Sportief september

met categorie:  

Deze septembermaand toont Mechelen zich wéér van haar meest sportieve kant!  Vorige week ging de Mechelse triathlon door, en morgen fietsen en lopen de Maneblussers weer door en rond de stad...

(foto's: Jan Smets)

Mechelse Gordel

Voor de zeventiende keer reeds kan jong en oud op de fiets om te rijden langs historische en groene parels...  Het parcours is grotendeels vernieuwd - dus valt er heel wat te ontdekken...

Ben je nog niet ingeschreven?  't Kan nog hoor!  Voor méér info surf je best naar:

www.mechelsegordel.be/

Tussen 12 uur en 22 uur kan je terecht op het binnenplein van het Cultuurcentrum voor muziekoptredens  (Nite Spirit, Frituur Paula, en anderen...)

(vorige week triahtlon... en nu wéér wat anders sportief!)

Stadsloop GvA

Maar er is méér!  Voor eenzelfde doelgroep is er nog iets anders!  (de keuze wordt moeilijk - waarom worden beide evenementen trouwens op dezelfde dag georganiseerd??)

Vertrekkend vanuit het Sportpark De Nekker, kan er voor 5 of 10 km gelopen worden, richting Grote Markt.

Deze stadsloop is één van de drie officiële Start to Run-happenings)

Wil je ook hierover  méér info?

www.dwarsdoormechelen.be/

 

Voor zij, die de groep niet kennen, hier een (niet direct gekend) liedje van "Nite" Spirit !

:-D

Deze ochtend liep ik over de Veemarkt naar mijn lokale bakker, en afgezien van de rommelmarkt-standen, zag ik er een paar spandoeken hangen van de GvA.

Succes aan eventuele bloggers die er vandaag aan meedoen!

(ik doe mijn start-to-run met Evy Gruyaerts op mijn mp3-speler, bij voorkeur in het donker, dat niemand me herkent)

PS 't was te  verwachten dat de Gym er met zijne YouTube mee afkomt...... LOL

@hanna,ga eens naar WWW.NITE SPIRIT.be en je hebt keuze uit verschillende MECHELSE LIEKES.

Eens met de topicstarter. Ik begrijp niet waarom die 2 evenementen op dezelfde dag georganiseerd worden. Daar ze ook, zeker lokaal, grotendeels op hetzelfde publiek mikken. Mits wat communicatie moet dit toch beter geregeld kunnen worden?

Nu moeten de organisatoren en plannenmakers (om het nog niet over politie en andere stadsdiensten te hebben) zich in allerlei bochten wringen om alles gelijktijdig door te laten gaan.

Hetzelfde kan gezegd worden van de triathlon. Al enkele jaren krijgen de buurtbewoners ongevraagd dat gebeuren, dat in het begin maar 1 dag was en opeens een gans weekend, in de maag gesplitst.

Blijkbaar moet er niet eerst aan de buurtbewoners gevraagd worden of ze dit wel willen. Of tenminste een informatievergadering gehouden worden waar de plannen uit de doeken gedaan worden.

We zijn ondertussen een week verder en de wegwijzertjes hangen er nog, de graffitisporen zijn nog terug te vinden op het asfalt en voetpaden, dranghekken staan er nog en tijdelijke verkeersborden staan nog mooi te blinken naast het parcours en op de voetpaden.

Om dan nog te zwijgen van het afval dat je her en der kan terugvinden in de struiken of graskanten.

Graag volgend jaar dit laten doorgaan op de terreinen van de Nekker. Zwemmen kunnen ze in de vijver, hun fietsen kunnen ze daar ook zetten en vandaar de dijk oprijden en tot in Muizen aan de brug fietsen en terug en het lopen op de Nekker zelf.
Veel minder overlast, geen straten die moeten afgesloten worden, geen auto's weggetakeld omdat de eigenaars niet snel genoeg waren om de wagen te verzetten of het vergeten waren.

Dit zal waarschijnlijk veel te simpel zijn vermoed ik.

@ Filip: wat een gezeur... ik woon daar in de buurt en vind het best leuk, die triathlon... valt er eindelijk eens wat te beleven op straat... en inderdaad, voor mijn gevel staat ook nog steeds een van die verkeersborden. So what?

 

Ja , zeuren en zagen kan je altijd .

't Is ook nooit goed .

