Wonder van Mechelen, voor nog geen 3 Euro

met categorie:  
Naast m'n toetsenbord staat hier een kop kruidenthee te dampen.

Weinig wereldschokkend nieuws natuurlijk, buiten het feit dat hij heel aangenaam ruikt en best lekker smaakt.

Wonder van Mechelen


De kruidenmengeling is een snuisterijtje van Simon Lévelt, een onlangs geopende speciaalzaak naast het water aan de Grootbrug / Zoutwerf.
De verpakking beweert dat de inhoud het resultaat is van een 'geheim recept'. Al onderscheidt de kenner duidelijk een samenstelling van - euh - zwarte en lichtgele... dingskes.


De winkel is na Gent de tweede in België voor de grote Nederlandse keten, en mooi complementair met de koffie-specialisten van Maes die even verder op de Ijzerenleen winkel houden.

Het historisch pand Het Schaakbert is heel aangenaam ingericht en over de bediening kan ik geen kwaad woord zeggen...

Enkel wat spijtig misschien, als niet-koffiedrinker, dat ook hier de subtiele thee-aroma's weer verdrongen worden door indringende geur van 'verbrand water'.
Als ik moest gokken, zou ik zeggen dat de citrus-achtige geur van soort zachte Gember komt -- de gele slierten? Ik ga er nog geen geld op inzetten :-)
leuke tip...
moet ik maar eens uitproberen..
Of, hoe men misbruik maakt van een goedbedoelde blog om platte reclame te maken. Deze posting zou moeten verwijderd worden.
Interessant discussiepunt. Ik vind persoonlijk dat dit wel kan, maar ik begrijp je bezorgdheid.

Het gaat enerzijds om een Mechelse Mengeling, die we kunnen promoten naast een Mechelse Torentje, Maantje, Margrietje, of whatever.

Anderszijds gaat het om een nieuwe speciaalzaak. Ik heb het altijd al voor speciaalzaken gehad, en ik denk dat dergelijke zaken zeker wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Verder heb ik meer problemen met ondertussen toch reedseen vijftal zogezegde bloggers die enkel en blogaccount aanvragen om reklame te maken voor hun product, en dan nooit meer iets van hen laten horen. Dat is hier duidelijk niet het geval.
Ik heb er absoluut geen probleem mee wanneer een blogger een Mechels product of een Mechelse zaak wil aanprijzen. Integendeel. Misschien leer ik nog iets nieuws kennen.
Ik vind het zelfs leuk als men hier melding maakt van een nieuwe Mechelse zaak of product, met of zonder fotootje erbij.
Zo blijft een mens op de hoogte.
Ikzelf ben al zeker drie maanden niet meer in de Bruul geweest en er zullen daar ondertussen wel wat dingen veranderd zijn.
Zo heb ik gehoord dat kledingzaak Vogele ondertussen verdwenen is.
Leuk toch als iemand nog foto's heeft van deze nakomer van "Bazaar Tietz" en de "Galleries Anspach" en ze bij een kort artikeltje zet.
Geinteresseerden, zoals ik, kunnen de foto's dan downloaden en bewaren voor het nageslacht die hier binnen een jaar of twintig nog eens kunnen genieten van het voor hen "oude Mechelen".
Uit mijn jeugdjaren herinner ik me dat voor alles en nog wat Mechelen een speciaalzaak had. Helaas zijn er vele verdwenen. Als er een speciaalzaak bijkomt verneem ik dat graag, in dit geval als theedrinker wil ik dat uiteraard gaan bezoeken. Dit is geen reclame maar nuttige informatie.
@Sikke, ik heb geen relatie met de winkel, en als het me was tegengevallen dan had ik dat ook wel durven schrijven hoor...

Ik ben zelf ook tegen eenzijdige promotie op Mechelen Blogt, maar volgens mij valt bovenstaand artikeltje toch in een andere categorie.
Spreken we hier over thee of infuus, m.a.w. zitten er effectief blaadjes van de theeplant in of is het een kruidenmix. Ik ga er binnenkort eens langs als koffiefreak, maar ook theedrinker.

Persoonlijk kan ik hier mijn gading qua thee niet vinden. De thee die men in het westen verkoopt is eigenlijk maar afval, op een paar uitzonderingen na.

Wat te denken over de onovertroffen Oolong Tie Guan Yin thee. Werkelijk één van de beste theesoorten ter wereld. Voor de topkwaliteit betaal je makkelijk 200 €/100 g. Voor wie een zacht kopje fantastische thee wil, raad ik Long Jin aan, mijn absolute favoriet. Dit is een groene thee varieteit, die helaas moeilijk te vinden is hier.
Er is ook een speciaalzaak in koffie en thee met een koffiebar op de Ijzerenleen. De "rode leeuw" net naast de Toko Karachillio. Vroeger het koffiehoekske. Leuke keuze in thee, zelfgebrande koffie en snuisterijen..
Ik ben het volledig eens met Jan. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat het hoedenwinkeltje ging verdwijnen. Ik vind het ook info en geen promotie. Voor mij is promotie: 'een gratis pint/koffie/brood voor alle bloggers van mechelen als ze eens bij mij langksomen'.

Eneuh... ben ik nu echt zo vreemd in mijn eigen stad: 'De "rode leeuw" net naast de Toko Karachillio. ' Nog nooit gezien!
Ik moet dringend 't stad nog eens in!
Merci voor de info Florisla en Rudi :)
@JC: het gaat over een infuus, geen 'echte' thee dus maar die verkopen ze ook wel natuurlijk.

@Rudi: De Rode Leeuw had ik ook nog niet opgemerkt -- oeps :-)

De Ijzerenleen wordt wel een soort van 'food street' he: drie koffie-en-thee winkels, een dranken/tabakszaak, Oil & Vinegar...
ik heb me - als Nederlandse theeleut - al zo vaak voorgenomen in beide zaken eens te gaan snuisteren .... moet tot mijn grote schaamte bekennen dat dat er nog altijd niet van gekomen is .....
Allez, wie ga ik nu zaterdag daar allemaal tegenkomen? :-)

Ik heb al een bezoekje gebracht aan het nieuwe koffie- en thee winkeltje. Als ik uit men raam kijk, kan ik er ook moeilijk naast zien. Ik ben een koffieleur en de geur van het 'verbrand water' zoals sommigen zeggen, is voor mij hemels.  Voor decafeine-drinkers is er zelfs keuze! Iets wat je toch niet zo vaak ziet. De meeste andere zaken bieden maar 1 soort aan.

Ik vind het een gezellig winkeltje, met lekkere koffie en even lekkere thee. Ik heb er men koffieken al gevonden...geen DE meer voor mij.

groetjes!!

Ze hebben trouwens ook een koffie die heet 'De smaak van Mechelen'. What is in a name. In ieder geval zijn ze goed in Marketing :-)