Waar wonen onze vertegenwoordigers?

Waar wonen onze vertegenwoordigers? Onze gemeenteraadsleden, schepenen en burgemeester? Met een tooltje als google maps, is dat zo op de kaart gezet.

Mijn gegevens komen van de gemeentelijke website alleen enkelen laten daar niet in hun adreskaartjes kijken. (Bart Somers, Caroline Gennez, Karl Geys, Rita Janssens, en Koen Anciaux). Aan u om de nodige inspecties te doen.

Is het centrum voldoende vertegenwoordigd? Wat met Mechelen-Noord, of Hombeek?

Let wel, ik heb de vlaggetjes niet op hun huis gezet, maar wel ergens in hun straat ... :-)

ps. Dankzij sf heb ik Caroline Gennez toegevoegd.


Bekijk de kaart

Lijkt mij een mooie spreiding, alleen niemand uit Leest, dorp dat fameus begint te boomen.

Caroline Gennez woont in de Kanunnik Dedeckerstraat.

 @ sf,

           over het feit dat Leest terug op de kaart staat kunnen we ons alleen maar verheugen.Verder zo.

@ Peter,

                dat ge deze kaart niet eerder hebt opgezocht.Bij mij is iedereen welkom.Bovendien kunt ge morgenavond vanaf 20.00 uur een babbeltje komen doen op de grote markt 18.De deur gaat daar voor iedereen open.Van die vier die er nu nog overblijven ken ik er ook nog ene maar ik ga het niet veraden.

is dit niet een beetje over de lijn van de privacy? tenzij ze zelf mededeelden waar ze wonen?

 @ Lieven,

                   daarmee moeten politiekers kunnen leven en daarom verbaast het mij dat het niet van allen bekend is. Wij zijn toch geen misdadigers.Maar voor mij niet gelaten.

 @ sf,

           uw zorg over het ontbreken van een Leestse vertegenwoordiger is terecht.Dit betekend echter niet dat Leest in de kou zou staan.Ge kunt dat vragen aan de mensen van de Kleine Heide en de Blaasveldstraat, waar tijdens omleiding op de Gentsesteenweg ene uit Hombeek het zwaar omleidingsverkeer liet weghalen door het doen plaatsen van aanwijzingsborden op de E17 tot in Waasmunster toe.Dus nog geen paniek maar in 2012 zijn er nieuwe verkiezingen

@lieven: hun adressen staan op de website van de stad dus zie ik geen problemen ivm privacy.

@peter: enkel het icoontje van Bart De Nijn staat op een totaal verkeerde plaats.

Ben je zeker dat je Mechelen hebt toegevoegd aan zijn adres? :-)

In de info-gids, welke elke Mechelaar in zijn brievenbus krijgt, staan alle gegevens van onze vertegenwoordigers.

Als men binnen in je huiskamer foto's komt trekken zonder toestemmming, dan vind ik het schending van privacy.
Maar een huis bekijken zonder het eigendom te betreden, is de normaalste zaak van de wereld.
Als je niet wil bekeken worden, moet je niet in de politiek gaan.
Het is niet omdat een aantal Mechelse politiekers in mijn buurt wonen en ik nu hun adres weet, dat ik er morgen belleketrek ga doen.
Zelfs niet bij de drie knappe madammen :-)

Groot gelijk Jan

Leuke topic!  Politici vertegenwoordigen 'het volk' - Gemeentelijke politici vertegenwoordigen hun stadsgenoten.  Daarom is het goed om weten uit welke stadswijk of straat ze komen, en ...misschien ook om te beoordelen of ze goed hun wijk 'verdedigen' in het stadhuis.  ;-)  Da's absoluut géén schending van hun privacy.  Dat is het wél als we hier open en bloot gegevens over hun privéleven op het net gooien die niks te maken hebben met hun politiek mandaat.  Spaar ons van die 'riooljournalistiek' die jammer genoeg ook hier te lande méér en méér opgang maakt.  

Maar waar onze politieke 'vrienden' wonen?  Nee: dat is soms belangrijk om weten.  In het verleden, en ook nu, zijn er een paar schepenen die de Colomawijk vertegenwoordigen of vertegenwoordigden.  Wees maar zeker dat hun  méér of minder 'opkomen voor de wijk'mijn stemgedrag  zal bepalen...

en ze mogen er zijn

liever de Mechelse madammen dan de mannelijke tegenhangers.

Iemand zin om daar de smoelen van te plakken? kwestie van het contrast te accentueren.

Ik had begrepen dat onze burgervader (tijdelijk?) vanuit Hombeek richting Zoutwerf getrokken was. Maar goed, natuurlijk enkel te vermelden als je het vanuit een openbare bron kan bevestigen.

