De Groten, van achter de Kazerne...

----------
Geplaatst door gimycko op do, 13/11/2008 - 21:40.

@ GL :

Waarom helaas ? Waart gij misschien ne verdienstelijke voetballer in uwen jongen tijd ? Nog gaan sjotten bij de Kleine Malinois, misschien ?

Vertel !

:-)
----------

----------
Geplaatst door G.L. (niet gecontroleerd) op do, 13/11/2008 - 22:19.

@ Gim,

verdienstelijk ? Er was daar toen niet veel te verdienen in tweede en derde nationale.Maar wel les gekregen van de groten van achter de kazerne.Ik vermoed reeds uw volgende vraag wie dan die groten wel waren.Maar eigenlijk zouden we hier nu ook een beetje keuvelen over de groten van den Antwerpsesteenweg.Ere wie ere toekomt.

----------

Vertel, Louis Goovaerts, vertel !

@ Gim:

Ik mis er ene. De allergrootste.

Michel Preudhomme.

Erwin Koeman, Aad de Mos, Johnny Bosman...

Schitterende spelers en trainer.

Maar Preudhomme had toch net dat beetje meer. Vergelijk hem met Van der Sar.

 @ Gim,

               als we het hebben over de groten van achter de kazerne dan zijn het wel die van de jaren 1942 tot pakweg 1950.Zij slaagden erin de landstitel driemaal naar Mechelen te halen.Eén van hen - Torreke Lembrechts - slaagde er zelfs in om een plaatsje te veroveren in een Europese selectie om het toen onklopbare Albion in Glasgow te bekampen.Dit alles zonder de latere generaties onrecht te willen aandoen.

De foto 's zouden wel eens kunnen dateren van 1943.

Dat was inderdaad nogal eens een ploeg... KV Mechelen.

Spijtig dat die niet meer bestaan.

Volgens mij was de ploeg van in de 40s de beste dat malinois ooit gehad heeft,met Cannaerts,jules Vandedries,Andries,Van Haesendonck,Vermeulen,Volkaerts,Lemberechts,Coppens,De Cleyn ,Berthulens,Hofmans,ook Smits en Perremans,,Ik zal nooit de competitie vergeten tussen Malinois en Lierse SK.

 @ Louis,

                 weet ge dat in 1925 de toenmalige voorzitter Kannunik Dessain zaliger op de idee kwam om de schot William S. Maxwell in huis te halen als eerste buitenlandse trainer in de geschiedenis van de club.Deze man had zijn sporen verdiend als schots internationaal en was als speler aktief geweest bij gerenomeerde Engelse clubs.Hij zou het zijn die op Malinois het WM als eenheidssysteem invoerde van scholieren tot eerste ploeg.Deze profesionele aanpak zou mee aan de basis liggen van het veroveren van drie nationale landstitels in de veertiger jaren.

 @ Gim,

               waar ben je in hemelsnaam aan deze fotosamenstelling gekomen.Een aantal zeer bekenden naast een aantal niet direkt herkenbaren.Het is met zekerheid een oorlogsfoto.Of heeft iemand ze kris kras aan mekaar geplakt ?

@ GL : Ze werden onlangs verkocht op een verkoopswebsite. 

Was het nu eBay, Kapaza, Yez, Marktplaats of Marktplaza... dat weet ik niet meer.

Kan jij er namen op kleven ?

 @ Gim,

               Ik doe een gok.

                             x                           Charel Cannaerts                     Rik Coppens

               Bert De Cleyn                                x                                      Fons Van Haezendonk ( ? )

              Jangske Mertens                           x                                                        x

                 Fons Rits                         Dre Verstraeten                        Fe Van Campenhout

@ GL : Hoeveel pct Mechelaars speelden er toen in Mechelen ?

 @ Gim,

               laten we zeggen Mechelen en randgemeenten, dan komen we bij 100%

Jeezes, GL, toen was Mechelen (KV en/of Racing) nog echt Mechels !

We spreken nu over de Oorlogsjaren, niet ?

Times, they are a' changin...

 @ Gim,

               neen dat ging aan de oorlog nog een heel stuk voorbij.Als ik mij niet vergis was keeper Schaap van de Racing de eerste buitenlander in Mechelen en de eerste grote transfer in de regio moet die van Van Steen geweest zijn.Die ging van Boom ( ? ) naar Anderlecht.We spreken dan toch al van de jaren vijftig.

