Stopt D'Hoogh??

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Een hardnekkig gerucht doet de ronde dat het Mechelse klasserestaurant D'Hoogh op de Grote Markt, tegen het einde van het jaar de deuren voorgoed sluit...  Het sjieke sterrenrestaurant  bestaat dit jaar 25 jaar...

Waarheid of verzinsel?

De broers, Walter en Erik D'Hoogh ontkrachten het gerucht.  Ze zijn formeel.  Het is hélemaal niet waar.  De twee zijn van plan om nog jaren door te gaan...  Aldus...

De twee voormalige volksjongens uit de wijk Galgenberg hebben het succes dat ze nu oogsten, niet zomaar voor niks gekregen.  Ze hebben er hard voor gewerkt.  Alleszins.  Dat wou vader D'Hoogh ook. 

Erik (54 jaar) zette zijn eerste stappen op culinair gebied in het palinghuis.  En zijn twee jaar jongere broer ging aan de slag als hulpje in de zaal.  Het was géén liefde op het eerste zicht - maar gaandeweg groeide de interesse voor het vak.  Na zijn opleiding in Oostende volgde het eerste grote werk voor Erik, in het restaurant van het Atomium., en bij het driesterrenrestaurant van chef-kok Pierre Romeyer in Hoeilaart.  Na andere stages, ondermeer in Parijs was de weg naar de top voorgoed gemaakt.  Walter studeerde af in Koksijde, en ook hij volgde het goede voorbeeld van zijn broer.

In 1980 openden beiden in Asse, 't Kasteeltje, en met vallen en opstaan maakten ze er wat van...  Hun naam was gemaakt toen ze een Michelinster behaalden.  Hun oog viel toen op het schitterende pand 'De Beitel, de Passer en het Penseel' op de Mechelse Grote Markt.  En dat bouwden ze uit toen de klassezaak die het nu is.  Samen met hun vrouwen zorgen ze nu al 25 jaar voor topkwaliteit, en naar hun zeggen is deze kwaliteit nog betaalbaar ook.  Gastronomisch dineren met aangepaste wijnen kost je ongeveer 100 euro...

(bron: GvA - SvH)

Ik las inderdaad ook in het artikel in GVA   dat Walter d'Hoogh met klem de berichten van een stop tegenspreekt. Goed zo.

En verder steun ik zijn stelling dat je in een brasserie te veel betaalt in vergelijking met de kwaliteit van een ongeveer even duur dagmenutje bij d'Hoogh ( of ook Folliez)

Ah, is dat een restaurant? Dat is het eerste dat ik daarvan hoor, allez vooruit, dat wist ik niet, ik dacht dat dat een hotel was of zoiets, soit, ik zat er dan toch niet ver naast..
Als het daar goed is ga ik daar toch een keer gaan eten, daarvoor is het nooit te laat!

"De Familie Netels mag aan tafel !"

(Foto Gimycko - Interieur d'Hoogh)

Ik moet bekennen, ik ben er nog niet gaan eten, maar wel bij de concurrent Folliez (op kosten van de zaak). Qua prijsklasse bij D'Hoogh als particulier, per persoon ,vind ik het eerlijk gezegd wel duur; ik ben een aantal keren gaan kijken naar de prijskaart toen ik vrienden uit buitenland op bezoek had, maar als allen 'kleine eters' zijn, is het way too expensive, en is dan toch een brasserie op de Grote Markt een betere oplossing qua geldbesteding.

Alleen al het interieur van dit huis is de moeite waard : de bouwheer was een lid van de loge en dat zie je in allerlei decoratieve details.

Als je er tegelijk kan genieten van de heerlijke keuken, is het helemaal compleet.  Grote klasse, maar het is inderdaad prijzig.  Ik ben er dan ook nog alleen gaan eten op invitatie.

Het is gewoonweg het "beste" restaurant van Mechelen en ik ga er dan ook héél graag en geregeld eten. De dienst en het eten is er altijd voortreffelijk en voor deze kwaliteit betaal je in andere steden een pakske méér!

