School voor obers

met categorie:  

 

Veel toeristen en dagjesmensen komen vaak in een horecazaak terecht met een heleboel vragen over de stad die ze bezoeken.

Wellicht kan je als horecamedewerker niet altijd geschikt antwoorden op hun vragen...

Tijdens de gratis opleiding “Toeristisch Ambassadeur van Mechelen” kom je op een prettige en speelse manier te weten welke schatten er verborgen zitten in jouw kunststad. Je zal er tevens leren hoe je deze informatie met overtuigende fi erheid kan overbrengen op je klanten. Onder begeleiding van een gemotiveerde coach word je ondergedompeld in je eigen stad met al haar facetten en toeristische toppers. Je komt te weten hoe je je klanten met een meerwaarde benadert en hen met veel enthousiasme en een goed gevoel jouw stad kan laten verkennen...

Een pin en een sticker laten je eraan herinneren dat jij het aanspreekpunt voor je gast bent.

Horeca Vorming Vlaanderen
Vlaams Centrum voor Vorming en Vervolmaking in de Horecasector
Anspachlaan 111 bus 4 | B-1000 Brussel
T 02 513 64 84 | F 02 513 66 67 | vormingvlaanderen@horeca.be

Was die mogelijkheid, een tijdje geleden, ook niet voor taxi-chauffeurs ?

Enne... we hebben nu al Serieuze Gidsen, Plezante Gidsen en FietsGidsen.  We kunnen misschien nog AutoGidsen gebruiken.  Een ideetje misschien voor Gidsen in spe die, in de wijde Mechelse Omgeving, rondtouren met een elektrisch autootje vol toeristen of zoiets.

:-)

Dit is een schitterend idee!  want veelal bepalen ook de negatieve of positieve ervaringen met de horeca hoe een toerist een stad waardeert., of .. niet..  Dus: daar is werk aan de winkel!  Ik sta alvast achter het idee!

ik vrees alleen dat de interesse bij de garçons verschrikkelijk laag zal liggen ...

Eigenlijk mist Mechelen een gegroepeerde horeca--stuurgroep (of hoe je dit ook moet noemen).  Nu denkt iedereen vaak nog voor eigen-zaak, eigen-plein, eigen-straat....   De krachten bundelen lijkt soms wenselijk.

Ook ziet (een deel) van de horeca nog niet goed in wat een potentieel er zit in het toenemend toerisme in de stad...  Of zie ik dit verkeerd?  (ik hoor dit soms toch wel eens zeggen...)

@ jans : ik denk dat je gelijk hebt, ken nogal wat horecabazen, en als die al niet weten wat er in mechelen aan potentiëel aanwezig is moet je je niet afvragen hoe het met hun medewerkers gesteld is, juist, dat interesseert hen de ...

Vandaar nogmaals een oproep tot inschrijven! Het verloopt erg moeizaam :-(

@Jans: Ik hoorde ook dat de Horeca in Mechelen nogal in verspreide slagorde oprukt. Zonde.

 

Ik begin hopelijk één dezer in de horeca in Mechelen, als barman en/of cocktailshaker (als er mensen leuke locaties weten waar ze nog iemand zoeken, laat maar weten!). In Leuven was de weg wijzen na een aantal jaar een fluitje van een cent, ook zonder zo'n cursus. Het is maar de interesse die je zelf hebt om je eigen stad te leren kennen, die je de fierheid en de mogelijkheid geeft om mensen vrolijk en accuraat de weg te wijzen! Maar zo'n cursus, ik zou dat wel zien zitten! Zo meteen eerst eens de sleutels van mijn nieuwe appartementje afhalen, seh, en daarna zien we wel verder!

@metalarend : in café melaan zoeken ze altijd wel iemand

De buurt van de Vismarkt schijnt precies the place to be te zijn, qua horeca :D