Mechelen in Capitool-reisgids... over... Brussel

met categorie:  

Mechelen in capitool-reisgids over.. Brussel.

Onder den toren 55 , dezer dagen in Mechelse bussen te vinden, meldt  aanwezigheid van Mechelen in de Capitool reisgids over.... erh. Brussel. In de categorie "Buiten Brussel" wordt behalve Antwerpen, Gent en Brugge, met volwaardige artikels en meerdere pagina's, ook een beetje aandacht geschonken aan o.m.  Lier, Leuven én Mechelen. De paar paragraafjes zijn misschien wat mager, maar.. het is een begin.

In die paar paragraafjes valt alvast niets dan goeds over onze dijlestad te lezen. Zo wordt de Sint-Romboutstoren geroemd, maar evengoed de lekkere bieren van brouwerij Het Anker en het huis "De Duiveltjes". Zoals gezegd: het is een begin... hopelijk komt er in een volgende editie ruimte voor méér Mechelse info, of, mogen we dromen, waarom niet: een gids over Mechelen en omgeving ;-)

Volgens "Onder den toren" zou de gids verkrijgbaar zijn vanaf April 2009. Misschien doelt ODT daarmee op een geactualiseerde versie, met méér Mechelen. Maar het kan ook een zetfoutje zijn, want de gids "Brussel. Antwerpen, Gent & Brugge" is nu reeds te vinden bij uw boekhandel. En, interessant voor wie deze zomer een beetje vakantie in eigen hoodstad, Mechelen, en Vlaanderen  wil doorbrengen...

 

Ik vrees dat Capitool niet veel geld gaat verdienen aan de Mechelaars. :-)

Ik ben niet direct van plan om een boekje te kopen waarin een paar regeltjes staan over mijn eigen stad.

Wel, Filip, ik kocht hem wel. Er staat genoeg interessants in ook over Brussel, Gent, Brugge.... en zoals ik al zei: het is een begin he ;-)

Welke horeca-zaken worden er in vermeld ?

Wel, Peter: wat Mechelen betreft: helaas géén enkele...
Dat zal dus voor die April 2009-editie worden ;-))

mooie tip Mark!  De capitoolgidsen ogen steeds mooi - Ik ben blij dat Mechelen (ook al heeft het nu blijkbaar nog een bescheiden rolletje in deze uitgave) er in vermeld staat... 

en zoals jullie weten staat Mechelen nu ook in de vernieuwde Engelse 'Rough Guide'. Er wordt aan gewerkt !

@ Markec

 

Enkele weken geleden heb ik op de blog toch gelezen dat de stad die uitgave van de Capitoolgidsen ging sponsoren door de drukkosten ervan voor zijn rekening te nemen. Of heb ik het verkeerd voor. Indien niet hoeveel € ging dat nu weer kosten?

Ik vind het wel zeer mooie gidsen. Daar niet van.

@ Markec

 

Enkele weken geleden heb ik op de blog toch gelezen dat de stad die uitgave van de Capitoolgidsen ging sponsoren door de drukkosten ervan voor zijn rekening te nemen. Of heb ik het verkeerd voor. Indien niet hoeveel € ging dat nu weer kosten?

Ik vind het wel zeer mooie gidsen. Daar niet van.

goed van de vermelding maar weet niet of ik hem aanschaf.

Mechelen komt aan bod in de Capitoolgids over stad en provincie Antwerpen, die inderdaad pas volgend jaar verschijnt zoals in ODT vermeld. En tja, de cover van die gids is uiteraard nog niet beschikbaar, dus vermoedelijk heeft men daarom als illustratie een cover gebruikt van een uitgave over Brussel die al wel bestaat...

Ook Sint-Katelijne-Waver is gecontacteerd. Er zijn foto's van de wintertuin en Roosendael opgevraagd voor de volgende editie. (onsterfelijke roem volgt? ik ben overigens dol op de Capitoolreisgidsen, ik heb er al minstens dertig volledig uitgelezen van achter naar voor en soms van voor naar achter).

@Anoniem: bedankt voor de verduidelijking....
Zal dan die nog te verschijnen gids zeker ook aanschaffen! Maar die van Brussel is toch geen miskoop hoor, weerom een interessante uitgave in de Capitoolreeks

@e3000: aha!!! Enne: hier NOG een fan ...

 

Enne.. de tijd komt misschien nog wel: een Capitool Gids over MECHELEN en omgeving ;-)))

Ik ben het eens met Markec. Mechelen verdient een eigen Capitoolgids. Met een klein stukje over Antwerpen en Brussel op de laatste paginas. Hihihi!