Postzegels

met categorie:  Linkje

Geregeld kom ik postzegels tegen met als thema Mechelen. Daar maak ik dan een leuke scan van en deponeer ze in de Mechelse Wikipedia. Kijk hier wat ik tot nu toe al heb gevonden.

Maar misschien zijn er nog wel een pak meer, die ik nog niet ben tegengekomen !

Misschien zitten er onder de Bloggers wel postzegelverzamelaars die gek zijn van Mechelen en hier hun vondsten willen tonen.

ik ben geen verzamelaar maar ik ben wél verzamelaar van postkaarten (allez, ik schrijf en verstuur en ontvang beschreven exemplaren van over de hele wereld). Wat ik dus wel wil zeggen over onze zegels:


1: ze zijn veel te duur: voorbeeldje: Genormaliseerde zending binnen Europa => België = 80 cent (binnekort 90 blijkbaar) en Italië: maar 62 cent (dat begint te tellen als je maandelijks zéker een vel van 10 zegels opgebruikt.

2: wij hebben saaie zegels: momenteel enkel wat speciale edities voor binnen ons land, die voor binnen Europa zijn zelfklevers geworden (verliest zijn charme dus) en die voor de rest van de wereld zijn enkel beschikbaar met den Beirre zijn tronie op...


terwijl alle kaartjes die ik ontvang voorzien zijn van mooie en speciale zegels :(


 

Bosvos heeft gelijk, je moet eens een kaartje sturen met niet-genormaliseerd formaat, kost het dubbele aan postzegels.

Zal weer duur zijn met de kerstkaarten!

Gimycko komt de zijne halen , dat is dan alvast iets bespaard -. :-)

 

@soshan: en hoe ga je de Gimycko terugsturen ....... ?

@ Jokke : Aangetekende zending, misschien.

Of Return to Sender.

:-D

@Gimycko: vergeet dan u eigen zelleve binnen de veertien dagen af te halen in de post of je bent terug onderweg vanwaar je gekomen bent! Wat alleszins een goedkope manier van reizen is! ;-)))

@ Jokke : Inderdaad !

Heeft er nog iemand Mechelse Postzegels ?

:-D

't Is géén échte.., maar ik ben er toch wel een beetje trots op.  De Mechelse postzegelclub 'Opsinjoorke' vroeg me om deze foto van mij te mogen gebruiken voor een gelegenheidszegel...  Voilà, da's 't resultaat:

(foto en postzegelontwerp: Jan Smets)

Deze heb ik ooit gevonden ivm het Mechels Meubel...

En deze, ter gelegenheid van het Esperanto...

En natuurlijk heb je die Mechelse Postzegelkaarten...

Enkele postzegels dragen een Lotharings Kruis, wat heeft dat met Mechelen te maken?

@ Luc :

Het zou gaan over een Patriarchaal Kruis...

Tja, nu ga ik goed kunnen slapen... maar wat heeft dat met Mechelen te maken?

@ Luc, zeg het dan ! Is het drol ja of neen.

Gim, ik heb alle Belgische postzegels en er zijn er idd meer met afbeeldingen van Mechelen (Stadhuis, Granvelle, Hanswijkkerk, Jef Denijn, Zegeldrukkerij, De Grote Raad, Opsinjoorke, de beiaard).

Dat Lotharings kruis werd destijds gedrukt op alle zegels waarvan de extra waarde (de + zoveel) naar Tuberculosebestrijding ging.  Ze zijn daarmee begonnen in 1925 en die reeksen werden sporadisch uitgegeven tot 1944 (maar op de laatste reeks stond er geen Lotharings kruis meer).

Ik raad echter niemand aan om zijn zuurverdiende centen in postzegels te steken.  De Post braakt zoveel nieuwe zegels in enorme oplagen uit dat de "oude garde" afgehaakt heeft en velen hun collectie tegen een dumpingsprijs aan sjacheraars hebben verkocht zodat er terug veel meer oude zegels op de markt zijn en men nog hooguit 20-30% van de cataloguswaarde krijgt (met uitzondering van enkele speciale reeksen die het altijd goed zullen doen wegens hun beperkte oplage).

Degene die nog ongetempelde zegels vanaf 1965 heeft (met of zonder gom), kan ze beter opplakken, ze zijn nog steeds geldig en gelet op het bedrag op die zegels van toen, moet men er desnoods maar 10 naast elkaar plakken.

Ik heb inderdaad ooit zo een volgeplakte enveloppe van Roger mogen ontvangen. Heel retro.

@roger: bedankt voor de uitleg, nu weten we dat ook weeral.

 Wie er zin in heeft kan altijd surfen naar deze site en daar kunt ge postzegels van Mechelen bestellen zoveel ge maar wilt ( of foto's van den toren en co hebt staan op uw pc )

zeg Gimycko, kunt ge niet al de postzegels van België, Belgisch Congo, Rwanda en Burundi (uit den tijd dat deze laatste kolonie waren tenminste) op den blog zetten, ze zijn toch allemaal in Mechelen gedrukt (op een paar na in onzaliger jaren!)

@ Jokke :

Dat er Gorilla's van Group 4 Securitas aan den ingang staan van Perron M, dat wil ik best geloven, maar dat heeft weinig met Mechelen te maken.

Maar een postzegeltje met een fotootje van Jokke op zeun Blokke moogt ge hier altijd deponeren !

:-D