Toen KV, onder John Cordier, Landskampioen werd, hoeveel Mechels Bloed liep er toen nog OP het veld, eigenlijk ?

Naast het veld Mechels Bloed genoeg, maar ik heb altijd horen vertellen dat Cordier een superploeg bijeen kocht en daar nog enkel de label of tag "KVMechelen" op plakte.

Correct me if I'm wrong...

Toch even (weer) de nostalgie doorbreken.

Als ge voetbal met enkel Mechelaars wilt ga dan naar Zennester Hombeek kijken he gasten. Dien tijd is voorbij. Overal.

De grootste 'kakker' ooit, op alle terreinen was (is) Michel Preud'homme. (ne Waal potverdikke)

In z'n KV-tijd verkozen tot beste keeper ter wereld.

GL,neen dat wist ik niet ,ik weet dat WM system een idee was van Kan,Dessain,maar 1925 ,dat was 2 jaar voor dat ik geboren  was.Maar wat er daar gezegt word van Goalkeeper Schaap.Dat kan wel de eerst vreemde speler geweest zijn .Die Hollander had een cafe op de Maurits Sabbe straat.

 

Van onze Amerikaanse Louis voor onze Hombeekse Louis...

FC Malinois - 1947

@ Gim,

              beiden bedankt.Ssssst even omdraaien " nostalgie "

Jef Hofmans, Luce Berthuelens, Bert De Cleyn, Rik Coppens, Torreke Lembrechts.

Julle Van den Driesche, Tolle Smits, Jef Andries, Fons Van Haezendonck, Willy Vermeulen en Louis Volckaerts

Lees hier de KV Mechelen Notes

Hilarisch !

 @ Gim,

               de eerste transfers die KV realiseerde die kwamen niet van Burkino Fasso, neen die kwamen van Beerzel ( doelman Hugo Jacobs ), van Puurs ( Jos De Wachter ) en van Herenthout ( Gène Wijns ) en een van de eersten die mocht vertrekken was den deze.

Dan nog iets.Er wordt zoveel gesproken van de Maradonagoal met het handje, wel dat heeft hij met zekerheid komen leren bij Bert De Cleyn.En de Juul van den Driesch die kon vrijschoppen binnen trappen vanachter de middelijn.Als hij stampte en hij kwam onder de lat dan zat hij en als het erover was dan konden ze in Nekkerspoelstatie nieuwe ruiten steken.

Wat moet ge nu nog weten?

Gimycko.bedankt,ik denk dat die foto naar mij gestuurd was bij Jackie(nenechte mecheleir)maar dat was een tijdje geleden,maar dat is de ploeg dat ik gekend heb.GL,ik hoop dat dit u ook enkele mooie herrinneringen terug breng,Louis (USA)

Guy,ik heb juist die KV Mechelen notes gelezen,ik voel mij juist hetzelfde,Ik denk nog dikwijls aan de dagen toen ik het vlag van de Pennepoel Vrienden gedragen hebten mijn Vader  trompet speelde in de Malinois band,Hij nam dikwijls 10 muzikanten met hem als wij uit stad gingen spelen,DAT WAS EEN PLEZANTE TIJD. Louis (USA)

PS Ik weet ook nog van dat HAND GOALTJE van Bert Decleyn.L.

A walk through Memory Lane, Louis USA ?

:-D

Ja Guy,als ge dat zoo wilt noemen,Dat is nog het eenige dat ik heb,Mooie Memories van het Mechelen dat IK gekent heb.

 @ Louis USA.

                           gij zijt nen toffe kerel die niet weet wat er hier in " your old country " allemaal gebeurd.

Ik denk dat Schaap ooit nog een café heeft gehad in de M. Sabbestraat (aan de doorgang naar de Carrefour op de andere hoek van 't Computerwinkeltje).

@ G.L.  't was Bertulens (just is just)

 @ Roger,

                  over een letterke min of meer gaan we niet moeilijk doen zeker.Ge kunt gelijk hebben.Wat dat cafe betreft hebt ge volkomen gelijk.Heeft daar later nog niet een andere Racing speler in gezeten ? Schumacher ???

