Mensen in UniformenU kent ze wel : De Dieren in Nesten op één (VRT). Iedereen smelt weg bij het zien van het wel en wee van de dieren, die hun huisadres hebben in Planckendael. En tevens krijgen we een blik achter de schermen waar, naast al die beestjes, ook mensen werken, want iemand moet nu eenmaal de boel proper houden en de beestjes voederen. Enfin, een reeks die die meesten van ons vermoedelijk wel kan bekoren. En daar hoort nu eenmaal een uniform bij, of de betere werkkledij, om de job naar behoren uit te voeren en om het onderscheid te maken tussen bezoekers en verzorgers.

Op oude foto’s van Dierentuinen wereldwijd herken je meestal het uniform van deze verzorgers : een groene of grijze broek en vest, een paar stevige stapschoen en/of bottinnen en een verfomfaaide pet met kepie, met daarop een duidelijk weergave (in stevige letters) van de Zoo. Als onder die kepie dan nog een verweerd gezicht zit, met een stevige hangsnor, dan weet je, als bezoeker, dat je de aanbevelingen van deze verzorger beter opvolgt, want dat deze al jaren gepokt en gemazeld is in het verzorgen van kleine en grote beestjes. En in de afleveringen van Dieren in Nesten duikt er geregeld nog zo een oude verzorger op, waarvan je duidelijk merkt dat hij de knepen van het vak onder de knie heeft.

Maar alles verandert en dus ook de uniformen. En daarom heeft zowel de Zoo in Antwerpen en het zusterverblijf Planckendael besloten om alvast het Onthaal-en Horecapersoneel van nieuwe pakjes te voorzien. Ontwerpers Muriel Delvigne en Daisy Plas hebben zich op het onderwerp gegooid en lieten een handvol BV’s (Herbert Flack, Jean Bosco Safari en Roxane) een keuze maken.

Artikel en Foto’s

Een goede keuze ?

Ik vraag het U, want de baseballpetten van bv de Mechelse Flikken stralen niet direct echt gezag uit. In plaats van de "Strenge Oom Agent" van vroeger (met
kepie) is het tegenwoordig eerder "Big Brother Flik" op zijn BMX.

(Foto Gimycko - Blaasbalgstraat - Flikkenkonten)

@ Gimycko

 

Dan toch liever een baseballpet dan een kepie met de oppervlakte van een helicopterlandingsstrip. Of een kepie makkelijk werkt als je achter het geboefte aanmoet betwijfel ik sterk. Het verschil in aankoopprijs zal de flikken ook wel aanspreken als hun hoofddeksel bij interventie even door de mangel van het rapaille wordt gehaald.

Kies dus waar en comfort voor je geld.

@ Jef :

En hoe vind je de uniformen van het Onthaal-en Horecapersoneel van oa Planckendael ?

Want tegenwoordig moet elke BV zijn licht laten schijnen over 1 of ander issue : Van de Uniformen voor de Dierentuin, over de Beurskoersen tot de Stand van de Planeten.

Misschien kunnen ze het de volgende keer eens vragen aan de Mechelaars of de Mechelse Bloggers !

Just an ID

:-)