belgisch Leger)

 Hee, ik heb nog een goed gedacht, dat torentje doet mij buiten aan een stijve fluit tevens denken aan het middenstuk van een antieke kermismolen, waarom er niet gewoon een kermismolen van maken, met spiegels, een orgel, houten paarden en heel den bataklang?

Een tussenmogelijkheid is natuurlijk een kermismolen waarbij het middenstuk ( de toren dus ) een joekel in erectie blijft waar water uit spuit en daarrond een molen met tevens spiegels, een orgel uiteraard, een dektent in zwart rubber en ipv paarden een hoop vrouwen op handen en voeten in sexy lingerie.

Wie wil mag er eens opzitten en degene die de flosj trekt mag nog eens van de verniet! En de snoodaard die aan zijn eigen flosj staat te trekken wordt uiteraard discreet verwijderd, dat spreekt vanzelf.

 Hahaaa, fantasties, ik kan haast niet wachten tot het de eerste februari is om mijn geniale plannen neer te leggen voor de juri, echt waar ik vind dit een schitterend initiatief.

Mijn complimenten tevens voor schepen Nobels, die voor dit hele gebeuren de nodige subsidies vrijmaakte, volledig terecht trouwens!

De origineelste en plezantste gedachten tot nu toe komen wel van Netels, moest hij zijn ideeën binnenleveren kan hij zeker rekenen op mijn steun.

Er mag gerust wat meer gelachen worden, goed bezig!

@Netels: waar zijn uw cartoons die vroeger op deze site stonden?

Sorry Sint, maar je zou toch best moeten weten dat de romboutstoren al sinds mensenheugnis "De Mechelse Zot" wordt genoemd , dus wat stad met penisambities betreft staan we al ver. Het kazernetorentj zou maar een "lullig" achterhaald idee zijn.

"Lullig" idee Sint, de romboutstoren wordt al jaaaaaren "De Mechelse Zot" genoemd...misschien origineler idee?

Misschien zelf een origineler of plezanter idee lanceren in plaats van dat van anderen af te kraken, Denherman, dat is positief ipv negatief en ook niet zo "lullig".
Iets afbreken kan iedereen, daar moet je geen knappe bol voor hebben, maar juist beter doen dan de andere, en daarmee het voordeel halen, dat is de kunst, dat heb ik mijn kinderen in ieder geval meegegeven.

 Dankuwel, Mijnheer Delaet, uw compliment doet mij werkelijk veel plezier. 't Is eens iets anders.

Denherman, zijt ge nu zelf dusdanig onder de indruk van uw geniale trouvaille ,van het woord 'lullig' in deze context te gebruiken en aldus meerdere vliegen in een klap slagend, dat ge ze tot twee keer toe ten berde brengt? Hmm? Enne.. onder ons gezegd en gezwegen, ge zijt gij best wel een arrogant hermanneken he? Met uwe "je zou toch best moeten weten dat..." he? Ik zal zelf wel beslissen wat "ik best zou moeten weten dat.." hahahaaaa. Want 1 ding is zeker: met wat IK niet weet daar kunt ge méér dan 1 camion mee vullen... en bovendien: dat geldt ook voor U (lacht)

 @Willy: Ik heb vorige week op een paar na zowat al mijn artikels van de site gezwierd, waaronder dus ook de cartoons, die plak ik misschien op mijn facebook account, daar staan er al een paar op.