@ G.L. Dat zou ik niet weten, want ik ben daar ooit maar één maal binnengeweest toen mijn vader mij na de match in dat overvol café van Schaap meenam. Een Schumacher heb ik bij Racing nooit gekend (maar ik kende bijlange dan ook niet iedereen).  Je bedoelt toch niet Hans Schöning?

@ Roger :

Hans Schöning zat inderdaad bij de Racing. Zie hier en hier.

Zooals ik een beetje tervoren gezegd heb,Schaap had een cafe op de MauritsSabbe straat ,op de linkse kant als ge uit de Kathelijne straat komt.het was kort bij waar Houthuis (ik denk dat dit  hun naam was)hun autopainting haddden,En voor GL.ik weet heel wel wat er in mijn vaderland voorvalt,Ik zie het Belgisch nieuws 2 maal per dag op VTM.Louis (USA)

In 1947 kwam Wim Schaap RCM versterken, maar zou ingevolge het reglement van de KBVB als buitenlander nog twee seizoenen in het reserve-elftal uitkomen.

Bij Verbroedering Geel werd Jos Mannaerts (niet Jean) weggepikt voor 125.000 BFr + vijf wedstrijden. Twee wedstrijden werden gespeeld, de overige 3 werden "afgekocht" voor 10.000 BFr per wedstrijd.

 @ Blog,

               dank voor de verduidelijkingen.

@ Gim,

              geen foto van de racingploeg van kort na de oorlog ?

@ GL : Klink eens op die 2 links, enkele reacties terug.

G.L.  Ik heb er daarstraks nog één op Flickr gezet...

http://www.flickr.com/photos/74834616@N00/3032134306/

 @ Roger Kokken,

                                 mooie foto.Ik kan er enkelen ontmaskeren maar ik denk dat we een Racing expert nodig hebben.Louis in de States mischien? Dat was dus wel kampioen in tweede klas.

 @ Gim,

               u wou toch alles weten over het grote Malinois.Wel nog eentje en dan ga ik slapen.Het moet rond 1950 geweest zijn dat zijne hoogheid ( vergeef het mij ) Bert De Cleyn zijn vijf honderdste wedstrijd in het eerste elftal zou spelen.In de nacht van zaterdag op zondag was er echter een sneeuwtapijt van wel 20cm dik gevallen.Er werd toen nog zondag om 15.00 uur gespeeld.' S morgens vanaf acht uur werd iedereen naar het stadion geroepen met schuppen, touwen, laddertjes, kruiwagens en wat weet ik veel.Bestuur, supporters, misdienaars en jeugdspelers hebben toen op enkele uren die enorme sneeuwmassa verwijderd en den Bert kon om drie uur in de bloemetjes worden gezet.Malinois - Racing Doornik was de enige wedstrijd die toen in Belgie werd gespeeld en nog wel voor een vol huis.Uitslag 3-0 ( ? ) 

@ GL :

Het feit dat gij dit allemaal nog zo helder voor de geest kunt halen doet mij besluiten dat gij, in die dagen, vermoedelijk... misdienaar zijt geweest.

:-D

(Of was het dat verdienstelijke jeugdspelertje ?)

GL en Gim: DE Louis was wel ne" kakker "zenne!hij droeg het vaandel van de supportersploeg 

"De Pennepoel"

OPROEP !! Is er nog iemand in leven van de supportersclub DE PENNEPOEL ?? Uit den tijd van onze Louis Wijckmans? Neem a.u.b contact met mij op.

Jackie.video@telenet.be

majavideo36@Yahoo.com

GSM:0476-489283.   Merci oep veurhand.!

 @ Gim,

               het zou gekund hebben maar het is niet zo.Trouwens ik vind het een prachtig woord waar dienen in vervat zit.En dienen wijst op belangloos voor iemand in de bres springen en dit is een van mijn geliefde bezigheden.

 @ nen echte,

                         gaat de Louis een supportersclub oprichten in de states?

@ GL :

Ik denk dat onze Louis USA naast zijne computer 2 klein vlaggetjes heeft staan : 1 met de stars en stripes van de Amerikaanse Vlag en 1 met de kleuren van FC Malinois.

Correct me if I'm wrong, Louis USA !

:-D

Klopt Gim.

