Elvis swingt op de Veemarkt!

met categorie:  

Morgenavond wordt de Veemarkt een échte danstent uit de fifties!  Daar zal het Vadderik-comité hoogstpersoonlijk voor zorgen!  Zet dus de dansschoenen maar klaar...

(foto's: Jan Smets)

Deze muzikale happening kadert natuurlijk in de 'fifties-sfeer' van deze Mechelse zomer (met de dubbeltentoonstelling Anno-Expo die nog loopt tot 14 september...).

Het wordt een echte Rock&Roll-fuif met enkele Elvis-imitatoren, waaronder Elvis Junior die het wereldkampioenschap Elvis-imitatie in Memphis won.  Met een tienkoppige band zal hij de Veemarkt doen swingen. (avanf 22.30 u - Voordien ook een Jerry-Lee-Lewis-imitator en  andere lookalike-Elvissen vanaf 19 uur...)

Het best verklede danspaar wint van het Vadderik-comité een fles champagne.

En er is méér: er zou ook een 'Mechels atomium' staan???

Benieuwd naar morgen...

Ik zal er zijn !!!!! Ben eigenlijk wel benieuwd ;-)

 

Gaat er nog iemand van de bloggers????

Nog werken tot een uur of 8, dan thuis eten, als we dan nog ergens naartoe gaan zal het "achter den hoek" zijn, naar de Konijnenhoekkermis   :-)

(foto's: Jan Smets)

beelden van een avondje in de jaren vijftig...   ;-)

;-))

.... en de jongste Elvis-imitator was veruit de beste...

Al was die Elvis die meer Lee Towers wou zijn en duidelijk betaald werd door een bepaald cafe op de Grote Markt, dat vernoemd werd tussen elke song (hoezo reclame?) ook wel grappig...
Bij café den Ijzer zullen ze alleszins blij zijn ;-p

 

En Vadderik zag dat het goed was...

:-)

Ik ben er ook effe langsgeweest, maar er liepen twee rare mannekes rond met portrettentrekkers :-)

Ja lap, en die heb ik dan weeral niet gezien, maar het was te verwachten dat zij er waren.

Elvis-en zijn nog steeds bezig hoor.

Ja, ik geloof het graag...  Het was kleurrijk, en best amusant, maar na een tijdje hield ik het toch voor bekeken: laat de vetkuiven en andere overjaarse Elvissen maar verder shaken...  Ik kwam eigenlijk méér om de 'kantlijn' vast te leggen dan het podium...   ;-)

Maar: toch proficiat aan het ijverige Vadderikcomité: ze slagen met glans om regelmatig leven in de stad te brengen door hun initiatieven. 

@Jan Goovaerts: ik las in de rechter kolom: Ik ben er ook effe langsgeweest, maar er liepen twee rare mannekes rond met port

ik dacht direct aan van die St-Bernards maar dan met een tonneke port(o), maar het zijn niet meer dan twee mannekes met een tonneke ,-))

Ik ging vanochtend relaxed ('t is weekend voor iets he) mijne toer  doen (ik ga voor mijn boodschappen liever daar dan in de supermarkten) bij de lokale Veemarkt-handelaars, en die waren zeer tevreden over gisterenavond, dat de Veemarkt idd opgewaardeerd wordt met alle activiteiten van de voorbije jaren en nu (de meesten van hen zitten ook in het Vadderik-comité).

Het was best gezellig op de Veemarkt ! Eerst weinig volk, maar nadien beterde dat wel....
Niet alle Elvissen waren even sterk, zeker die met zijn zwart hemmeke niet op Jan Govaerts ' foto ;-))

Maar.. t was wel fijn, en er was een redelijke opkomst denk ik...
Samen met Jans had ik het na een tijdje echter wel gehad.... een soort van "Too Much Elvis Will Kill You" or zoiets..... maar ongetwijfeld was het nadien nog erg plezant..

