de aflevering van Nadia...

met categorie:  
Vandaag werd in Rwina de 'aflevering van Nadia' getoond...
De reeks lijkt nu goed op dreef te komen.
Kortere sketches, spitsvondiger...
Wat vonden jullie ervan?


(foto: Jan Smets - Nadia Lagmara...)
Ik vind het nog steeds een knap initiatief, en van deze aflevering onthou ik vooral:
- het lief dat van de camion is gevallen (hilarisch)
- de rappende meiskes die versiertips gaven. Dit deed me wat denken aan een toneelstuk van John Godber, 'Shakers' genoemd. In dat stuk spelen vrouwen ook mannen ...
- Het lange verhaal met de weddenschap voor een lief, vond ik toch wel geslaagd. Ik hield mijn hart vast over hoe die ging aflopen, maar vond het wel een leuke pointe.

Maar ik had eerlijk gezegd echt wel last met verstaanbaarheid.

Enfin, op naar de volgende aflevering !
Heeft mij absoluut niet kunnen bekoren. Niet echt een verhaallijn, flauwe grappen en matige acteerprestaties.
Ja, akteren is niet makkelijk natuurlijk. Je merkt toch wel dat we hier geen echte beroepsacteurs aan het werk zien.

Een verhaallijn heb ik persoonlijk niet gemist.
Wat ik goed vond:
- de Blind-datesketch..., met het grappige, gespeeld-chaotische einde...
- het 'van de camion-gevallen-lief'...
- de milde 'zelfspot'
- de Marokkaanse 'nieuwe man'
- de dames in mannenrol...

En ja, niet altijd staan de acteerprestaties op even hoog niveau - al zijn er wel bij die veel 'naturel' hebben (zeker de dames!)
Oh, nu ben ik toch wel zeeeeeer geflatteerd hoor :D

@ Peter: ik had het nooit echt door (omdat ik die mannen al lang ken, en dus het valt mij niet meer zo op) maar het is wel waar: het is soms zeer moeilijk te verstaan! Veel mensen vinden dat het moeilijk tot niet verstaanbaar is... wel spijtig natuurlijk.
Wat de acteerprestaties betreft: dat is natuurlijk helemaal waar, we zijn ook geen professionele acteurs :)

Mensen ongelooflijk merci voor jullie enthousiasme, het is echt fijn om te lezen wat jullie denken.

@Jans: misschien te veel wierook? lol

Ok mijn naam is precies geregistreerd... strange
Ik vond deze aflevering een heel pak beter dan de vorige, ik heb een aantal keer echt strijk gelegen!
Ik kan me echter wel goed inleven in de Marokkaanse/Belgische clichees omdat ik zelf uit een Belgisch/Marokkaans gezin kom en dat maakt alles zo veel duidelijker...

Wat de verstaanbaarheid betreft, tja mss hadden een aantal dixielessen geen kwaad gekunnen, maar langs de andere kant, op deze manier komt het zeer spontaan over.
Het is nog maar de tweede aflevering, maar ik vind het nogal flauw en het kan me niet echt boeien. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de openbare zender persé zo snel mogelijk een multicultureel programma wilde en dat dat voorrang krijgt op kwaliteit.

Langs de andere kant wordt zo het pad ge-effend voor dit soort programma's en wie weet welk talent of fantastisch programma komt er in de toekomst naar boven...