 @ Gim,

               ik denk eerder dat onze Louis USA via nen echte aan een vlag wil geraken.Zouden er bij PENNEPOEL nog vlaggen in stock zijn? A propos waar was dat lokaal van de Pennepoel juist ?

G.L,das inderdaad DE vraag. Bij mijn weten bestaat die club niet meer. Vandaar mijn oproep.

Anders was ik daar men licht al gaan opsteken hoor. Ik ben in het bestuur van Buurtcomité Pennepoel maar ik heb daar nog niets kunnen te weten komen.

@ GL :

Effe wachten op ne reply van onze Louis USA.

Ik geloof dat het daar nu 8 uur vroeger is.  Dus 12h45 - 8h00 = 4h45 of bijna 5 o'clock am.

Gim: als hier seffens 12u is,dan is het bij Louis 6u s'morgens !!

Hij droomt nu nog van de Kakkers. :-D

 @ Nen echte,

                          het zou kunnen dat er in het stadsmagazijn nog liggen maar dan zal hij er wel de zwarten band moeten afsnijden.

@ Gim,

              zou jij de hyhmne eens willen aanheffen tegen dat onze Louis wakker wordt.

" De club zal zegepralen, de Malinois vooruit ........................................."Ge moet hem er niet bijvertellen dat het gisteren weer niet veel zaaks was.Mijnen TV begon weer te kraken.

@ GL : Inderdaad, KVMechelen – Bergen : 0 – 0

Ze geraken niet opgestart !

:-)

Hier de rest van de competitie...

He Mannen ,pak het een beetje op het gemakske ,ik ben juis gereed om naar de kerk te gaan,het is hier nu 7:30uik zal wel enkele antwoordjes afzen den ,dze namiddag,dat is avond in Mechelen,Over dat vlag gesproke ,Dat is een vlag van onze stad ,mijn vroeger werk baas heeft mij dat gegeven(Staf Cautaert uit de Pennepoelstraat ,Ik dent dat was#19)nu heb ik ook een driehoekig Vlaamse Leeuw vlagske.(jan Smets heeft mij een mooi Vlaamse leeuw vlag opgestuurd ,maar het is een beetje te groot om naast mijn PC te zetten.Tot later,I have to go .Louis,(nen echte Mechelse KAKKER.ik heb nooit van den RACING gehouden)PS ik eb ook het lieke van de Malinois op mijn  PC.

hahaha...

:-D

 @ Gim,

               onze Louis, nen oerdegelijke Mechelse Vlaming over de plas.Hip, Hip, Hoera.

 @ Gim,

               ene die zou verschiete as hem moest trug komme

 @ Louis USA,

                           eet maar eerst uw bokes oep zenne.We hemme tijd.

@G.L. : ik ken er nog éne die zou verschieten moest hij terug komen!

@ Gim,

              zouden ze daar in de USA nu echt allemaal nog naar de kerk gaan ? Hier in Hoembek ga da nemie want den buskop hè de deu late sloate .

@ jokke,  allei joeng lot em los.....

GL,eerst en vooral.Yes in Amerika gaan wij nog naar de kerk,wij gaan hier 3 maal per week,dat ismeer  dan  ze in Mechelen gaan,Wat Hoembeek betreft, IS  DAT IN BELGIE?Nooit van gehoord Hahaha, Het lokaal van de supportersclub,"De pennepoel Vrienden"was op den hoek vad de eerst straat (denk ik) opde Oude Lierse Baan op de rechtse kant als ge van de M,Sabbe straat komt.PS,wie zijt gij? ik find dat ge een beetje sarcastik zijt,No Offence.LOUIS

Guy.De vlagskes dat ik op mijn bureauke heb staan zijn Belgisch Het Mechelse Vlag,De Vlaamse Leeuw en als ik ergens een klein belgisch vlagske kan vinden zal ik dat er wel bijstaan.Mijn Amerkaans Vlag hang ik buiten op aan speciale feestdagen,Louis PS.in mijn hart ben ik nog altijd Belg en nen echte mecheleir,niemand kan dat van mij wegnemen.

...en DAT is een mooie verklaring Louis!  ;-)

Louis USA said : "...ik eb ook het lieke van de Malinois op mijn  PC..."