@anoniem: Zeuren? Ik zeg gewoon hoe die triathlon gestart is, meer niet.
Heel wat van de buurtbewoners vragen zich af waarom zij zich moeten houden aan de tijdelijke verkeersregels terwijl de wagens van organisatie en deelnemers op verschillende plaatsen onreglementair geparkeerd staan.

Voor mijn part en voor vele van die buurtbewoners mag de triathlon gerust ieder jaar doorgaan op bv de Nekker.

Als ze toch niet van locatie willen veranderen dat ze dan na afloop zorgen dat het afval e.d. weg is de dag nadien. Is dat soms teveel gevraagd? Iedere Mechelaar wil een propere straat en zo een menigte toeschouwers laat wel wat achter.

Het is wel grappig dat de organisatie die volgens de informatie van de provincie Vlaams-Brabant zijn, niet de triathlon bij hen organiseren maar wel in Mechelen.

een gemiste kans voor de night spirit en frituur paula fans ... op de binnenkoer van het cultureel centrum waren heel de middag en tot 22 uur optredens.

Een heel goed optreden gezien van de Dixi's, daarna  Night Spirit - 10 en 11 oktober is er weer malinplansjee in de stadsschouwburg - en als laatsteFituur Paula.

Als er 50 man publiek was, was het veel. Zeer spijtig voor die mannen, maar we hebben ons wel heel goed geamuseerd.

Die 50 man hebben dan wel heel veel geduld gehad, want die optredens waren die op de uren zoals aangegeven op de affiches?

Ik heb daar een half uur staan ronddraaien, na wat ik vermoed het optreden van de Dixi's was, die afsloten met een "dank aan de organisatoren dat we hier mochten optreden", en daarna gebeurde er niets, dus ben ik maar naar de Vismarkt getrokken om nog een (voor de laatste keer dit seizoen?)  terraske te doen!

ik stond daar ook te draaien, samen met de jokke ...

ben ook naar de vismarkt getrokken

nochtans is 'nite spirit' mijn groepeke wel

organisatie ??? reclame ??? wist van de mannen van nite spirit dat er iets te doen was (sms van jo), anders ???

@Jokke en Bert,jullie zijn TE vroeg vertrokken,tijdens het optreden van Nite Spirit is er meer volk afgekomen.Ze hebben hun optreden wel ingekort om de mannen van Frituur Paula ook een kans te geven. Toen Nite Spirit stopte zijn er veel weggegaan,waaronder "den dééze)

@nen echte ... dan heb je iet gemist ... 'k heb mee op het podium gestaan ...

@Katrientje: mee op het podium?? Dan heb ik idd iets gemist. Sorry ma ik kreeg goesting veu een Palmke. :-D En da hadde ze da nie.

@nen echte Mecheleir:  het gemis aan uw geliefd brouwsel viel nochtans niet op, ge scheen hèèl goed gehumeurd, en uw vrrouwtje ook (was dat niet omdat gij aan geen Palmke geraakte?)

@Katrientje: een beetje de show gestolen of enkel als decor?

Tiens... Wij zijn anders wel blijven plakken just omdat ze Palm van 't vat hadden...

Dikke chapeau trouwens aan die jonge vrijwilligers die dat perfect konden tappen!!

k zal zelfs meer zeggen ... ik had iet teveel van die palmkes binnen ...

@ Jokke: de show gestolen, maar een heel klein beetje maar zenne! gezien da'k half doof ben wist ik niet wat er nu eigenlijk de bedoeling was ..maar we waren met drie vrouwen, die andere twee hebben ook flink hun best gedaan zenne!

Er waren trouwens nogal wat fotografen, maar geen idee of hun foto's ergens te vinden zijn ...

Das straf ! Ik ben zeker bij de verkeerden TAPPER geweest. Van't vat-in een plastiek- bekertje?

Skoll !

Misschien moeten ze van deze dag een autoloze zondag maken

volgens mij was er enkel een "website" (die dan nog bedenkelijk was van kwaliteit...) van heel het gebeuren? voor de rest er ook niet veel van gezien...

de optredens waren dan nog eens serieus te laat begonnen dankzij de professionele (??) techniekers, waardoor Nite Spirit inderdaad hun optreden hebben ingekort voor Frituur Paula (van collegialiteit gesproken!).

Al bij al was het optreden van NS en FP toch weer goed :)