Kindvriendelijk horeca-label wint hoofdprijs

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Een Vlaamse kinderjury bekoonde het 'Kindvriendelijk label voor de horeca' van Mechelen tot het beste project in het kader van Kindvriendelijke Stad  (samen met een Gents project - laat ons eerlijk wezen...)

Als leidraad gebruikte het onderzoekscentrum 'Kind en Samenleving' het kindercharter, waarin 60 gemeenten, 1300 kinderen hun inhoudelijke klemtonen lieten leggen, wat zij verwachten van een gemeentelijk kindgericht beleid.

Enne, aan een kindgericht beleid is nog steeds een grote nood, benadrukt Jan Van Gils, directeur van Kind en Samenleving.  www.k-s.be

(foto: Jan Smets  -  Jan Van Gils, dit weekend nog met mij exposerend op 'Kunst op het Groot-Begijnhof'...)

Voor de derde maal organiseerde het Vlaams Netwerk van kindvriendelijke steden en gemeenten, een wedstrijd om hun projecten voor te leggen aan een volwassen jury van experts die hieruit acht selecteerden.  Vervolgens bezocht een kinderjury van drie tot zes personen de indgediende projecten, en bekroonde er twee (waaronder dit van Mechelen dus...)

Wat is dit kindvriendelijk label nu eigenlijk?

'Inspecteurs' (leden van de Mechelse Kinderraad en hun 'burgemeester' Arno Galle) bezochten de voorbije maanden een tachtigtal horecazaken in onze stad, die werden beoordeeld op hun kindvriendelijkheid.,   Veertien zaken kregen uiteindelijk een kindvriendelijk label.  Deze café's en restaurants zijn: Atlas-Wereldkeuken, Tivoli, Wok van Mechelen, Pizza Hut, Mc-Donalds, Dame Blanche, Mechelse Mangerie, Egmond en Hoorn, Intermezzo, Soepsjop, de Graspoort, de Cirque, 't Oud Conservatorium en de Beer.  Vooral de Wok van Mechelen kreeg de volledige goedkeuring van de jury.

(NB: dus, beste bloggers: breng gerust jullie kinderen mee op zondag 22 juni, als we onze 'verjaardag' vieren in deze zaak...)

Zouden wij, volwassenen, anders oordelen?  of?  Nu goed, de kinderjury heeft beslist. Enne: proficiat aan deze jonge Maneblussers voor al hun onderzoekswerk en de verdiende prijs!

 

(info: gedeeltelijk ontleend aan website 'Kind en Samenleving' en GvA - S.Van Haezendonck)

Weet dat politie in Mechelen flitst (waarvan acte aan 37km/h) net voor een gesloten schoolpoort om 7uur 's avonds. Ik ga een andere stad kiezen om te dinneren. Aan de horeca Mechelen om de politie duidelijk maken dat deze inkomsten bij de politie een verlies zijn bij de horeca Mechelen. Mea culpa volgens de letter van de wet is dit een overtreding, doch ik denk dat de geest van de wet vooral heel ruim wordt geïnterpreteerd om de kas te spijzen.

J.

@JVL: heel Mechelen binnenstad is zone 30. Dat de politie ook flitst in zone 30 kan ik alleen maar toe  juichen, tenslotte is die zone er niet voor niks.

En ja, om 7 uur 's avonds is de school toe, maar als er geen oplichtend bord voor de  km-beperking staat, zoals aan de V v/d Walle op de Brusselsesteenweg, heeft het een reden dat na schooltijd daar ook nog een zone 30 is  - aangenomen dat het buiten het centrum was.

oja, en niet meer komen dineren in Mechelen ... heb je vooral jezelf mee zenne, ik denk niet dat er veel mensen in Mechelen van wakker gaan liggen.