Voor mij persoonlijk hoeft dit specifiek programma niet, maar het is wel belangrijk dat aan dit soort uitzending wordt gewerkt...
Dus Rwina, blijven verderwerken en verbeteren!
Ik deel je zienswijze Wim. Het lijkt er op dat de zender persé een "alibineger" wil opvoeren, zonder rekening te houden met de kwaliteit.
Maar het oogt fris en het is eens iets anders dan de honderdduizendste wederuitzending van de Kampioenen...
Volgens mij is inderdaad de belangrijkste verdienste van de tv-serie, dat ze bestaat, en mogelijk (gemaakt) is.
De kijkcijfers van RWINA zijn behoorlijk: vorige week 538.965 kijkers met een marktaandeel van 22,51%; deze week 561.684 kijkers, marktaandeel 26,96%.
Geen hoogvlieger, maar zeker ook geen afknapper, wat de cijfers betreft. Een dik half miljoen Vlamingen is tenslotte niet niks!
Een grote fan ben ik ook niet, maar de eerste twee afleveringen konden me wel bekoren. Ik hou wel zo van die platte en soms eenvoudige humor. Soms net iets te flauw. De versiertrucs gisteren waren alvast de max, net als de nieuwe man in zijn roze hemdje.
Het is gezellige en laagdrempelige televisie, zo een beetje genre willys en marietten en dat van Buiten de zone.
dag allemaal, hier "mama-rwina". Ik begrijp jullie eerlijke, soms harde reacties wel, maar ik denk echt dat het balangrijk is om in je achterhoofd te houden dat alles wat de rwina's op uw scherm gooien eerlijk en oprecht van henzelf komt. En dat humor een heel persoonlijke kwestie is, lijkt me evident, en ook al zijn het mijn lieverds, ik kan ook niet om alles lachen. Maar het klopt zeker niet om te veronderstellen dat de vrt hier een zoveelste poging onderneemt om te tonen hoe sterk hun diversiteitsbeleid wel is, want Rwina is er gekomen op vraag van ons en niet omgekeerd...
Maar het is geweldig dat ze er wel iets in zagen en ons de kans gaven om dit te doen, want het is meer dan waar we vier (of is het al vijf?) jaar geleden van konden dromen...en ik ben ongelofelijk trots!!!
<Maar het klopt zeker niet om te veronderstellen dat de vrt hier een zoveelste poging onderneemt om te tonen hoe sterk hun diversiteitsbeleid wel is, want Rwina is er gekomen op vraag van ons en niet omgekeerd...>

Sta me toe hieraan te twijfelen. Als een willekeurig amateurteater in Vlaanderen met zijn jongerenploeg een aanvraag zou doen voor een serie op de vrt dan vraag ik me toch af hoe ver die zou komen. En gelijk hebben ze ... theater en tv-maken dat is een vak.

Pas op begrijp me niet verkeerd ... ik steun jullie van ganser harte, maar ik vraag me soms af of er geen betere manieren zijn om een dialoog tussen de verschillende gemeenschappen aan te gaan.

Op dat vlak vind ik Rwina Gidst dan weer beter op zijn plaats. Wanneer kan ik nog eens meegaan met de gidsen van rwina ?
Je vergeet wel dat de regisseur van rwina doen en rwina feest én nu de reeks, geen onbekende is bij de vrt, dus dat helpt natuurlijk, maar wat de inhoud betreft, dat komt echt van hen! Maar goed, daar gaat het eigenlijk helemaal niet om, het is gewoon een fijne kans. En ik denk dat het voor iedereen een fantastische ervaring was.
En tenzij het nu allemaal grote sterren worden, gaan we nog heel veel dingen maken met de vzw en een herneming van Gidst! is zeker niet uitgesloten!
Inderdaad, de niet aflatende ijver van Pietje Horsten is natuurlijk een belangrijke drijfveer ... en ik apprecieer de ervaring die iedereen hiermee opdeed ...
Ik ben FAN!
Ik heb net de tweede aflevering ( opgenomen ) gezien en ik moet zeggen dat er serieus wat tempo inzit. Ook wat Peter zei over de verstaanbaarheid, moet ik beamen, alhoewel dat alleen maar bij de jongens was. Een juiste omschrijving kan ik niet geven maar voor wie de uitdrukking kent: het was soms ' gekapt stro '.
In ieder geval zal ik ook naar de volgende afleveringen kijken. Hopelijk vormen deze initiatieven de aanzet tot ' meer '.
Aflevering 2 nu ook gezien, ik blijf wel bij mijn mening van na afl.1 en dat is: Je ziet idd dat het geen beroepsacteurs zijn, tempo wat laag en humor mag wat scherper. Van het aangekondigde neerhalen van vooroordelen en stereotypes heb ik nog niet echt veel gezien, en dat is jammer.
Algehele conclusie: 't Is wat braafjes, echt zeker dat het niet meer iets voor op Ketnet is naast Spring, W817,...? Daar zit volgens mij het doelpubliek en niet op prime time op de één. Getuige daarvan de kijkcijfers.
@ Sint :
Een reden voor die lage kijkcijfers zou kunnen gevonden worden in het feit dat op datzelfde moment op Nederland 3 "Mooi weer de Leeuw" werd uitgezonden...
Gimycko: maak je geen illusie. Naar Nederland kijkt amper nog een Vlaming (te verwaarlozen kijkcijfers). Als mensen niet op Rwina afstemden, zapten ze naar VTM of andere Vlaamse zenders, maar zeker niet naar buitenlandse zenders.
De cijfers spreken voor zich: er is nu eenmaal een bepaald deel van de bevolking dat wegzapt bij programma's als deze. Het blijft altijd een beetje preken voor eigen parochie.
Wanneer maakt de Jackie eigenlijk zijn opwachting ?
Dan zullen de kijkcijfers wel de hoogte ingaan !
Vooral in Mechelen, denk ik...

