De Zondvloed

met categorie:  

(foto: Gil Plaquet)

door Clo Willaerts

Aan boekenwinkels geen gebrek in Mechelen. En toch is De Zondvloed bijzonder: het is een "boekhandel met koffie". Natuurlijk is het idee niet nieuw: in alle grote Amerikaanse steden kan je Barnes & Noble boekenwinkels vinden met een Starbucks erin. Maar toch beviel het mij daar direct, in De Zondvloed, terwijl het buiten oude wijven regende. Een gazet, een stapeltje net "gescoorde" tweedehandsboeken, een straffe koffie en een madeleineken: meer moet dat niet zijn.

De Zondvloed is open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.

http://www.dezondvloed.be

 

Alweer een aanwinst voor de stad, én voor de OLVstraat ! Een boekhandel met koffie, een ontmoetingscentrum, ... en een website

We hebben elkaar trouwens op een haar gemist gisteren. We waren op weg naar de zondvloed, toen we onze plannen veranderden, wegens een zondvloed (een échte dan)

toffe winkel, inderdaad!   ...een aanwinst voor Mechelen!

Stomme vraag misschien... is dat waar DeSlegte was?

Neen Roger,

In de O.L.Vrouwstraat, daar waar vroeger de MEUROP was.

De Slegte bestaat nog altijd hoor ... en dat is maar goed ook.

Weet iemand wanneer "De Slegte" ook weggaat uit Mechelen? In Breda is er ondertussen geen "De Slegte" meer... Snif.

Dat is inderdaad een heel goede aanwinst. voor Mechelen. In het Zwitserse Basel is ook zo'n boekkhandel met een mooie cafétaria waar  men gezellig kan ontbijten met een heerlijke koffie of andere lekkernijen kan verorberen!

Ben er net voorbij gelopen...

De winkel ziet er prima uit en tegelijkertijd is dat afgrijselijke Gokparadijs, waar ge oa op de paarden kon wedden (Tierce ?), uit het straatbeeld verdwenen.

Meer van dat !

Echt?

Soms voel ik me echt een toerist in mijn eigen stad! (' t zal door de examens zijn..hum hum)

Dit is gewoon fantastisch! Ik ben een boekenerslindster en een koffiejunkie dus dat lijkt me een winkel naar mijn hart! Ik ga daar eens binnenspringen!

Bedankt Gil voor de info!

 

groetjes

 

Nadia

Boekenverslindster dus...

Forum, Standaard, Salvator, De Poespas, De Sleghte, De Zondvloed, ...

Het kan niet op !

Spijtig dat het Boe(k)tiekske in de Hoogstraat is verdwenen en dat boekenwinkeltje in oude boeken aan het begin van de Katelijnestraat, maar oude boeken zijn ook nog te vinden in het Antiquariaat op de Steenweg, onder den Toren.

En er is nog steeds de bibliotheek.

Dus... laat al die Megagrote Boek-en CD-groothandels maar in Antwerpen en Brussel !
Voor de zwaar verslaafde boekenfreaken is dat maar een half uurtje treinen !

@gymicko : dat boekenwinkeltje is op de steenweg aan de ingang van de CM

oeps, aan onder den toren du s....

zal er morgen eens gaan snuisteren!

Gisteren naar De Zondvloed getrokken. Leuke chaos. Mits wat zoekwerk echt wel interessante 'koopjes' te doen. Helaas nog niet op de koffie-verdieping geraakt.

Er is overigens ook nog een kunstboekhandel in de Merodestraat....  

 

 

Gisteren langs geweest, even rond gesnuisterd, maar geen tijd voor koffie.  Ik kom er zeker terug.  Knappe winkel  met mooie sobere inrichting.  Een aanwinst voor de OLVrouwestraat.

Hopelijk komen er in de O.L. Vrouwestraat nu terug meer winkels want in het stuk komende van de Korenmarkt staan er heel wat panden leef en/of te verkommeren.

Geen mooi zicht en nodigt ook niet echt uit om er is rustig door te wandelen. Ik fiets er nu altijd door zonder eigenlijk is rond te kijken want ik vind het jammer genoeg geen uitnodigende straat.

de slegte bevind zich ook in de olvouwestraat maar meer in het begin  aan de hoogstraat

 

dit gebouw was eerst een meubelzaak en erna een gokzaak

ga er gerust eens lang

 het is enorm gezellig

 

mvg david

BIj toeval heb ik de boekenwinkel ontdekt, gelukkig maar.

Gisterenavond heb ik De Zondvloed ontdekt en tegelijkertijd genoten van de gedichtenavond. De afwisseling was groot, de keuze van de gedichten prima. Misschien twee , drie maal per jaar zo een avond organiseren. Zo wordt de Zondvloed beter en beter bekend en wordt het toch geen tsunami.

? Meskens heeft beslist nog andere vrienden/vriendinnen.Misschien ook wat 'filosofisch' en kort gehouden proza tussenplaatsen.? 

Soms mocht het geluid wat harder gestaan hebben want niet iedereen was verstaanbaar.