School’s out for Summer

met categorie:  


Pink Floyd zong er al over en voor Alice Cooper is het duidelijk : School’s out for Summer

En wat deden (of doen) jullie op de laatste dag van het schooljaar ?

Pinten pakken op...
-De Grote Markt
-De Vismarkt
-Stationsbuurt

...of iets anders ?

pinten pakken op de vismarkt en naar nen td (in de stadsfeestzaal of tsentroem) ...

.... waar is de tijd... thuiskomen van de laatste schooldag en dan die ene song op zetten, en maar meebrullen: "School's Out" van Alice Cooper idd. (en toen was het al een "oldie" he, want de song is even oud als ondergetekende. Maar wél een wereldsong van een prachtig album, van meneer Vincent Furnier aka Alice Cooper)

Trouwens, toeval of niet, zowel voor "Another Brick in the Wall" (Pink Floyd), waar hij de schoolkoortjes verzorgde / produceerde en het album meeproduceerde (samen met David Gilmour en Roger Waters) als Alice Cooper's "School's Out" (het album én de single) geldt een belangrijke naam: BOB EZRIN, die tekende voor de productie dus...


... toen ik zelf de sfeer opsnoof de voorbije dagen op Maanrockrally, en gisteren op de Maanrockrallyfinale aka Dijlefeestenopening, merkte ik inderdaad veel jong, wellicht pas geproclammeerd, of , al dan niet goed, rapport ontvangen, volk op... dat aan hun vakantie kan beginnen ;-)

Dat ze maar allemaal eens goed erin vliegen om er straks in september terug te 'stààn' hetzij hen gegund ;-)

Portemonnee opnhouden voor een (naar de uitleg van de eigenaar toch) goed rapport!

...en als alles OK was, is het ook voor de ouders een stukje méér vakantie (of ze zelf nu moeten werken of niet...).  De stress die een tweede zit meebrengt, kan je missen als kiespijn...

Gelukkig hebben mijn dochters het er goed vanaf gebracht, en kunnen ze onverstoorbaar genieten van kampen met de jeugdbeweging, zomerfestivalletjes...., en hun zakgeld aanvullen met een vakantiejob...  't Is hen gegund.  En ook wij halen opgelucht adem.   De grote vakantie kan beginnen.

Aan alle Mechelse studenten: maak er toffe maanden van!  En voor diegenen waar het allemaal niet zo snor zat met het eindrapport: goeie moed, en probeer er met de tweede zit het beste van te maken!  Vandaag misschien balen...  Na een nachtje slapen zie je alles met een klaardere kijk...

Markec moet duidelijk hier naartoe...

@Gim: awel, da's een goei idee....  ;-)
Blijft een geweldig nummer (en videoclip) trouwens...

Straks geen Highschool en helaas ook geen Dijlefeesten, maar wél (Hard)Rock & Roll in Dessel, met Whitesnake, Def Leppard, Testament, Judas Priest & Co ;-)

 

't Werd tijd dat het school uit is.

Eindelijk kalm verkeer van- en naar het werk, Moge 1 september nog heeeeeel lang wegblijven, ik hoop erop samen met het kleine grut (lacht)

en allemaal .... NE SCHONE ZOMER

Buiten Def Leppard (Stel u voor : een groep met een 1-armige drummer) en Testament heb ik alle ouwe klassiekers nog in mijn platenkast steken.

Voor de jongeren onder de bloggers : Een plaat is een grote zwarte schijf met groeven waar een naald werd op gezet.  Lekker vol krassen en meestal schitterende hoesen.

En nu dat vervangen is door muziekCD's en DVD's kunnen we ook dit de vuilbak insmijten en naar de Worldparty luisteren.

Times, they are a'changin...

@Gim: die éénarmige drummer doet dat anders redelijk goed, maar zanger Joe Elliott verbrodt de feestvreugde vanavond wellicht ook weer want de brave man zingt redelijk vals ...
Maar goed, naar Whitesnake kijk ik weerom uit...

@Sint Netels: hahah... schone theorie aka wellicht waarheid ;-))

@Peter: daar sluit ik me graag bij aan, al probeer ik "zanger" Axl Peleman, die het originele nummer van Van Morrisson géén eer aandoet...

maar inderdaad: NE SCHONE ZOMER....   ;-))

En ook een "zomer zonder zorgen"  en een "zomer zonder spijt"  ;-)

Misschien kunnen de Bloggers hier eens een korte lijstje maken van hun All Time Favorites ofwel die muziek die eeuwig in hun hart zit en waarop ze spontaan gaan dansen als dat liedje nog eens wordt gedraaid.

Dit is, naast Bohemian Rapsody van Queen, nog steeds mijn nummer 1

@gimycko: dat lijstje hier neerzetten of zou je daar geen nieuwe post voor maken ?

Zomerliefjes of zoiets?

kijk met dubbel gevoel terug aan mijn schooltijd! spijt dat ik geen diploma heb en tevreden

dat ik mijn puberale onzekerheden heb  kunnen achterlaten!