:-D
Ondertussen een alles behalve lovende kritiek in Humo ( voor wat dat waard is natuurlijk). Met als opmerking dat dit eigenlijk een Ketnet programma is. Zoals hierboven ook al opgemerkt.
Ik heb de aflevering van maandag gemist en dus onthoud ik mij van alle commentaar.
Ik wou ook iets toevoegen aan de opmerkingen dat vooral de jongens nauwelijks te verstaan zijn. Ik durf dat aan stress wijten. Arabisch sprekenden hebben namelijk de neiging te snel en te geagiteerd te spreken in geval van discussies, stress etc... Iets dat ik ook al opgemerkt heb bij schepen Ali Salmi, die ook begint te "hettepetteren" ( is dat geen mooie Mechelse uitdrukking) als hij een gedreven discours begint. Buiten de minder goede verstaanbaarheid leidt dit dikwijls tot een (fout) vermoeden van agressiviteit. Trouwens ook Italianen en andere meer zuidelijke Europeanen delen ook dit trekje met Arabieren....Alleen wat vervelend in geval van een TV uitzending natuurlijk...
En niet te vergeten West-Vlamingen en Gentenaars Rudi... die kunnen ook "hettepetteren" van enthousiasme !! Maar alle gekheid op een stokje... ik ben ook fan van het programma al vind ik dat het allemaal wat 'gedurfder' mag... wat meer op zere tenen trappen zowel witte als gekleurde...
ik zie nu dat ik een tikfout maakte:
het is "hette pe tetteren" :-)

En ik ken ook wel wat autochtone Mechelaars die dat ook doen!
Niet geschoten is altijd mis.
Een lovenswaardig initiatief, maar het mist zijn doel. Beter was dit even te laten groeien, de mensen ietwat beter te coachen. Het past niet in prime time.
Wat wel opvalt is het plezier dat jullie zelf gehad hebben om dit te maken, dat spat van het scherm.
Maar voor deze tv tijden is een kijker te verwend om hiervan te genieten.
Helaas niet mijn ding. Maar wel al mijn respect voor het werk dat jullie geleverd hebben.
Wat ook de kwaliteit van de acteerprestaties (niet beter of slechter dan die van de doorsnee Vlaamse acteur volgens mij), het programma is en blijft op dit moment een unicum in het Vlaamse televisiegebeuren, en verdient alleen daarom onze volle steun en aanmoediging. Er worden op een luchtige manier heel belangrijke thema's aangesneden, en dat is broodnodig voor de psyche van zowel allochtoon als autochtoon in dit land. Laat ons hopen dat het wat losmaakt.
In welke zin is het dan precies een unicum en hoe verdient iets onze steun en aanmoediging op basis van dit uniek-zijn?
Moet je het niet gewoon goed of slecht vinden en daarmee gedaan?
Nee, een programma waarin mensen van buitenlandse afkomst eens op deze manier kunnen tonen wat ze dagelijks moeten meemaken, met voldoende zelfspot, is volgens mij nieuw in Vlaanderen.
Het werkt bevrijdend voor de groep jongeren waarvan sprake en is hopelijk een blikopener voor de doorsnee Vlaming.
Dat het allemaal nog wat scherper mag en dat de script misschien professioneler kan, akkoord, maar dit zijn details op dit moment.
En geloof me, ik spreek uit ervaring, als moeder van 2 'allochtone' jongeren.
God, wat haat ik dat woord. Want iedereen wordt toch over dezelfde kam geschoren. Da's het spijtige van de zaak.
ik heb gisteravond genoten (?) van aflevering 3 op Sporza! De belgen die daarin meededen waren wel beroepsacteurs!
Ook de "nieuwste" Belg werd ferm uitgefloten!
Zoals ik hierboven reeds aanhaalde is volgens mij de verdienste van het programmma 'dat het er is'. En de visie van Barbara bevestigt dit.

