Welkom in het Hof van Egmont

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Ongetwijfeld kent elke Mechelaar het Woon-en Zorgcentrum Hof van Egmont aan de Hendrik Speecqvest...

Om de circa twee maand exposeert er een (Mechelse) kunstenaar zijn werk.  Nu kreeg ik een vriendelijke uitnodiging om er tot eind februari een selectie van mijn aquarellen en pentekeningen (of mengvormen) ten toon te stellen...

Natuurlijk ging ik graag op het aanbod in.  Ik maakte een keuze uit mijn werken die (uiteraard) mijn favoriete stad Mechelen verbeelden, alsook van reisindrukken die ik aan het papier toevertrouwde.

Je bent hartelijk welkom. De toegang is vrij.

(foto's: Jan Smets)

Wow Jan

daar loop ik zeker eens langs.

Proficiat

Als ik het niet vergeet, zal ik ook eens binnenspringen!

Mij mag je ook tot de bezoekers rekenen.

Amai, tof, Jan !
Ik kom zéker een bezoekje brengen !!

Fijn!  het zal druk worden in 'den Egmont'!    ;-)

Ja, de oudjes gaan niet weten wat hen overkomt !

Bloggers, Flickrs en... flashy flitsende fototoestellen !

:-D

Zoals al eerder beloofd, kom ik ook langs, Jan!

Ik woon in Nederland en probeer al sinds eergisteren de Hof van Egmont telefonisch te bereiken maar dat lukt maar niet. Als ik bel naar 015 412944 of 45 krijg ik een stem te horen die zegt dat het nummer niet in gebruik is, terwijl ik dit nummer in december regelmatig heb gedraaid. Wie kan mij helpen aan het juiste nummer, wat is er gebeurd met het oude nummer??? Ook inlichtingen in NL heeft geen andere nummers ter beschikking als die ik draai. Graag iemand die mij kan vertellen wat er aan de hand is. Een grote telefoonstoring o.i.d.????

 

HELP!

@Pieter, dat nummer is nog steeds van toepassing! Het is natuurlijk tweede nieuwjaarsdag en misschien zijn ze daar wat aan het .....vieren?

Dank voor je reactie! Maar andere nummers in Mechelen krijg ik moeiteloos te pakken en juist de twee nummers van het Hof van Egmont niet. Wilt u het eens proberen en indien antwoord vragen wat er mogelijk aan de hand is. Alles wat ik te horen krijg is "dit nummer is niet in gebruik". Bij voorbaat dank..

Piet Lagerwaard

@Pieter; ik heb reeds enkele malen naar "Egmont" gebeld en de lijn is steeds "bezet"...Misschien ligt de hoorn niet juist op het toestel!

 

In ieder geval bedankt Eddy. Blijft niets anders over dat ik morgen naar Mechelen kom om een persoonlijk bezoek te brengen i.p.v. telefonisch. Kan ik gelijk navraag doen wat er aan de hand is met de telefoon. Nogmaals bedankt voor de moeite Eddy!

Toch niet speciaal van Nederland naar Mechelen om naar mij te komen kijken?  ;-))

 

Beste kunstliefhebbers

Als personeelslid van het Hof van Egmont kan ik jullie bevestigen dat onze hoorn wel degelijk goed op het toestel ligt.

Wel hebben we rond nieuwjaar een paar probleempje gehad, maar die zijn reeds lang opgelost.

Het woon- en zorgcentrum kan je bereiken op de nummers 015 41 29 44 of 015 44 85 40.

We hebben regelmatig andere kunstwerken in onze voorziening hangen. Om de twee drie maanden eens langskomen is de boodschap dus. :-)

 

Tot ziens

 

Patrick

kerstmis 2008

...toen ik een familielid bezocht herkende ik de werken van Jan...
en het is niet de eerste keer dat we allebei
"hezelfde , maar dan op een andere manier" doen.
Bij een schilderij van Malta (Mdina) , heb ik "de schilder geschilderd"
en het volgende geschreven :

 

De schilder en de zon.
 
Het geel van de zon,
stilte in het licht.
De straat tot  een palet.

 
De schilder is
alleen met zichzelf,
hij mengt de kleuren in z'n ogen
tot z'n eigen gedicht.
 
Hij legt z'n adem in het beeld,
zodat het doek gaat leven
en het canvas zindert.

 
Zo neemt hij
dat licht met zich mee
om het te verdelen...

 

 

..met m'n complimenten Jan ...

Ik voel me vereerd dat je dit mooie gedicht voelde 'opborrelen' bij één van mijn werken!   ;-)

Leuke wisselwerking alleszins.  Bedankt.

Het gaat over dit werk (straatje in Mdina, Malta...)