Welk lieke is dat, Louis ?

:-)

Amaai ,laat u niet doen door die snotapen hier he!! Ge hebt groot gelijk dat ge voor uw gedachten uitkomt,(de vakbond staat achter u) :-D.Ik vond het ook schandalig dat men u durfde ne Racinger te noemen-hoe durven ze-. Ik was er efkes nie goe van.Tot seffes bij het chatten.

De club zal zegepralen,de club van geel  en rood,Ik weet den title niet,maar ik heb dat gevonden op YouTube (de kakkers waren het aan het zingen)

@ Nen echte : Welke snotapen hier ?

:-D

"De club van zegepralen, de club van geel en rood.
Trotseert de hinderpalen, door dapperheid in nood.
De vlaggen zullen wapperen, gezangen galmen luid
Ter ere onze dapperen, toe, Malinois, vooruit !
"

Klik hier voor het volledige Clublied.

Jackie,den eenigen ijd dat ik Groen en Wit zien is  ,Als ik ziek ben of maagpijn heb,Dan breekt mijn gezicht wel uit in groen en wit.en dan moet ik natuurlijk ook overgeven,dat is wat groen en wit voor mij doet,HET MAAKT MIJ ZIEK.

Guy.bedankt voor dat liedje.Ik heb er een Copy van gemaakt en vanavond ,als alles hier stil is ga ik het recorden op een cassette( het moet hier stil zijn ,want ik moet een microfoon gebruiken)

@ Louis :

Hahaha...

Getting Green and White of Green and White

Hahaha...

:-D

Is daar geen lokale voetbalclub (local soccerteam) in uw geburen, Louis USA ?

What do Americans think about Soccer ?

Ik heb gehoord of gelezen dat er ook een heleboel vrouwen voetbal spelen in de USA.

Is this true ?  Just2know

he Guy,ik zal u eens  iets vertellen ,en dat is echt,Op een Zondag moeten wij  op Club Brugge spelen ,En wij kregen een dikke vossing,mijn vader was daar met zijn 10 muzikanten en  na de match zijn wij naar het station gewandeld,de 10 muzikanten allemaal achter elkaar en ik vanvoor met mijn  vlag op mijn schouder en een zwarte ribbon aan de top.en wij speelde de doodsmarch heelemaal door Brugge,Het was droevig,maar Ho Boy wat plezier wij hadden,dat is lang geleden maar ik zal dat nooit vergeten,dat was echt plezierig (ook waren wij een beetje zat)

Hahaha...

Great story, Louis, thanks !

:-D

By the way, daar heb je geen foto's van, zeker ?  Hilarious !

Ja Guy,dat is waar ,en geloofd mij.die vrouwen spelen beter dan de mannen,een paar jaren geden heeft de vrouwenploeg van de States het wereld Kampioenschap gewonnen,wij  hadden een jonge vrouw(haar naam was MIA HAMM,)en zij was ongelooflijk,Soccer is nu goed aan het opkomen en veel grote steden hebben nu ook een voetbalclub,en ,neen waar ik woon hebben wij er geen ,Dit hier is een klein stadje,Louisville is wat groter ,maar dat is across the OHIO rivier.in Kentucky.

spijtig maar neen,Kunt ge gelooven dat,toen ik in het leger was,dat ik en 2 vrienden 1 van antwerpen en een van Mechelen ,met een kalkoen door Brussel gegaan ben ,Van de Rue du Canal  over de Place Rogiers  naar de Noord statie.wij  hadden hem in een doos gezet en 2 gaten van onder gemaakt waar wij zijn benen doortrokken en een voor zijne kop,en sedert dat zijn lijf in de doos zat kon hij niet weg vliegen ,wij hadden een koortje aan de doos vast gemaakt en zoo is hij met ons 3 door brussel gewandeld,En dat is echt,

spijtig maar neen,Kunt ge gelooven dat,toen ik in het leger was,dat ik en 2 vrienden 1 van antwerpen en een van Mechelen ,met een kalkoen door Brussel gegaan ben ,Van de Rue du Canal  over de Place Rogiers  naar de Noord statie.wij  hadden hem in een doos gezet en 2 gaten van onder gemaakt waar wij zijn benen doortrokken en een voor zijne kop,en sedert dat zijn lijf in de doos zat kon hij niet weg vliegen ,wij hadden een koortje aan de doos vast gemaakt en zoo is hij met ons 3 door brussel gewandeld,En dat is echt,

Klik hier om meer te weten over Mia Hamm.