Maar of het een blikopener is voor de doorsnee Vlaming, dat betwijfel ik. Diegenen die kijken zijn al overtuigd van de multi-culturele samenleving, en die vinden het te flauw, niet spits genoeg.

Diegenen die bezwaren hebben tegen de multi-culturele samenleving die kijken niet, of als ze al kijken, herkennen ze alleen maar de stereotiepen, die hierin worden uitvergroot.
Tja, misschien moeten we gewoon nog wat geduld hebben. In Londen bijv. is het doodnormaal om een politieagent met tulband tegen te komen op straat. Dat zie ik hier nog niet meteen gebeuren, maar misschien wel over enkele jaren, wie weet? En waarom ook niet? Als die persoon zijn job maar goed weet uit te oefenen, zonder vooroordelen.
Helemaal akkoord ...
Onlangs nog langs gemoeten in het Huis van de Mechelaar. Enne... hennatekeningen gespot op de handen van de loketbediende/ambtenaar.
En... ze waren duidelijk niet meer recent.

En, Barbara, ik veronderstel dat jouw "allochtone" kinderen geadopteerd zijn. Meestal zijn zulke kinderen vlaamser dan de Vlamingen (Van Bellingen - Ronny en Robert Mosuse) en zie je die geregeld opduiken in bv Scouts-of Chirobewegingen (Onlangs nog op de Grote Markt in Mechelen). Ze spreken meestal ook beter het lokale Vlaamse Dialect dan de lokalen.
Dit in tegenstelling tot een heleboel "nieuwe belgen", die gisteren supporterden voor... marokko.

Go figure...
neen barbara, hier het zijn de agenten nog net zonder djellaba die de ene auto opschrijven en de andere auto niet opschrijven uit willekeur en die mensen die in- en uitladen ook opschrijven voor fout parkeren.
Dat komt ervan van positieve discriminatie, sommiggen moeten omhoogvallen als ali alibi zonder de nodige opleidingen en bijhorende tests en gehad te hebben, met de juiste resultaten welteverstaan.
De verhalen die je hoort van rusthuispersoneel in mechelen zijn ook om mee te lachen. wat sommige allemaal NIET mogen doen van hun geloof. daar zit wel een filmtje in.
ik ben fan van elk initiatief dat gemeenschapsvorming tracht te bevorderen en ons doet nadenken over onze eigen (soms bekrompen) visies op maatschappelijke fenomenen. Om die reden ben ik ook fan van Rwina, dat op een vrijblijvende en ontspannende manier het belang van INTERculturaliteit in de aandacht wil brengen. De discussie over de kwaliteit van de dialogen en de acteerprestaties even buiten beschouwing gelaten - sorry als deze topic in feite daarover wou gaan :) - is dit programma voor mij al waardevol op zichzelf, louter door de boodschap die het uitdraagt.

Maar jammer genoeg blijft wel steeds de vraag naar het 'effect' daarvan. Want wie vanuit zijn eigen overtuigingen al open staat voor iets als 'andere culturen' kijkt en doet mee (zoals ook ik bij Rwina Gidst) ... maar wat met de anderen?
Daarom, citeer peter: "... ik vraag me soms af of er geen betere manieren zijn om een dialoog tussen de verschillende gemeenschappen aan te gaan." Terecht: het blijft een grote uitdaging, die Dialoog. Maar volgens mij is dat net het punt: er is helemaal geen vast recept om die dialoog te bevorderen en net daarom is elke creatieve poging voor mij al de moeite waard!