Als ik terugdenk aan die Mechelse Elvis die om de haverklap reclame maakte voor Café Den IJzer moet ik spontaan weer lachen  ;-)) Er is dus ook een "Den IJzer-Elvis" ;-)

onze jogste elvis die gaat het zeker maken en ooit word hij wereld kampioen met zo een stem TIM TESLEY is zijn naam goed onthouden hoor want hij is jong en kan mog veel meer en hij staat met zijn twee voeten op de grond dat kan je niet van iedereen zeggenhoor voor mechelen een pluin die doen er nog eens wat aan om goeie muziek te laten horen voor alle artisten van29 aug het was super maar die tim zijn stemeke waiw dat ISSUPER HOORdoe zo verder .ik ben iemand die al jaren met elvisen in kontackt komt

 

Makkelijk leesbaar, zonder leestekens, supergroot en zonder fouten geschreven.

Een pluim voor jou ook.

@ Marc : Ja, An(neke) Oniem is wel duidelijk !

:-D

Een paar jaar geleden was er eens op de TV iets over mensen die "met  elvisen in kontackt komen", in Afrit 9 of Jambers of zo, zat u daarbij? (lacht)

Neen, serieus nu, want eigenlijk is dat niet om mee te lachen, en hoewel ik zelf niet zonder (dt-) fouten ben ga ik toch de eerste steen werpen: Beste Anoniem, als u niet straalbezopen was toen u die text intypte en u niet aan dyslexie lijdt: doe er wat aan, he? Gaan we dat afspreken? En versta mij niet verkeerd, ik zou erg graag de naam "Tim Tesley" onthouden, maar ik acht de kans dat ook die foutgeschreven is gewoon te groot om nog maar de moeite te doen.

Vriendelijke Groeten.

@ beste St Netels,daar ik niet van de slimste ben had(t) ik graag wat meetr uitleg gehad(t) over DYSLEXIE. (die T tussen haakjes is om zeker te zijn dat er één van de twee juist is)

Eveneens met vriendelijke groeten. En oep veurhand(t) bedankt(d)

Enne... geen speelgoed op 6 december als er fouten staan in de Brief naar de Sint. 

Niet dat die Goedheilig Man eigenlijk een knorrige oude baas is, maar als Hij het niet begrijpt... tja !

:-)

@ik begrijp het(d) ook niet(d)

Amai, ik dacht al dat er iets mis was met mein oogen en dat de leters gegroeit waren.
Ik vont de Elvies uit de eizer de besten :-)

 

Helaba, sloeberkes, lachen met de andere kindjes dat mag hier zo maar niet hoor, want hier komen ook grote lezers en die kunnen heel boos worden als er gelachen wordt!

Sint, post nog eens een tekening ajb ...

@Sint-Netels: liefst een tekening van Sivle Yelserp, svp...( voor de dislexisten)

"onze jogste elvis die gaat het zeker maken en ooit word hij wereld kampioen met zo een stem TIM TESLEY is zijn naam goed onthouden hoor want hij is jong en kan mog veel meer en hij staat met zijn twee voeten op de grond dat kan je niet van iedereen zeggenhoor voor mechelen een pluin die doen er nog eens wat aan om goeie muziek te laten horen voor alle artisten van29 aug het was super maar die tim zijn stemeke waiw dat ISSUPER HOORdoe zo verder .ik ben iemand die al jaren met elvisen in kontackt komt"

Ik doe een poging :

"Onze jongste Elvis, die gaat het zeker maken !  En ooit wordt hij Wereldkampioen !  Met zo een stem !  Tim Tesley is zijn naam.  Goed onthouden, hoor !  Want hij is jong en kan nog veel meer.  Hij staat met zijn twee voeten op de grond.  Dat kan je niet van iedereen zeggen, hoor !
Voor Mechelen een pluim !
Die doen er nog eens wat voor om goeie muziek te laten horen.
En dat voor al die artiesten van 29 augustus.
Het was super en den Tim zijn stem was... geweldig !
Dat is super, hoor !
Doe zo verder !
Ik ben iemand die al jaren met Elvissen in contact kom.
"


Is het een beetje juist of zou iemand het nog een beetje veranderen ?

