Gecraqueleerd

met categorie:  

Van onze Katelijnse buur, Eddy Van Leuven, nomineer ik graag volgende foto als 'foto-van-de-dag'...  Ook het bijhorende tekstje van zijn hand vond ik leuk klinken.  Daarom dus:

'Our lady of the Holy Craquelure'

 (foto: E3000)

 

Moeder en kind,

gecraqueleerd,

verweerd en uitgeteerd,

geamputeerd,

ongeneerd genegeerd,

begijnhof Mechelen

 @ jans

 

Dat ik ze zal vinden in het Groot of Klein Begijnhof is bijna zeker, maar bij de begroeting zullen we elkaar wel niet de rechterhand kunnen schudden.

Het ziet er ook weer zoals zovelen van die afgebeelde Maria's met kind, eentje van "de schieve lei" uit.

Hoe oud zou dat beeld zijn Jans?

géén flauw idee Jef...   Ik weet ook niet zo zeker waar deze te vinden is in het begijnhof.  Misschien kan de fotograaf méér vertellen...

 @ Jans

Nu ik de bijhorende tekst een paar maal hardop  heb herhaald vind ik die van een zéér kundige smaak op het gebied van verzen maken. Prachtig in zijn eenvoud en kernachtige soberheid.

Ik denk dat Leyander hier ook veel plezier zal aan beleven. Ze raken elkaar op vele punten.

Ik ben bééstig jaloers op hun talent! 

Ergens in Mechelen loopt iemand rond die rechter handen van standbeelden verzamelt denk ik. Maria mist die van haar, en mijnheer Dodoens moet het ook al zonder rechterhand doen.

Tja, als je twee linkerhanden hebt ... dan ben je makkelijk geneigd om ... :-)

@Gastblogger:

Dat is mischien niet zo abnormaal, want wie regelmatig de rommelmarkten afschuimt zal zeker de bekende beelden kennen van Jezus Zonder Handen en De Heilige Maagd Zonder Handen! Het gaat hier om in serie geproduceerde plaasteren beelden van een zekere Jezus of zijn moeder, over het algemeen dragen ze een wit kleed met ev. een rode mantel, hun handloze armen houden ze lichtjes gespreid. Waarom precies deze figuren zonder handen worden afgebeeld is vooralsnog een raadsel.