We zullen er ooit wel geraken hoop ik dan (stil)...
wel, eerlijk gezegd baal ik van alle multiculturaliteit die ons wordt opgedrongen door politiekers en zogenaamd correcte personen zonder rekening te houden met individuele wensen van een grote hoeveelheid personen nb.
Niet dat andere culturen minderwaardig zouden zijn maar we leven nu hier, bij ons. Als ik van de rijkdom van andere culturen wil genieten ga ik wel op vakantie en pas ik mij gedurende die periode aan die cultuur aan.
En wat de serie betreft, ik behoor bij de groep die dan overschakelt naar een andere zender waar ze een leuke film spelen of iets wat voor mij echt interessant is.
Groeten, ook aan wie het daar niet mee eens is.
@ lieven
mijn film is uit op liveleak
Hello Gim.sorry voor mijn late reactie,maar menne PC was kaput! Op de Mechelse figuranten zit ik ook te wachten.Vooral op den Belleman en me zelve in die homobar(als ze het er niet uitgeknipt hebben)
@ Jackie :
Laat iets weten over voorhand, he !
Da wille we ni misse, zenne !

:-D
Mr of mw Geert, bedankt voor de tip, ik kende die site nog niet. Ik zal later op de avond het filmpje eens bekijken dat je me wil laten zien. Na de film op Be2
@ jackie wemme toch goe gelache
hewel ja net het filmke gezien, de moeite om te bekijken. Het lijkt wel op de tijd van het oude testament van de joden, de tijd dat iedereen , elk volk dat tegen het jodendom was of hen niet genegen was door hun god moest worden afgeslacht. Gelukkig kwam er het Christendom.
Is er ook een Nieuw-Testament in de Koran?
@ lieven: "Als ik van de rijkdom van andere culturen wil genieten ga ik wel op vakantie en pas ik mij gedurende die periode aan die cultuur aan."
Met alle respect, maar onze samenleving van vandaag ziet er nu eenmaal zo uit, als een mengeling van culturen: een halve eeuw geleden zagen we die 'anderen' trouwens maar al te graag komen, om te werken in onze mijnen. Die veranderingen toen en andere globaliseringstoestanden - vergeef me het zware woord - vandaag, zorgen voor veranderingen waar we denk ik niet onder uit kunnen. Ik ga er dan ook vanuit dat het een kwestie is van daarmee om te gaan, ipv het te ontkennen (en enkel te willen genieten van rijkdom van andere culturen, want daarvoor ga je idd op vakantie). Begrijp me niet verkeerd, ik wil niet bedoelen dat wij ons zomaar aan nieuwkomers moeten aanpassen, maar het is wel een kwestie van evenwicht vinden lans beide kanten, hoe moeilijk dat ook is. Dat je Rwina daartoe niet de gepaste weg vindt, geen probleem ...
Mooi gezegd, Annelien.
@ gimycko: nee, het zijn wel degelijk mijn bloedeigen kinderen... goed geraden: uit een gemengd huwelijk. Gelukkig delen mijn man en ik hetzelfde geloof: het Bahá'í Geloof, dat verdraagzaamheid hoog in het vaandel draagt. Kijk maar op http://www.bahai.be
@lieven : gelukkig was er het Christendom. Sorry jongen, mijn maag keert als ik dat lees. Geen enkele monotheïstische religie gaat vrijuit. Ongelovigen mogen uitgeroeid worden. En dat geldt ook voor het Christendom. Of vergeet je voor de gemakkelijkheid de verfoeilijke kruistochten om de “Heilige stad” te bevrijden van de “ongelovigen” ( terwijl alle bronnen vermelden dat de Islam daar zeer verdraagzaam was en alle godsdiensten tolereerde in Jeruzalem)
De Inquisitie, de heksenverbrandingen, het uitmoorden van de Katharen, de uitroeiing van diverse Zuid-Amerikaanse beschavingen, de situatie in noord Ierland, het zwijgen van de Kerk over en zelfs de medewerking aan de holocaust. De oorlogen in Joegoslavië ( de rol van Servië )
Leve de scheiding van Kerk en Staat en ja, argwaan voor het fundamentalisme van de Islam, zoals het filmpje op E bay zeer duidelijk maakt ( in vind dit dus geen provocatie, wel het tonen van de spijtige waarheid ), maar in Gods (!) naam laat religie buiten het staatshuishouden.