En dit is dan onze bewuste Tim Tesly...     ;-)

(foto: Jan Smets)

Maar verder weet ik van deze 'brave jongen' niks te vertellen (maar akkoord - hij had een mooie stem, al ben ik niet bepaald een Elvisfan).  Is het een jonge Mechelaar?

Jan het stond er toch in 't groot: TIM TESLEY en niet Tim Tesly...     ;-)

Een beetje opzoekwerk leerde me dat Tim Tesley een 23-jarige Mechelaar is en eigenlijk Tim Van Tulden heet.
Van de kweelers die ik gehoord heb op de veemarkt was hij wel degene die er qua zangkunsten boven uitstak.

 

Er wordt hier niet gelachen met de King !

Maar als de King zelf in een lachbui geraakt...

Elvis - Are you lonesome tonight (Laughing Version 1969)

Zoals ik ook reeds in één van mijn eerste reacties al meldde: inderdaad; TIM TESLEY stak er, stemgewijs met kop en schouders bovenuit... Ik ben géén Elvisfan of -kenner, maar je moest al serieus een en ander onwelriekends in je oren hebben om niet de horen dat deze jongen een heel goede stem heeft ;-)))

Bedankt voor de "vertaling", trouwens, Gim... ;-)

En denk eraan : de King is niet dood want Elvis has just left the building !

:-) 

@ Gim

 

Dat is nu wat ik al jaren tot mijn echtgenote roep als ik onze met faïencesteentjes betegelde ruimte verlaat!

En telkens voelt zij zich opgelucht dat het met mijn ingewanden voorlopig nog de goede kant uitgaat.

Oei, is Jef Van Ransbeeck uit Mechelen de King ? 

Ik dacht dat de King woonde in Memphis, Tennessee - afdeling Graceland.

:-)

Er zijn veel  zangers die Elvis willen nadoen  .Ik heb nooit een Elvis Fan geweest ,maar in zijn laatste jaren heb ik er veel respect voor gekregen,Ik heb die Nieuwe Mechelaar nog niet gehoord, maar ik heb er nog geen  eene gehoord dat een liedje kan zingen met zooveel gevoel en warmte in zijn stem dan Elvis did in zijn laatste jaren,De king is dead but his voice lives on.

hallo beste bloggers ,

Ik ben verrast zulke goede commentaren te zien van mezelf  !

Omdat ik zelf heel veel bekritiseerd ben geweest heel men leven lang , ik ben zelf van Mechelen afkomstig ben er geboren laat het me zeggen maar woon nu in de kanten van antwerpen ! :) Is tof dat ik zo een goede reacties krijg jullie mogen gerust in men gastenboek eens tekenen als jullie willen op de volgende website i

http://www.everyoneweb.com/tcbtesley daar kunnen jullie tevens met mij een praatje slagen ik wens jullie nog veel plezier in mechelen blogt !

Grtjes vanwege Tim Tesley ( Tim Van Tulden )

@ Tim : Graag gedaan !

Zeg, wat is eigenlijk de beste song van de King ?

@ Gim

zelf ben ik niet echt een Elvis-fan maar 'In the Ghetto' steekt er wat mij betreft ver bovenuit.

 

Speciaal voor de Wout : "In the Ghetto"

in mijn ogen How Great to art niet de officieele gospel album maar de live versie van de Cbs special 1977 indianapolis waar hij het brengt met een ongelooflijke stem !

Is in mijn ogen het prachtigste nr van elvis

 

grtjes Tim Tesley

@ Tim : Bedoel je deze versie ?

Elvis Presley - How Great Thou Art