Hopelijk kunnen de broers en hun eega's nog enkele jaren in goede gezondheid verder doen.......ik zal er blijven van genieten hoor!

Het staat op mijn verlanglijstje om er enkele keren te gaan maaltijden met echtgenote en/of vrienden, we zullen wel zien wanneer het past.
't Moet in elk geval voor een zeer speciale gelegenheid zijn.

We moeten ons niet ongerust maken hoor want ze gaan nog jaren verder doen.......tot meerdere eer en glorie van het culinaire Mechelen.

D'Hoogh is een ouderwets 'top'-restaurant met een zeer conservatieve oudbollige keuken. Als ze nog een paar jaar blijven voordoen moeten ze wel stoppen; samen met hun (af)stervend cliënteel.

Yohan- de meeste mensen die bij d'Hoogh komen horen thuis in de categorie dertigers tot vijftigers en die hun levensverwachting ligt zo rond de zesentachtig...dat wil zeggen dat er nog potentieel is voor dertig tot vijftig jaar! zoooolang zullen Eric en Walter d'Hoogh wel niet willen blijven werken denk ik.

Waarschijnlijk is u er nog nooit geweest of , indien wel, is de rekening u wat tegengevallen?

 @ Marc,

                dat hebt gij goed gezien.En diegene die een beetje ouder zijn hebben die dan tegoed tot honderd en vijf of zoiets.In ieder geval zal ik einde van de week aan Walter en Eric eens gaan vragen wat ze daar zoal van denken..

Die yohan lijkt wel een verzuurde vent.Gelukkig ontbreekt het mechelen niet aan "snackskes"voor azijnpissers

 @ Blog,

                ik ga het nu maar zeggen.Ik was er vorige week op bezoek. Fijne en vriendelijke ontvangst .Zeer sfeervol en artistiek interieur.Uitmuntende bediening en schitterende variatie in het menue.En een chef om op een piédestal te zetten.Doe zo voort Walter en Eric.Wij blijven u trouw zoals dat echte buren past.Nu hebben we van de wijn nog niet gesproken.

gewoon perfect   klassiek maar eerlijk

Nog gaan eten drietal weken geleden. Ouderwets restaurant en vergane glorie. Ook onvriendelijke bediening. De broer die in de zaal staat doet dit duidelijk tegen zijn zin en snauwt de klanten af. Een duidelijk voorbeeld van mensen die uitgeblust zijn. Jammer. Heb zelfs een tafel gezien die is doorgegaan. Groot gelijk hadden ze, want wij zijn gebleven tot het einde, spijtig genoeg. Slechte herinnering dus en zeker niet voor herhaling vatbaar. Het eten maakte dit alles niet goed.

Goesting is koop natuurlijk. 

De gevel ziet er prachtig uit, maar vanbinnen heb ik het daar nog nooit gezien.
Een restaurant met een hoge prijsklasse en een superbediening is niet aan mij besteed.
Ik zit liever ongegeneerd aan tafel zonder dat er constant een garcon rond de tafel zoemt om te kijken of ik niks tekort kom.
Mijn bord moet geen pallet zijn en ik drink liever een cola bij mijn eten dan een exquis wijntje.
Bovendien is mijn portefeuille ook niet van die dikte dat ik er mij goed zou voelen.
Ik ben al content met een goed chinezeke of met een lekkere biefstuk bij 't Kuiperke of een spaghetti van Pee Klak :-)
Kortom, voor mij is het daar iets te chic, maar dat moet ieder voor zich weten, uiteraard..
 
Dat neemt natuurlijk niet weg dat zulke restaurants geen bestaansrecht zouden hebben en dat we de twee uitbaters niet mogen bewonderen voor hun succes in een zaak die ze eigenhandig uit de grond gestampt hebben.
 
 

 Uiteindelijk ben ik er toch eens gaan eten enige tijd geleden, het eten is lekker, de aangepaste wijnen goed gekozen en de bediening goed.
Toch een kleine kanttekening: de gerechten en de presentatie is ondertussen een beetje achterhaald, het is de betere keuken van een jaar of 20 geleden. En als ik dan vergelijk met de Luzzine in Leuven ( waar Jeroen Meus de chef is ) en men een meer hedendaagse keuken presenteert, dan wordt dat verschil toch wel érg duidelijk.