In alle oorlogen streden de partijen in de overtuiging dat (hun) God met hen was. Of je nu gelooft of niet ( een zeer persoonlijke keuze) doe maar op, maar laat de anderen met rust. En dat Islamfundamentalisten het daar moeilijk mee hebben hoor je me niet ontkennen, maar ik hou mijn hart vast voor wat het instituut Kerk terug zou kunnen invoeren indien zij de touwtjes terug in handen kregen. Als boutade op je zin : ongelukkig genoeg zijn er monotheïstische godsdiensten.
Met alle egards voor gelovigen, dat is een persoonlijk aanvoelen waarvoor ik alle respect heb, maar met de “clubs” ( jodendom, christendom, Islam) heb ik het ontzettend moeilijk…
Groot gelijk Rudi, mijn vader liep ooit school in Scheppers en daar werd, naar zijn zeggen, in de gewijde geschiedenis met geen woord gerept over de beestigheden die de katholieke kerk in de loop der eeuwen heeft uitgehaald (voorbeelden à volonté).
Wat natuurlijk niet betekent dat de Islam een haar beter zou zijn. En waarover maakt men zich druk? Het (brave) filmpje toonde gewoon de realiteit.
Een volledige scheiding van kerk en staat moet er zijn, alhoewel ik vrees dat met het steeds maar aangroeiend aantal islamieten in Europa dit binnen pakweg 3-4 decennia een utopie wordt, vooral als ze dan nog eens aangevuurd worden door die ouwe fundamentalistische baarden van het slag die in het filmpje werd getoond
(of gaan sommigen nu misschien beweren dat het ingehuurde acteurs waren?)
waren het niet de heethoofdige staatshoofden die het voor de kerk eens gingen oplossen, onder het mom van bekeringen in naam van de kerk, konden zij zo aan nieuwe rijkdom komen in de nieuwe werelden.
maw de kerk als uitvlucht
inquisitie idem ditto
Scheiding van kerk en staat is inderdaad geen slecht ding gebleken
maar daarme heeft nog niemand een antwoord op de vraag of er ook een zalvend, verzoenend vervolg van de koran is wat het NT is voor het OT
"heehoofdige staatshoofden"??? Kort en bondig: dit is de meest groteske uitvlucht die ik over dit thema al ooit gelezen heb. En dat dit ook zou gelden voor de Inquisitie is al even ongehoord.
Het ruikt een beetje naar een schaamteloos goedpraten van dergelijke misdaden.
Ter overweging: Naar verluidt hangt het eerste goud uit de nieuwe wereld tegen het plafond van de Santa Maria Maggiori, de tweede grootste kerk van Rome. Niet in één of ander keizerlijk paleis.
Misschien een dom voorbeeldje, een paar eeuwen geleden moest iedere vooraanstaande familie een of meerdere zonen en dochters in de Clerus zitten hebben, en naargelang de belangrijkheid van de familie kregen ze dan ook de 'nodige' status. Met alle gevolgen vandien als die individuen eigenlijk geen roeping hadden in die richting en hun positie als uitvlucht gebruikten om op ontdekkingsreis te gaan.
Ja, dat klopt Lieven, maar dat is voor mij geen voldoende argument om al die msdaden te vergoelijken. Bij mijn weten heeft de kerk er niks aan gedaan om dat te beletten. Correctie: er was misschien hier en daar wel een eenzame ziel of geestelijke die bezwaar maakte, maar die werd wel op een zijspoor gezet.
En de heksenhamer dan? Nooit van gehoord ? Het "handboek" van de heksenvervolging, vol met de meest waanzinnige theorieën en ontsproten aan het ziekelijke brein van twee geestelijken (Dominikanen)
En wat te denken van de houding van de Kerk in die heksenprocessen. De "heks" die door de kerkelijke macht werd ondervraagd (lees:geforteld) bekende, werd veroordeeld en dan werd de uitvoering van het vonnis overgelaten aan de lokale ( niet kerkelijke)overheid. De heren maakten niet graag hun handen vuil of : "ik was mijn handen in onschuld"?
Met als gelukkig gevolg dat die overheid soms wel inzag dat men te ver ging en het vonnis niet uitvoerde of verzachtte.
@ Lieven :
Die "roepingen" zijn hilarisch voorgesteld in de filmpjes van de Blackadder-serie (deel 1) waar Blackadder, door zijn vader (De Koning), wordt gebombardeerd tot... (wat is het ?) Paus.

