Heeft u genoeg inspraak ?

met categorie:  

(Bron Nieuwsblad)

Leuvensesteenweg vraagt meer betrokkenheid

MECHELEN - Het buurtcomité Leuvensesteenweg laakt het gebrek aan overleg over de geplande ontwikkeling van de stationsomgeving en de Arsenaalsite. 'Er zijn in 2007 al enkele informatiemomenten geweest maar op de eerste vergadering kregen we een plan te zien van 2002', luidt het. (...)

Grote stadsprojecten worden bedisseld op hoog niveau, maar de gevolgen er van zijn dikwijls voor de Mechelaar-met-de-pet.

Daarom mijn vragen:

  1. Heeft u genoeg inspraak ?
  2. Welke kanalen gebruikt u ?
  3. Heeft u het gevoel dat er naar u geluisterd wordt ?

 

De verlichte despoten van Mechelen, ze geven je minstens het idee dat je je gedacht mag zeggen, alleen is op dat moment alles al beslist en komen enkel kleine details aan de beurt, waar de despoten eerst hoorden en dan hun idee vormden vormen ze in Mechelen eerst het idee en wordt dan gehoord in de hoop dat iedereen akkoord is.

Het verschil met de echte despoten zit hem er misschien in dat de despoten van Mechelen verkozen zijn en ze bij de verkiezingen hun iedeen voorlegden aan de kiezers. Het is op basis daarvan dat ze verkozen werden.

Awel eigenlijk niet!

Ik woon in de Hanswijkdries (net aan de sporen; zijstraatje van de leuvensesteenweg) en er zijn enkele (3x denk ik) infomomenten geweest, maar ik moest toen altijd werken dus ben ik er niet naartoe kunnen gaan.  Eigenlijk zouden ze een grote vergadering moeten inlassen op een zondag ofzo...  Ik kreeg altijd folderkes van 't Smis, dat is eigenlijk 't enigste kanaal...

Als ik heel eerlijk mag zijn: ik weet nog altijd niet wat er in onze straat zal gebeuren binnenkort.  Ze zijn deze week wel bezig geweest met de oude betonnen muur neer te halen en er hekken voor in de plaats te zetten, maar dat zal wel niets te maken hebben met de vernieuwing van de stationsbuurt.

 

Nadia