Mijn besluit: zowel d'Hoogh als Luzzine zijn goede restaurants, maar enkel de laatste is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Als regelmatige klant kan ik slechts stellen dat gedurende meer dan 25 jaar een Michelinster halen/behouden meer dan genoeg zegt. De gustibus enz. :-) Wat nu het modern presenteren van schotels betreft; de bouillabaisse krijgt men er opgediend in een kingsize soepbord en is biezonder lekker en heeft ook het voordeel dat ge u niet kunt kwetsen aan de hoeken :-)))) Maar ja,oubollig??????????????

Awel Jan dat hebt ge nu eens goed uitgelegd sé. Maar ik zal u eens een tip geven sé. Gelijk gij het goed kunt uitleggen en de Mechelse wereld een beetje kent en ge kunt ook schoon belekes maken heb ik gehoord. Probeer het eens via het Mechelse ministerie van cultuur . Misschien geraakt ge er zo wel eens binnen. 't is maar een tip weet ge. Misschien kunt ge dan tegen Christophe zeggen dat hij zich van deur vergist heeft. 

Over smaak valt niet te twisten natuurlijk. En eerlijk als Christophe, een man van middelbare (euheum) leeftijd een restaurant ouderwets vindt en een paar (euheum) senioren datzelfde restaurant niet ouderwets vinden, dan lijkt me dat allemaal erg logisch. Toch ?

Het hangt natuurlijk allemaal af van wat men als "keuken" wil. Ben er onlangs nog driemaal in één week gaan eten en het was me telkens weer een lekkere gewaarwording want ik hou van wat men noemt de klassieke keuken. Wie in een modegebonden opgeving wil eten gaat dan wel elders maar voor restaurants zoals d'Hoogh bestaat er altijd een publiek (met geld) dat met eenvoudige dingen héél tevreden is.

 Zou je het dan zelf catalogeren als zijnde een duur restaurant, afgaande op het (met geld) tussenvoegsel?

Neen, want voor eenzelfde menu met wijnen etc betaal je elders méér.

alleen is het zo dat een bepaald publiek echt wel houdt van zo'n klassiek interieur en de klassieke keuken (zoals een hotel bijv waarom verkiest de een hotel Astoria in Brussel en niet het hotel Hilton).

 

 Echt duur zijn ze inderdaad niet, maar ze zijn wel relatief duur. Daarmee doel ik op hun eerder conservatieve gerechten.
Ik at er zelf 3 keer, waarvan een keer op uitnodiging. Net zoals Eddy heb ik er de bouillabaise gegeten, en die is inderdaad lekker, en je krijgt veel, maar dat is het dan, het doet mij voor de rest niet veel, lekker en veel zo kookt mijn moeder ook. En daarom vind ikzelf het veel voor wat het is, het kwantiteit is er volop, de kwaliteit ook, helaas mist het in mijn ogen dat kleine extraatje dat het verschil maakt tussen een goed restaurant en een toprestaurant.

Gewoon de verfijnste smaken mooi geserveerd aan een perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Telkens weer een feest en veel mensen die genieten van hun vlotte bediening en vakmanschap! Proficiat!

De gustibus et coloribus non disputandum....

Ieder zijn meug

Ik zou er niet kunnen over oordelen wegens niet voor mijn beurs geschikt

Verleden jaar een keer gaan eten, op kosten van het werk.

 

Inderdaad toch wel een verouderde keuken hoor, zeer zeer klassiek, het pand is wel prachtig.

Had ook het gevoel dat de heer die bedient dat niet met volle goesting doet.

 

Ik had recentelijk ook gehoord dat ze gingen stopeen en dat er een gespecialiseerd makelaarskantoor was ingeschakeld om het pand te verkopen. Maar ja, als ze het zelf ontkennen zal het wel een kwakkel zijn zeker?