@Gim:ik heb een zwaar vermoeden dat die beestjes groen-wit zien maar hun naam????? (zelf in te vullen) :-D

@Gim:ik heb een zwaar vermoeden dat die beestjes groen-wit zien maar hun naam????? (zelf in te vullen) :-D

@ Louis USA,

                          ge hebt nu toch een beetje tijd zeker.Hoembek da is da wa de wèreld afgeslage es me plankskes.Me hemme ie na opnieuf en supportersclub;née we emme der twie.Den bruine vis en bei den Hans.En we gaan nu met de bus oep verpleutsing as we ten minste van Bart Somers buiten mogen want die woont aan de poort.Ik doecht dat het in 't stad zo goe was.

GL noa da ge het zegt,Ja,ik weit noa wa Hombeik is,da dis da pleutske wa ze al die plankses oepgeslage hemme,ik geloef da ze da een kloan deureke ingelaten hebbe,ge kunt da binne gaan ma nemee na boate.Kunde moa mechels nog leize?het was e pliezierke om me oa te komunkeire,tot de volgende kier.De Louie van Amerika.

 @ Den Blog,

                        ik ben da trug.Het hey en bekke langer geduurd bij het leze in de gazet wa in ' stad wee allemaal gebeurd es in 't weekend.Ze noeme da " kwajongesstreke " zoas :overval op C& A, portefeulle afgepakt van vrouwe van 85, 82, 59 en 28 jaar, spiegels van otto 's afgebroken, en, en, en.Ma allee GAS en NERO en al den andere patata zulle da wel regele zekers.

Eigenlijk wou ik nog iets vertellen over de grootste van achter de kazerne.Ja over de kannunik.Datums en andere dingen kunt ge op de WIKI of bij GOOGEL vinden maar over hoe hij in weze was toch in 't kort het volgende.Kannunik Dessain was en is voor de Malinois een monument.

'S zondagsmorgen was hij steevast op de kleine Malinois aanwezig om te zien of er niets bruikbaar voor het eerste elftal rondliep.Zijn optreden bij thuiswedstrijden had iets in zich.De kleedkamers waren toen nog onder de huidige staantribune. Daar was hij te vinden voor iedere wedstrijd om zijn zegje te doen en vijf minuten voor de aftrap werd de oversteek gemaakt naar zijn plaatsje in de houten tribune aan de overkant.Uitgedost in zijn statig priesterkleed was deze bijna rituele bedoening voor de supporters het sein om de kelen open te zetten.Tijdens de rust ging hij den weg nogmaals 't zij voor een bolwassing, t' zij voor schouderklopjes.

Met zekerheid de grootste persoonlijkheid die achter de kazerne ooit heeft rondgelopen.Nostalgie of geen nostalgie.

GL;dat is waar,ik zie hem nog altijd over het veld gaan naar de tribune.L.USA

@ G.L. en den Blog

Een annecdote van rond 1960.

We stonden met de een grote groep klanten van café "Fregat" (gerennomeerde verzamelplaats van de Pitzemburg en Racing Basketspelers en supporters, bij Cyriel over de Hanswijkkerk) onder den boom kant kazerne achter het doel. Dat was onze vaste stek op de Malinwa. Daar was een kwinkslag en een daverende lach nooit ver te zoeken. Die bende was tenslotte een samenraapsel van Racingers en Malinoissupporters maar door het feit dat ze een andere sporttak hadden gekozen waren ze niet fantiek voetbalminded. Ze gingen zowel naar Racing als naar achter de Kazerne.

Eddy Goossens, één van de toenmalige goede spelers van de Kakkers, was nogal een betwistbare figuur. Supporters en bestuur kwamen wat zijn opstelling voor sommige matches betrof niet steeds overeen. En vermits het in die tijd nog het bestuur was dat een grote invloed had op de samenstelling van de ploeg, viel Eddy al eens uit de boot, tot grote ergernis van het betalende legioen dat zijn préféré weeral eens niet zag opgesteld.

