Opgelicht ?

met categorie:  (Tekening : Gimycko)

  • 15 euro voor een taxirit van het station naar de Korenmarkt...
  • 200 euro voor een taxirit naar Antwerpen...

Opgelicht ? Jazeker !

“Want voor zo’n bedrag geraak je normaal in Nederland”, zegt ene Henri Verlinden.

Björn Siffer wil de Charlatans er tussen uit !

Goe bezig ?

Het staat in een pak gazetten. Lees hier en hier.

Tiens, als ik in de zomer vanuit vakantie kom (zoals afgelopen augustus nog) en met een zware koffer aan't station een taxi neem naar de Veemarkt kost me dat maar 6 euro! Gewoon station uit, over de Bruul, Veemarkt op. Meer was het niet, hooguit 10 minuten.

Ik betaalde 6 € van het station naar de Lindestraat (Jubellaan ) in mei jl. No problem.

 

 

Wat is tegenwoordig eigenlijk den Instapprijs voor nen Taxi in Mechelen ?

Ik betaal idd ook steeds € 5 of € 6 van het station naar Mechelen-Zuid (waar ik vroeger woonde) of naar het centrum (nu).

De ene keer dat ik dringend 's nachts van Leuven naar Mechelen moest was dat € 50. Wat ik schappelijk vond.

- Leuven-Mechelen, Brussel-Mechelen 50-60 EURO

- Station-centrum 5-6 EURO

Allemaal normale prijzen. Maar je vindt niet altijd een atxi aan het station.

Station - Centrum : 5 - 6 euro oftewel 200 - 240 oude Belgische Franken.

Wat kost een busrit van het Station tot het centrum tegenwoordig ?

Ter verduidelijking Gim,

ik neem enkel de taxi wanneer ik zwaar beladen van vakantie terugkom en er geen bussen meer rijden. Of in een echt noodgeval en er zijn geen andere opties.

Ter vergelijking.

Vorige maand (noodgedwongen) een taxi genomen op vakantie in Spanje, een ritje van 120 kilometer voor de ronde som van 100 euro, drinkgeld inbegrepen.

Busrit: 1,60€

@ St.Netels Of 0.50€ ingeval van een tien rittenkaart. Als er op het tijdstip van de rit nog bussen rijden uiteraard.

 

5 / 6 euro tegenover 1,6 / 0,5 euro (10-rittenkaart).

Daar hoef ik nu echt geen rekenmachientje voor te gebruiken om het verschil te berekenen.

En dat voor een afstand Station - Centrum.

Go figure !

Onlangs een taxirit genomen van pakweg 200 km. Na wat onderhandelen voor 70 €. Best een keurige prijs. Dit rit betrof hier Xi'an luchthaven - Baoji.

Ter verduidelijking Gim en Sint

ik neem enkel de taxi wanneer ik zwaar beladen van vakantie terugkom en na een zeer lange reis nog eens dat erbij moet nemen, en oké, 1,60 is wel goedkoper, maar dat zie ik er dan niet eens bijkomen, en eerlijk gezegd, de busschauffeurs zien het ook niet zitten als je met een koffer op de bus zien 'worstelen', ze helpen niet, bekijken je als een 'storend element' en geloof me, ik heb het eenmaal meegemaakt jaren geleden, en dan heb ik er nu idd het 2 à 3 dubbele voorover voor een taxi.

tiens, staan er taxi's aan het station?? Gelle sjansaars!!

Telkens ik er écht ene nodig had/heb was/is er in geen velden of wegen een taxi te zien! En toen ben ik er eens op gaan letten ... vaker geen dan (minstens) één ... wat ik maar triestig vind voor een stad als Mechelen.

@Hanna: wij gaan altijd met de bus naar de luchthaven en weer terug. Nooit een probleem mee gehad, ook als die bus stampvol zit met mensen die naar/van de markt in Vilvoorde komen. Een vriendelijke goeiendag an de chauffeur bij het opstappen, een prettige dag wensen bij het afstappen ... altijd even vriendelijk een woordje teruggehad.

wat wel al helpt is de mensen de woorden uit de mond nemen voordat ze kunnen mopperen. zoals bijvoorbeeld kom mevrouw, ik zal u even helpen, zodat u uw nek niet breekt over mijn rotkoffer. Glimlach en dank u verzekerd. ;-)

Psst Katrien, het is een 'dorp', geen stad, vandaar de taxi's waarschijnlijk :-)

Ik heb eens gemeld aan de taximaatschappij dat er weinig taxi's te vinden waren en hij duwde me zijn kaartje in mijn handen. Bellen he ... Tja . ?!

 

sorry Peter, komt omdat ik oorspronkelijk uit een echt dorp - a la Wim Sonneveld - kom he (stond destijds zelfs nog niet op de kaart, dus eigenljk gewoon een boerengat ...). Alles met meer dan 5000 inwoners en veel te veel auto's is voor mij een stad ;-)

 

Bellen? als toerist is dat niet evident he, of zouden die van de taximij zelf altijd eerst de nummers van de lokale taxbedrijven opzoeken voor ze daar op vakantie gaan en dus aannemen dat élke toerist dat doet? En er van uitgaan dat iedereen een gsm heeft is ook niet evident, veel oudere mensen hebben er geen, en zelf gebruik ik em ook liever niet dan wel. En openbare telefoons? breek me de bek niet open .... *héle diepe zucht*

JC,

die Chinese taxichauffeur zal wel heel blij geweest zijn. Lijkt een goeie prijs voor 200km maar toch heb je je dik in de zak laten zetten.
Voor 70€ (700yuan!!!) kan je de hele dag rondgereden worden in een taxi... Volgende keer nog wat beter onderhandelen dus ;-) 

Als ik in Mechelen ben neem ik niet eens de moeite om uit te zoeken welke bus ik moet nemen naar mijn hotel. Maar stap gelijk op een taxi af. Voor een prijs van rond 4,50 euro zit ik dan in het centrum van de stad. Soms 10  of 20 cent meer. Maar als ik 1,60 eur voor de bus moet betalen waar ik ook nog voor moet wachten en vervolgens nog van de halte naar ´t hotel moet gaan lopen betaal ik liever een klein beetje meer en wordt dan voor de deur afgeleverd.

