Meisjesgeeks op de expo

met categorie:  

BGGD 6

Gisterenavond vond in het erfgoedcentrum Lamot de 6e editie van de (Brussels) Girl Geek Dinners plaats. Op zo een Girl Geek Dinner komen vrouwen uit de IT-sector samen voor een hapje, drankje, een interessante spreker en "networking".

Het thema van deze editie: paleofuturisme. Peter Van Wijnaerde van One Agency gaf een interessante presentatie over hoe men zich in het verleden het hedendaagse leven van vrouwen voorstelde. Vervolgens konden de dames ook een bezoekje brengen aan de sinds zaterdag geopende tentoonstelling "Anno Expo".

Zoals bij vorige edities was er een "belspeldelspel" (zoals men die iedere namiddag op menige zender kan terugvinden) waarbij 3 bongobonnen te winnen waren. Ook mochten de Girl Geeks weer op het einde van de avond naar huis gaan met een goedgevulde goodiebag dankzij onder andere Jacques Chocolade.

Deze editite was echter niet mogelijk geweest dankzij de hulp van Stad Mechelen, Ann Laenen en Stefan Kolgen.

En, Gil, hoe ziet een Geekgirl er eigenlijk uit ?
Een beetje zoals Saffy uit Absolutely Fabulous ?(Saffy, “Sweetie-Darling” oftewel de actrice Julia Sawalha)

Ik vind dat de Geek Girls op de foto er toch iets hipper uitzien, niet?

Bij ons, op de Gevaert in Mortsel, zitten er ook een heleboel meisjes en vrouwen grafische software te schrijven (ApogeeX).  En daar zitten wel enkele Saffy's tussen die er met rode oogjes rondlopen omdat ze te lang voor die computerschermen hebben gezeten.

Je zult me niet wijsmaken dat één van die trezen serieus programmeert.  Timesheets controleren en mannen het leven lastig maken is al wat ze kunnen.

hmmm ... Naar een recente studie zouden vrouwen beter programmeren dan mannen. Niet omdat ze zo goed complexe zaken kunnen doogronden, maar wel omdat computerprogramma's later veel veranderd en aangepast worden.

Het zich verplaatsen in de geest van iemand die je eigen code leest, zou typisch vrouwelijk zijn.

@evaM: die lady links vooraan is echt wel hip :-)

(en Mechels :-)

@Peter: dat die computerprogramma's later veel veranderd en aangepast worden, zou dan weer een typische mannentaak zijn? Complexe zaken (= een programma geschreven door een vrouw) kunnen doorgronden en aanpassen (-compleet herschrijven)? En om het in het Netels te zeggen: lacht heel luid!

 

 

Ik wacht op een reactie van de Mechelaarsters.  Die zijn vermoedelijk nu hun rug aan het krommen en hun nagels aan het aanscherpen.

Wedden dat ze subiet serieus gaan uithalen ?

:-D

 

Vreemd hoe Gymicko (weeral) tracht ruzie te stoken, in plaats van een constructieve bijdrage te leveren.

(lacht niet)

Awel, ik heb zondag in de Mechelse wok bij de Gil en zijn "geek girl" gezeten en ik moet zeggen, het was een toffe madam.

Zeker Jan G.  Het was 'n toffe madam en gao zaat er vuil dichter bao azzekik.

Jazéker een toffe MADAM en Gil bewijst goede smaak!!!