Die zondag had de dikste agent van het Mechelse korps dienst in de strook vlak voor onze groep betalend klootjesvolk. Tijdens de rust kwam de toenmalige secretaris en duivel-doet-al Frans De Cleyn in tegenstelling tot de kanunnik Dessain niet dwars over het veld maar er wel rondlopend langs onze staanplaatsen om zich tijdens de pauze naar de kleedkamers te begeven. Op onze hoogte gekomen vonden enkele rood aanlopende Malinwa-aanhangers hun moment gekomen om een selectieheer van het team even te interpelleren waarom Eddy Goossens weeral op de bank zat? Dikke Willy had zijn enorme omvang maar Frans De Cleyn was in deze materie geen achterblijvertje in vergelijking met de dienstdoende man van de wet.

" Hé!!! Vetzak!!! Wannier gaade den Eddy eindelák is oepstélle?"

Frans, die niet van enige humor was gespeend, tikte - op onze groep wijzende - op de schouder van de al even imposante uit de kluiten gewassen agent van dienst, met de mededeling:  "Willy, déé manne vragen oe dajeet!

De lach van de ontlading om zoveel flegma bleef nog tot de hervatting van de match nawerken onder den boom van de Kazerne. Of den Eddy die match nog op het terrein is gekomen zal me worst wezen. Wat ik daar leerde is dat een juist woord op het gepaste moment meestal de lont uit een gevaarlijke situatie kan halen.

Terug naar de origine van deze topic. De foto van "De Groten, van achter de Kazerne".

De juiste namen van deze "oude gloriën"

Bourgeois - Cannaerts - Coppens

De Cleyn - Hellemans - Verstraeten

Mertens - Noeth - Nupie

Rits - Verbist  - Van Campenhout

En weer ontopic.

De grootste kakker aller tijden is ne Waal. Michel Preud'homme.

@ G.L.

Wat is uw punt? Je komt elk topic vullen met opmerkingen over de onveiligheid in Mechelen. Ook dit weer. Zonder daar ook maar iets aan argumentatie bij te geven. Argumentatie die je wel vraagt als iemand zich vragen stelt bij jouw posts.

Over je achterliggende ranzige racisme ga ik het (behalve in deze zin) niet hebben.

Ik wist al lang Jos dat gij betrouwbare bronnen hebt maar dit is toch een straffen toer.Ge hebt wel een beetje moeten zoeken hé.Welk jaar 1942, 1943 ?

@ G.L.

Ja, het heeft mij heel wat zoekwerk gekost. Maar met de hulp van enkele ingewijden is het me toch gelukt.

Er een jaartal opplakken is een ander paar mouwen. Vermoedelijk eind jaren 30-tig.

Men heeft in 2004 het jubileumboek " 100 jaar KV Mechelen - emotie" uitgegeven, maar veel bijzonder is dit boek niet. Van vroeger is er bijna niets in terug te vinden. De samenstellers hebben er niet veel van gebakken. Foute ondertiteling, verkeerde namen, enz....

 Jos,ik ben in het bezit van het jubileumboek 1929, vijf en twintigjarig bestaan, ik denk een unicum.Daar vind ik die namen natuurlijk ook niet in terrug.Dus wij hebben een probleem.

Ik denk toch dat de foto na de duitse inval is genomen.Ik had er volgens u toch zes van de elf goed.Niet slecht.Ik ga toch nog eens verder zoeken.

@ Gim, dat tachtigjarig boek is niet te koop.

Voor de echte liefhebber : een filmpje met zang en véél oude foto’s

De Club Zal Zegepralen

Enjoy

Tof om dat hier allemaal te lezen. Kzou bijna vergete datik ook eigelijk ne kakker zen ma zo ver terug in de tijd reikt mijn kennis niet. De ploeg waar ik ging naar zien , kzal e jaar of tien geweest zijn denk ik was die van Jacobs in de goal, Roger Mergaey in punt, coike tuyaerts op llinks, Kamil van Damme Rene de Moor me zijn  penaltys rechtdoor en beenhard, yvoke van Herp en Fi van Hoof zat er toen ookal bij denk ik.