Er staat er altijd wel eentje voor het station, vorig weekend toen ik aankwam zelfs een stuk of 6.

Hier in Leiden en omgeving is de instapprijs alleen al 7,50 euro. En dan heb je nog geen centimeter gereden. Voor een rit van Leiden Centraal naar mijn huis van ongeveer 10 minuten betaal ik dan tussen 12 en 14 euro.

In Mechelen is het dus goedkoop met de taxi. Maar mocht ik er eentje treffen die met droge ogen ineens 15 euro voor een ritje station-grote markt gaat vragen dan betaal ik hem netjes 5 euro en zeg hem vriendelijk gedag.

@Katrientje:
Inderdaad: een taxi vastkrijgen, dat is een beetje het probleem in Mechelen.

2 keer dat ik dit jaar terugkom uit Parijs met de late TGV en bijgevolg zo ergens tussen 23.30 en 23.50 aankom in Mechelen, en 2 keer geen taxi te bespeuren aan het station, althans: toch geen taxi die vrij was. Wat ik wel zeer dom vond van 2 taxibestuurders: de ene ging zeker een collega sturen -45 min. voor niks gewacht- en de andere zei "Het telefoonnummer staat op de achterkant!" en reed vervolgens door alvoor ik mijn GSM vasthad om het nummer af te lezen en in te toetsen... en daar stonden we dan. En wegens geen bussen meer ondertussen konden we per pedes apostolorum naar huis, drie kilometer, wat eigenlijk meevalt daar je in Parijs makkelijk een veelvoud daarvan afwandelt.

Dus... Op Topic: De Conclusie:
Ben ik al opgelicht in een Mechelse Taxi? NEEN, want ik krijg hier geen taxi vast :-))) En nu hoeft het voor mij niet meer, ik, trek mijn plan wel, want dat hebben ze mij zelf geleerd, en achter mijn geld kunnen ze fluiten, voilà.

Toch raar hé. Ik heb de indruk dat het probleem weer 's avonds is. Want overdag zie ik taxi's genoeg bollen hoor, vandaag nog in het centrum, taxi's zat.

Maar ik heb wel al eens gehoord dat de Mechelse taxi's het ontzettend druk hebben met het brengen en afhalen van zakenlui naar en van hun hotel. Vooral rond 18 u in het Novotel is het een komen en gaan van taxi's. En dan is Mechelaar modaal misschien wel slachtoffer.

@ Katrientje, Rudi, Peter, ....
Ik denk dat het idd met het uur te maken heeft. Ik kom altijd terug uit vakantie in de loop van de middag, en heb altijd een hele resem taxi's (incl. vriendelijke chauffeurs) ter beschikking aan het station. Over 's avonds heb ik geen ervaring.

@ Katrientje, misschien had ik toen een buschauffeur die met het verkeerde been uit bed was gestapt, want ik ben altijd heel vriendelijk, en ook behulpzaam naar anderen toe. Soit, zoals anderen hier zeggen, neem ik liever een taxi naar huis vanuit het station als ik met een koffer zeul, maar als ik naar de luchthaven ga, dan neem ik ook wel het openbaar vervoer hoor (taxi tot station, dan de trein).

@ Eelco: jij betaalt maar 4,50 euro voor een rit station - centrum, terwijl wij allen Mechelaars rond de 6 euro betalen .... ! En dan zeggen ze dat we de inkomsten moeten hebben van de toeristen! tsssss. Wat doe jij om je charmes boven te halen dat je minder betaalt dan ons?

Geen idee Hanna. Misschien zijn het mijn bruine ogen of charmante glimlach. Al is dat ook wel beangstigend als dat zo is. Want de chauffeurs van die Mechelse taxis waren tot nu toe altijd mannelijk.

Hmm... Bruine ogen en charmante glimlach, dat is nu niet iets waarmee je erg verschillende bent van Hanna hoor gastblogger :-)

:o)

Daar heb je een punt Peter. Misschien krijg ik wel korting omdat ze medelijden met me hebben als ze mijn Hollandse accent horen.

allee, ik vertrek straks voor een weekje vakantie met de familie naar de Veluwe (Garderen), als ik terugkom zal ik dan ook eens 'Hollands' gaan praten, zien of het werkt .... (en PS, ik heb altijd een vrouwelijke taxi-chauffeur,  en toch steeds 6 euro moeten neerdokken!)

Zaterdagnacht rond 1u nog een taxi genomen van het station tot in Muizen dorp, dit koste 8,5 euro...

Dus die 6 euro station - centrum lijkt me er toch over...

De taxis in mechelen zijn de eerlijkste en rechtvaardige taxichauffeurs dat ik ooit heb kunnen mee maken. Waarom? Omdat ik reeds in verschillende steden een taxi heb genomen en daar was het juist het  tegenovergestelde. Sorry voor de mensen die dan niet in mechelen wonen.

Ikzelf ben niet uit mechelen dus kan niet zoveel commentaar geven, maar woon in gent en ben daar taxi chauffeur.

Er is wel een Belgisch Taxi Forum waar iedereen zijn verhaal kan doen :D

http://belgischtaxiforum.smfforfree.com