Hilarisch hoe Blackadder probeert onderuit te komen aan zijn niet-gekozen lot...
Post terug geopend omdat sommigen het (door mij) afsluiten ervan als 'censuur' meenden te moeten aanvoelen.
Wees gerust: hij is terug open.
Even melden dat de post van GeertW van hetzelfde IP adres kwam als die van Gimycko, blijkbaar was Geert W even bij Gimycko op bezoek ? :-D
Moge de grote Manitou het hem vergeven, sprak Winnitou.
Meer geweldige informatie over Winnitou is er volgende link beschikbaar:
http://www.winnitou.nl/inde...
as you all know ;-D))))
had ik allang gezien peter, vandaar Mr of Mw, maar ik verkoos te zwijgen omdat ik niet wist waarom hij dat zo deed. Hij zal er wel zijn reden voor gehad hebben zeker. En dat sluiten heb ik niet gemerkt maar bon ik geloof niet dat er hiet zotte dingen geschreven staan die het sluiten van een post verdienen. Ik vind dat er discussie mag zijn, het is een punt dat nog veel meer besproken zou moeten worden, misschien beweegt er dan iets in de goede zin, wat dat voor elk van ons ook moge betekenen.
@lieven Het sluiten van de discussie is vooral ingegeven doordat een en ander totaal niks meer te maken had met het onderwerp bovenaan.
ok ben ik akkoord me. "blijf on topic of verander van blog" wordt dan meestal beter gesmaakt. Het was inderdaad ferm ernaast, voor stokpaardjes is maar een kleine trigger nodig.
greetz
Hey Lieven, leuke reacties ... Ik lees trouwens graag jullie discussies ... :-)

Maar nu terug naar Rwina ... er was een hele pagina in de Morgen van dit weekend, over de Rwinawijk...
Peter, heb je ook een linkje want ik vind het artikel niet of is het alleen in de papieren versie?
Ik denk dat het alleen in de papierenversie is, gaat over de Magandiwijk ...
Wel eerlijk gezegd denk ik dat de derde aflevering van rwina veruit de beste is ... Heb er een paar keer serieus mee moeten lachen ...
heb gisteren maar een klein stuk kunnen bekijken, maar ik sluit me aan bij peter. De scéne over het gezin dat naar Marokko vertrok en daarnaast dat Vlaams gezin: die Vlaamse pa was echt hilarisch, de marokkaanse mama die begint te koken op een gasvuur, ... grappig! Ook de scène aan de disco met die twee 'typisch Vlaamse' vrienden vond ik goed gevonden en goed gespeeld.
En de Jackie !!
Schitterend optreden als controleur !
Dank u Peter,maar waar ik het meetste van verwachte ,de dans partij in de homobar,viel mij dik tegen.Maar misschien komt daar in de volgende aflevering nog wat meer van.(ma hemme tog goe gelache)
Gisteren voor het eerst gekeken en goed gelachen. Een geweldige voorstelling van de 'hangjongeren' :-)
Inderdaad !
En in de volgende aflevering ontpopt onze belleman zich als handtassendief ... :-)