Sporten aan De Melaan

met categorie:  

(Bron GVA)

In het Scheppersinstituut in Mechelen opent vrijdag de allereerste FitClass van de Mechelse regio. Na de schooluren kan iedereen sporten in het fitnesscentrum. (...)

De school stelt een ruimte ter beschikking en wij investeren 156.500 euro in de plaatsing van 24 toestellen voor cardio- en krachttraining”, zegt oprichter Yves Van Craenenbroeck van FitClass. (...)

Na de lesuren, van 17 tot 22u, kunnen mensen uit de buurt terecht in de FitClass. “Zij moeten het goede voorbeeld geven aan de jeugd. We zijn zeker geen klassiek, commercieel fitnesscentrum. We willen vooral mensen in beweging brengen. Daartoe bieden wij wekelijks twee sessies van een uur aan: Altijd op afspraak, in groep en met begeleiding van een kinesist of sportwetenschapper”, legt Van Craenenbroeck uit. Een abonnement kost 400 euro per jaar. “In ruil krijg je honderd lessen met fitheidstesten. Wie een tijdje ziek is of met vakantie gaat, heeft geen probleem. Wij verlengen het abonnement gewoon”, zegt Yves Van Craenenbroeck nog.

Een schitterend voorbeeld van samenwerking, en meer ! De mensen uit het centrum hebben hu auto niet meer nodig om naar de Fitness te gaan !

Ik hoop van harte dat er SERIEUS geinvesteerd gaat worden in toestellen, want diegene die ik er nog geweten heb (3-tal jaar geleden nog maar) waren echt van voor de eerste wereldoorlog ...

leuk initiatief voor de rest!

Uit het artikel: De school stelt een ruimte ter beschikking en wij investeren 156.500 euro in de plaatsing van 24 toestellen voor cardio- en krachttraining”, zegt oprichter Yves Van Craenenbroeck van FitClass.

Dat is proper geinvesteerd zeker ?

:-)

Een zeer goed initiatief zo dicht bij de deur, want ik ging altijd met de fiets elders, en was erna zo pompaf dat de terugrit een nachtmerrie was ;o).

Maar 400 euro vind ik wel veel ....

@ Bosvos: ga eens naar de website van scheppers. www.scheppers-mechelen.be

Daar krijg je een aantal foto's van de ruimte te zien. En je zal zien dat het allemaal nieuwe toestellen zijn. De vorige toestellen zijn bij het oud vuil beland!

 

@ Hanna1: De cm geeft een korting van 25 euro. Trouwens vraag eens prijs bij andere centra, je zal merken dat dit één van de goedkoopste centra is.

@Hanna1, dan is er al een toestel waar je niet voor moet betalen, de fiets

@ anoniem: ik had onlangs een foto gezien in de krant en merkte dat toen ook op.

Eigenlijk spijtig, in mijn tijd (goh nu voel ik me ineens oud) moest je nog voor je leven vrezen als je zo'n toestel wou gebruiken :D

Iemand al langs geweest ? Het was vandaag opendeur en het lijkt me goed gerund, en erg leuk.

Iemand die hier in de FitClass lid is ? Tevreden over ?