Toen ging iedereen nog sjotte. Mijn vader heeft samen met Charly Hornsby de jeugwerking bij Malinois nog opgestart aan de Liersesteenweg. Da noemde de selecties. de ploegen kregen allemaal ne naam Barcelona, Liverpool enz en er werden wekelijks matchen gespeeld. Hebben wij ons geamuseerd toen. We moesten toen ons voetbalschoenen gaan halen in 'tkot bij Franske denk ik dattem heete, ben ni zeker. Na de match stond er dan nen bak cola int cabine, en nen betonnen douche met 1 of 2 klein sproeierkes.

Asge de gasten nu naar de jeugdvelden ziet trekken ist wel wa anders...

Er heeft inderdaad nog nen Hans Schumacher in doel gespeeld op de Racing, in de jaren '60. Da was den tijd dat alle Duitse spelers op de Racing welkom waren, zolang ze maar "Hans" heetten.

Knap gereconstrueerd van Jos!

Dat betekent dat deze foto dateert van ofwel het seizoen 1936-1937 ofwel 1937-1938...

Ja, dit is juist. Welk van de twee zal nog moeilijk te achterhalen zijn maar ik ben er nog mee bezig. Wat zo eigenaardig is, allemaal Mechelaars buiten ene. En allemaal onder één sterke hand, en nog wel van ne kannunik. Nostalgie ? Nee om er over na te denken. Hans ? Toen was dat Charel, Gust, Dré, Bert enz, enz. 

@ G.L. Ik vermoed 1937-1938. Dat was het enige seizoen van Paul Nupie als basisspeler.  Anderzijds was Désiré "Dis" Bourgeois een vaste waarde tot en met 1936-1937, maar ik neem aan dat hij in '37-'38 nog zal meegedaan hebben...

Kan iemand dit verder uitklaren?

 

@Anoniem.

                   Zoals gezegd zal dit nog heel moeilijk te achterhalen zijn. Want bij deze dingen zijn Wikipedia, de world association futtbal e.a. uberhaupt niet te vertrouwen. Zelfs de zogezegde clubs archieven dienaangaande zijn in het eile gegrepen. Vele documenten zijn verdwenen tijdens de oorlogsjaren.

Maar ik ga nu nog eens een laatste poging ondernemen in de archieven van mijn vader zaliger. 

Ik moet voorlopig passen. Ook Nupie is mij een raadsel. 

Hallo Jos Nijs, gij weet ook veel over de Malinois van vroeger. Kunt gij ons misschien nog iets zeggen over het hoe en wat over Paul Nupie ? Wie was het ? Vanwaar kwam hij ? Waar is hij naartoe gegaan ? Is hij in de oorlog gebleven ? Heeft hij nog nageslacht ?

Wat betreft Paul NUPIE : overleden in Hofstade in 1980, zijn zoon woont in Zottegem, één dochter in Hofstade en een andere dochter van hem in Kortenberg.

@Luc c,

             bedankt voor uw degelijk antwoord op mijn ietwat nieuwsgierige vragen. Ik wou het enkel weten omdat Paul Nupie past in de tijdsgeest van mijn vader. Nogmaals bedankt.

 Het eerste seizoen bij FC Mechelen van Paul Nupie was 1934-1935, hij speelde 3 wedstrijden mee.

In 1935-1936 speelde Nupie 4 wedstrijden mee

In 36-37 speelde hij 6 wedstrijden en zal hij zijn enige doelpunt ooit voor Malinois scoren , mn de gelijkmaker tegen Lyra - Fc Mechelen : 1-1

In 37-38 stond hij 11 maal aan de aftrap en was tevens het laatste jaar bij FC M

Roger,ik was een volbloed Malinois supporter,ik heb verschillende jaren vaandrig geweest voor de suporters club "De  Pennepoel vrienden" ik den dat dit de naam was (het is reeds ZOOLANG geleden.),Louis

 

Kijk, zo leren ze Vloms Nederlands bij Malinois...

Buitenlanders van KV Mechelen leren Nederlands op speelse wijze

Gim, nog ene keer zeggen. Daar hebben de echte kakkers lak aan hoe ze Vloms leren. Als ze het maar leren en niet omgekeerd. Capito ?

@ G.L. :

Misschien een ID voor Nieuwe Mechelaars !  Amerikanen leren ook Nederlands met Bassie en Adriaan.

Effe Bartje bellen ?

;-)

Doe 't eum de groete.