De Grote Markt, bekeken door een tegenvoeter...

met categorie:  

(foto: Seb Ruiz)

Zo bekeek de Australiër Seb Ruiz onze Mechelse Grote Markt...   

Zoveel fotografen, zoveel stijlen...

puur natuur, verknipt, bewerkt, anders gekadreerd...  Elke fotograaf legt een beetje zijn of haar 'stijl' in een foto.  Hetzelfde onderwerp ziet er nooit helemaal gelijk uit.  Dit in rode tinten badend plaatje bewijst het nogmaals... 

En ook al bewerk ikzelf mijn foto's nooit, en hou ik ze liever heel natuurlijk - ik kan deze foto wel waarderen.  Het hééft wel iets.  Of...denk jij er misschien anders over?

Voor mij mag hij alleszins de titel van 'Foto-van-de-dag' krijgen. 

t'is is iets anders he Jan,ma ik vin hèt oek schoen. Die zien denkelek alles deu ne rozen bril. :-D

 @ Seb Ruiz

 

NEE!   NEE!   NEE!   NEE !

Het is niet omdat je van de andere kant van de wereld komt dat je ook uit de bil van Jupiter komt. Dit is het lelijkste wat ik op het gebied van fotobewerking de laatste tijd heb gezien.

De Seb mag nog wel terugkomen naar onze stad maar dan zonder zijn roze verfkwasten.

Enfin, dat is mijn gedacht.

 

Allez, Jef, dit is toch lekker spooky !  Moet kunnen.

:-)

Ik vind het best wel geslaagd. 't is de beste foto die ik deze dag gezien heb :-)

Helemaal eens met Jan.  Ik hou ook van puur natuur in de fotografie, maar als je graag met de goocheldoos speelt dan doe je dat maar.

Moeilijk, moeilijk. Zelf ben ik ook meer fan van de onbewerkte "naturel"-foto, maar deze heeft wel een heel sprookjesachtig aspect dat ik best kan appreciëren...

Het heeft iets, wat ik zou benaderen als ' crème brulée '. Vanuit realistisch oogpunt bekeken, klopt deze foto niet. Vanuit , wat een impressie maakt ons stadcentrum op die man ', is dit compleet aanvaardbaar. Aan ons om te zoeken wat er in zit.

Ik vraag me af of de Australiër Seb Ruiz wel een foto heeft willen maken ...

Misschien heeft hij gewoon een fotoapparaat en een tekenprogramma gebruikt om de sfeer aan te geven zoals hij die op dat ogenblik voelde.
Voor én tegenstanders van 'pure fotografie' hebben beiden gelijk (let wel: 'gelijk hebben' is een heel intiem iets..).
Alleen: door dit beeld als 'foto' aan te duiden trachten we de maker een beperking op te leggen, een beperking van onze eigen normen (waar die arme man waarschijnlijk niet om heeft gevraagd..)

Definities, ze zijn zo mooi meneer...
Ik noem het een 'tekening met licht'    :-)

de tegenvoeter heeft er een aparte sfeer voorzien.  Ik vind deze wel geslaagd

 ik vind het persoonlijk wel bekrompen van Mr Van Ransbeek, ok dat dit je smaak niet is, misschien heeft ie het wel met een filter ervoor getrokken en komt er helemaal geen Photoshop aan te pas.