Na de dames:  enkele portretten van mijn hand, van een aantal huidige, en 'vertrokken' politici...

   

 

 

(foto's: Jan Smets)

En...ogen ze even fotogeniek als de Mechelse dames op het stadhuis?

en we moeten toch eerlijk toegeven dat het knapste meisje van onze gemeenteraad wel degelijk  Anissa Temsamani is! ere wie ere toekomt......

@Jans,  een gemeenteraadslid wordt verondersteld om GANS de stad te verzorgen en niet persé zijn eigen straat, laan of wijk.

Zo ook voor het schepencollege. Van zodra beëdigd moeten zij de belangen van ALLE mechelaars behartigen en niet alleen die van hun partijen. Allez dat is toch mijn visie van dat fameuze goed bestuur...

Dat wéét ik uiteraard ook Eddy.  En het is maar goed ook.  En toch heeft de politicus die mijn politieke en maatschappelijke visie het best kan vertegenwoordigen, nog een streepje voor, als hij hierbij ook nog opkomt voor mijn wijk.  (tja, hier woon en leef ik tenslotte...)

Zelfde bedenking geldt trouwens voor de belangen van Mechelen die al dan niet behartigd worden door onze 'Vlaamse' en 'Federale' Mechelse schepenen :-)

ook al staan adresgegevens op publieke websites, hier een topic op een kwalitatieve blog op maken vind ik eerlijk gezegd totaal irrelevant. Als ik persoonlijke info over BV's wil, zal ik Dag Allemaal wel kopen.

Beste anoniem, Ik wou vooral weten of er ergens iets uitsprong wat betreft spreiding van onze verkozenen, waar ze wonen groot/klein is niet eens aan de orde, en wordt ook niet op deze kaart gezet. Hier staat enkele een stipje bij de straat waar de betrokken personen wonen, en zeker niet bij het huis.

Ik weet niet wat jij allemaal leest, maar ik denk niet dat dergelijke spreidingskaarten in Dag Allemaal te vinden zijn.

Verder ben ik blij dat je de gemiddelde kwaliteit van deze blog naar waarde weet te schatten.

 Geen enkele woont in het gebied tussen Antwerpse- en Liersesteenweg.

Interessant

Wel Sint, dat heb ik ook gezien, en wat meer is, in de zijstraten van de Leuvensesteenweg is er ook weinig vertegenwoordiging.


 @ Sint,

              bedoelt u dan " klein Palermo " ?

 @ Peter,

                 hoe noemt dat daar dan ?

@GL : Waarom klein Palermo ??

De eerste keer dat ik die naam hoor.

Inwoners van een wijk/gebied waar geen raadsleden wonen kunnen steeds de raadsleden zelf contacteren.

't Is ook de eerste keer dat ik de term 'klein palermo' hoor, maar ik kan mij wel voorstellen dat een raadslid in de eerste plaats oren heeft naar z'n eigen buurtbewoners -wat ik tenandere nog zeer goed begrijp ook- dus is de kans wel groter dat de aandacht die hier besteed wordt een beetje minder is.

Eerlijkheidshalve wil ik er wel aan toevoegen dat ik niet altijd ga stemmen.

Het zou hypocriet zijn om aan de ene kant te verkondigen dat schepenen er zijn voor alle Mechelaars, waar ze ook wonen, en aan de andere kant te vertellen dat het toch goed is dat we Mechelse politici hebben op nationale (vlaamse) niveau's, om de Mechelse belangen daar te verdedigen.

 Sint, heb ik van u eens niet gelezen dat ge er niet voor buiten komt.Wat uw goed recht is natuurlijk

Blijft de vraag welke belangen Gennez vertegenwoordigt : die van de Mechelaars, de Truienaars of van de Socialisten op Vlaams / Nationaal Niveau...

Eigenlijk was dat ook een serieuze farce, toen dat zij in Mechelen gestationeerd werd.  Was dat niet door Steve "De mayonnaise pakt ni" Stevaert

@ Gim,

              die hè ne kabbas en die droat mee met de wind.LOL? welk tieken was da wee

@ GL :

Een Dubbelepuntstreepd'tje ook gekend als :-D

Ge kunt ook de term LOL gebruiken (Laughing Out Loudly)

Zou er iets bestaan als Mechelse Smileys?

bvb. EMG (èt mé gelache)

Misschien de moeite voor een wedstrijd ?

@ Peter : Misschien iets voor een nieuwe rubriek, hier op de Blog.

:-)

Neen GL, ik kom nooit buiten voor iets wat ik de moeite niet vind, en dat wordt met ouder te worden alleen maar erger. 

gymicko, als de mazenaise niet pakt moete er mosterd bijdoen en alles nog ne kie goe droôjen.