Lezingen in De Lage Drempel

 Op 17 oktober komen wereldwijd mensen in armoede samen met hun verenigingen en hun bondgenoten naar buiten om aandacht te vragen voor hun situatie en samen met bondgenoten te ijveren voor een land en een wereld zonder armoede.

De Lage Drempel is een vrijwilligersorganisatie die mensen in armoede dagelijks een gezellige ontmoetingsruimte aanbiedt. We organiseren allerlei ontspannende, culturele en vormende activiteiten. Daarbij staat steeds de mens centraal, de mens die ongeacht zijn (financiële) mogelijkheden recht heeft om volwaardig aan deze samenleving te kunnen deelnemen. We willen ook in onze omgeving onze stem laten horen. Daarom sluiten we aan bij deze wereldwijde dag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Wij stelden het volgende programma samen. We hopen u op één of meerdere van deze momenten te mogen ontmoeten.
 
15 oktober 2008 om 20u00: Lezing door dr. Dirk Geldof. Hij schreef jarenlang mee aan de jaarboeken ‘Armoede en sociale uitsluiting’ en is auteur van verschillende boeken waarin hij scherp de consumptiemaatschapij aanklaagt. Eind oktober verschijnt zijn nieuwe boek “Onzekerheid – over leven in een risicomaatschappij”. Hij is momenteel OCMW-raadslid in Antwerpen en docent sociologie aan het H.I.G.W. Hij komt ons meer vertellen over hoe de huidige maatschappelijke organisatie de armoede in stand houdt, en welke wegen er zijn om hier uit te geraken. Deze lezing is gratis, Onzelievevrouwestraat 43, Mechelen.
 
17 oktober 2008 tussen 14 en 17 uur: samen met onze vrienden van De Keeting laten we op de Mechelse Botermarkt zien dat leven in armoede een echte kunst is. Knoop mee de strijd aan tegen armoede en kom onze kunsten over armoede bewonderen en een babbeltje slaan met een heerlijk en vers bereid kommetje soep in de hand. Om 15.30u staat het hoogtepunt van de actie op het programma.
 
21 oktober 2008 om 20u00: Lezing door dr. Roger Burggraeve. Dr. Burggraeve is al jarenlang verbonden aan de faculiteit Godsgeleerdheid van de KUL. Speciaal voor ons gaat hij dieper in op de eenvoudige vraag: Waarom zouden mensen zich vrijwillig voor anderen inzetten? Onder de titel ‘Als de vreemde ander mijn bestaan binnendringt’ brengt hij (ethische) inspiratie en overschouwingen bij de vele vrijwillige engagementen die mensen in hun leven opnemen. Een must voor zij die meer voeding willen geven aan hun waardevolle bijdrage aan de samenleving. Deze lezing is gratis, Onzelievevrouwestraat 43, Mechelen.
 
Wil u meer weten over de Lage Drempel en/of deze acties, aarzel dan niet met ons contact op te nemen. De Lage Drempel, Onzelievevrouwestraat 43, 2800 Mechelen, 015/34.43.77 of email delagedrempel@telenet.be. U kan ook een kijkje nemen op www.armoede.be/delagedrempel.

 

VAN HARTE WELKOM,DREMPELAAR!

Schitterend gedaan ! en we gaan ervoor hé.

Welkom als blogger, Drempelaar!