Hoog boven de stad...

met categorie:  

Hoog torenen ze boven de stad: de waterspuwers van de Sint-Romboutstoren - even fotogeniek in hun charmante, grimmige lelijkheid als hun collega's op de Parijse Nôtre-Dame...   Bewakers van toren en transen, en 'waakhonden' van de Dijlestad - prachtig op de foto 'gevangen' door R.Buijsman. 

(foto: RBuijsman)

Foto van de dag?  Ja toch!

 Op eBay.com (Amerika) staat er al een hele tijd een afbeelding te koop van een waterspuwer dat blijkbaar op een ijskastmagneetje zit (Cathedral of Mechelen Gargoyle Refrigerator Magnet).

Hier vind je ook volgende tekst :

“Photography by Eddy Van Leuven of Flanders, Belgium.  Van Leuven has been taking photos since childhood, a hobby shared with his father, who gave him his first camera. I am proud to display a bit of his work.  I especially like his nature and architectural photos.  And his people.  Basically I think he's a genius.

See more of Van Leuven's work...”


En als je dan klikt op de link van Van Leuven, kom je terecht op Flickr en de bekende Flickrfotograaf e3000. Heel bizar.

Doch, als je dan even door het werk van e3000 gaat, kom je wel enkele geweldige foto’s tegen van Waterspuwers (Check vooral page 22 en 21 in de Flickrfotoreeks).

Ik vind de waterspuwers boeiend. In sé dienen ze alleen om het regenwater weg te houden van de buitenmuren van het kerkgebouw maar de vormgeving is zo dramatisch dat je er ganse verhalen kan aan vastknopen.

@gim:e3000, 3000=postnummer van ... jawel ... Leuven. het zou wel eens dezelfde kunnen zijn :-)

 

@ peter :

e3000 blijkt ook E3K te zijn op deze Blog. Gisterenavond nog een reply gevonden van E3K en hij is geen ongecontroleerde.

Wanneer je op zijn nickname klikt voor zijn profiel, kom je op dezelfde e3000 op Flickr.

En e3000 bezit naast page 21 en 22 nog enkele foto's van waterspuwers van Sint-Rombout. Gewoon effe de pages en foto's van e3000 aflopen op Flickr.

e3000 alias Eddy Van Leuven is helemaal geen onbekende voor Mechelen Blogt hij was trouwens aanwezig bij de  eerste flickrmeeting!.

Gisterenavond heb ik tijdens mijn avondwandeling hier ook een poging op gedaan maar deze is wel zeer geslaagd.

 

akelig beestje!

Eddy Van Leuven is inderdaad géén onbekende van Mechelenblogt en Flickr!  Zoals Peter reeds stelde: aanwezig op Flickrmeeting 1. in Mechelen.  Eddy is cultuurfunctionaris bij de buren (Sint-Katelijne-Waver)...   Bekijk zijn (foto)bijdragen maar bij mijn post over de geschiedenis van Borgerstein ('eeuwig heimwee'...).  Een deel van de foto's die ik bij deze topic voegde zijn van hem (onder de naam 'Sint-Katelijne-Waver').

Dit even terzijde dus...

@Jans: inderdaad dat klopt, maar eh, die opmerking dat Eddie Van Leuven op de eerste Flickrmeeting aanwezig was,  heb ik geschreven en niet Peter!  ;-)

inderdaad Garda, volkomen gelijk!   ;-)

Test

Welk een eer.

Meer foto's op Flickr.

Hihi ik ontdek dit pas vandaag op Mechelen Blogt, lijkt wel een mysterieus detective verhaal, ik amuseer me te pletter :

de foto op het ijskastmagneetje is inderdaad van mijn hand. Ik werd via Flickr ooit benaderd door een lieve dame ergens in de buurt van Chicago, die ijskastmagneetjes maakt van foto's en ze ook commercieel verkoopt, haar website ben ik vergeten ik wil wel nog 's gaan zoeken. Op mijn ijskast thuis in SKW hangen Amerikaanse magneetjes met foto's van onze huisdieren (enkele katten) van een uil, een mopshond, een bulldog, ... foto's die ik ooit op Flickr gepost heb en die ze me over de Atlantische Oceaan stuurde en cadeau heeft gedaan.

Blijkbaar zijn ook van de Mechelse waterspuwers magneetjes in omloop. Mechelse cultuurspreiding op ijskasten in de hele wereld dus, ook via Katelijne en Amerika! Think local - act global of was't net omgekeerd?

Groetjes Eddy Van 3000 

Proficiat Eddy. Hier nog ene om het af te leren

(Spuwer, Sint-Romboutkathedraal, Mechelen, Foto Peter Meuris)

En om het sluiten van de feestelijkheden (en dat was er een), nog een bijzondere waterspuwer.

Weet iemand wie de eigenaar is (of was) van dit beeldhouwwerk?

Het is in elk geval een schit-te-ren-de foto !