'straatlichten op zonne-energie'

met categorie:  

De Mechelse Flickrfotograaf Koinsky is  regelmatig te  gast met een 'foto van de dag'... Zijn plaatjes zijn dan ook telkens weer pareltjes.

Wat denk je van deze?  Voor mij is hij alvast 'om in te lijsten'!

(foto: Koinsky)

Prachtig én special !!

Een kunstwerk!

Schitterend!!

Knap

Het moet niet steeds de Toren of het Stadhuis zijn. Ons Mechels straatmeubilair heeft, en dat is hier bewezen, zeker fotogenieke kanten. Toch voor een crack als Koinsky. Tof man!

Fantastische foto Frank !

Frank heeft het licht gezien!

Schoen, schoen, schoen!

@ Jokke...
Ik zou zelfs meer zeggen: " 't Kleirt aôt in 't Begaônegat "

 

@ Koinsky e.a. Mechelaars

 

Deze foto bracht mij een anecdote in herinnering die zich zo'n kwart eeuw geleden afspeelde.

Ik kwam die zondagnamiddag toen de Hanswijkprocessie uitging, met mijn dochter van de opendeurdag van het Lyceum in de Caputsteenstraat terug naar het centrum. (Iemand moet zijn kind toch naar het Gemeenschapsonderwijs sturen).

Op de brug aan Neckerspoel zagen we uit het westen de dondertorens van een kanjer van een onweer zich samenpakken achter Sint-Rombouts. We hebben er stevig de pas ingezet om tot op de Grote Markt te geraken maar die stond vol met devoot volk. Die waren zich in hun adoratie voor al het moois dat ze kregen voorgeschoteld nog niet bewust wat er hen boven het diepgelovige hoofd hing. Geen risico nemend zijn mijn dochter en ik preventief gaan schuilen onder de arcade van boekhandel Salvator, waar we dan ook nog een zitje hadden op de vensterbank van de etalage.

Het hemelse vuurwerk is toen enkele tellen later losgebarsten en iedereen die nog ergens binnengeraakte in de drankgelegenheden van de markt kon de Heer loven dat het hem of haar gelukt was. Een deel kwam massaal onze kant uit en de ruiters in hun prachtig gekleurde outfit wisten niets beter te doen dan af te stijgen, hun dieren zo goed dan mogelijk onder bedwang te houden en zeiknat te worden. Nog nooit heb ik zoveel prachtige kleuren door elkaar zien rennen om het lijf droog te houden.

Na een klein kwartier intense slagregen begon zich enige verbetering aan te kondigen. En waar kan men als Mechelaar het best waarnemen dat de lucht bij westenwind zal uitklaren? Juist! In de plaats naast de Sint-Romboutstoren die KOINSKY zo mooi wist te vatten in zijn prachtfoto.

Het einde van ons schuilen verwachtend stond ik op van de vensterbank en na goedkeuring van de toestand zei ik tegen mijn dochter dat alles in orde kwam want : "Dat het uitklaarde in 't Begijnengat".

Wat ik niet had gezien tussen de dicht opeenstaande schuilers, waren de drie in hetzelfde strenge mantelpakje gestoken oudere dames die zich unaniem omdraaiden in mijn richting en met ogen als pistolen hun afkeer over zoveel onkerkelijkheid lieten blijken. Aan het kruisje op hun revers te zien, kon ik mij voorstellen wat deze bruiden van den Heer zo uit hun humeur had gebracht. 

Zij waren blijkbaar naar ik begreep niet afkomstig uit onze goede stede en ik heb hun de vijandige blikken vergeven met nog wat aflaten er bovenop.

Jaren later hoorde ik Armand Pien, ons nationaal weerorakel uit Gent, op de radio vertellen dat ze in Gent óók diezelfde uitdrukking gebruiken wanneer het zal ophouden met regenen of als het opklaart in deze schunnige plaats. Blijkbaar ligt het Begijnhof van Gent vanop één of andere markt in de stad Gent ook in westerse richting.

@ Jef : Ge hebt van die gebeurtenis toen geen fotooke kunnen nemen ?

:-D

leuke anecdote Jef!   ;-)

:-)

heb weer zitten gniffelen bij Jefs schitterende verteltrant, daar hoeft zelfs geen foto bij, ik zie het zo gebeuren!

Bedankt allen voor de leuke reakties.

Met veel plezier merk ik ook dat ik hiermee ook nog eens een Mechels gezegde in beeld bracht.  Ik pas de titel onmiddelijk aan.

Groeten, Frank alias Koinsky

@ Gimycko Gim man, indien ik van elk verhaal uit mijn leven een mooie, kunstzinnig gefotoshopte opname zou kunnen verkopen aan de goegemeente dan was ik nu misschien een gearriveerde BM.Het aan jullie vertellen geeft mij echter meer genoegen. Jullie respons is meer waard voor een oudere sloorzak.

 

@ Jef : Waarvan akte.

:-D

PS : Het verkopen, aan de goegemeente, van mooie, kunstzinnig gephotoshopte opnamen... daar gaat ge niet rijk van worden, zenne !

Toch wel gim ... of toch tenminste warm van binnen :-)