Muntstraat

met categorie:  

 

@Jos: een paar kurieuzeneuze anoniemen konden deze nacht schijnbaar ook niet slapen! Mijn oplossing (????????) is op de electronische weg

ik denk dat ik weet waar het is en nog gewoond heb op de eerste verdieping van het huis naast de poort, en als dat klopt hangt daar nu op de zijgevel een mechels balkon

Is er op de achtergrond geen kerk weggemoffeld?

@Luc. Niets weggemoffeld.

@Bert. Wat is een Mechels balkon?

@Jos: een mechels balkon is dat geen "tettagaire"?

@ jos : een mechels balkon dat zijn die doeken tot waar voor kort gedichten opstonden en nu balkons (toch aan 't conservatorium)

 

@ jokke : tssss ... hou het een beetje op niveau he ! (en antwoord nu ni : awel)!

Aan de kanten van de Veemarkt?

Volgens mij aan de kanten van de Euroshopping, denk Muntstraat.

katelijnestraat, stassaertstraat, merodestraat, adegemstraat  ..., en ik denk dat we dan uitgeteld zijn ... (mijn bescheiden menig he) ...

ben beginnen twijfelen over mijn eerste antwoord ...

Ik zie precies de tuinen van Eva.

Tiens, is dat niet daar de Dingesstraat -kan niet op de naam komen- die op Nekkerspoel uitkomt waar het gerechtshof zit daar ter hoogte van de fietsenwinkel?

@ Sint Netels:  Keizerstraat?

hadihodi hanna, die natuurlijk de keizerstraat  kent :-)

Volgens mij is dat de straat waar de Mosquito hangt. T.t.z. waar er ondertussen al 2 Mosquito's hangen. Jaja, je leest het goed. In deze straat hangen er ondertussen maar liefst twee Mosquito's. En ze werken zeer goed !

Ik sluit me aan bij Filip en denk de verlaging van de gevels vóór wat ik denk het hoekhuis te zijn met de Huidevettersstraat te herkennen als een onderdeel van de zadenwinkel van Somers. Dan zouden we in de Muntstraat moeten zitten? Jos, zegt dat just is!!! AUB!!!

 

Het lage gedeelte achteraan, met een koer daarachter, staat bovenop de Melaan. En wat staat er op de vitrien van deze voormalige winkel? De tuinen van ...

@ Jokke, Filip, Luc en Jef.  De Muntstraat, (de ex-tuinen van Eva).

 

@ Jef. Inderdaad de Muntstraat.Maar het huis op de hoek is dat van de Muntstraat met de Rik Woutersstraat (niet de Huidevettersstraat). Gewoon een kleine rechtzetting, ik denk wel dat ge het goed bedoelde.

@Jos: merci, 't was plezant, weinig materiaal hierover op de beeldbank!

Rik Woutersstraat, Huidevettersstraat het is allemaal relatief, ...

Ik ben te laat om een antwoord te verzinnen... Nu pas op de Blog...  Toffe beeldvraag Jos!

Ik ben het volledig eens met Jans. Meer van dat !

Zopas op het blog en dus hopelaas te laat.  Ik herkende het  hoekhuis waar "Klein Desiréke" in de jaren 60 nog café heeft gehouden, met daarnaast het verlaagde deel van zadenhandel Somers.

@Jans & Roger: 't omgekeerde van bij verstopperke:

al wie weg is, is gezien!