Docklands...

met categorie:  


“Doorheen het Project Winketkaai werd gestreefd naar een grote diversiteit van woningen. Zowel Singles als Kleine en Grote Gezinnen vinden hier hun gading.
-Een, twee of drie slaapkamers?
-Woning of appartement?
-Met tuin of liever een Werk-en onderhoudsvriendelijk Terras?

Dat is wat U in het Project Winketkaai kan vinden.”


Website van het Project

Goe bezig?
Op de website van Heijmans is er tot hiertoe weinig informatie over dit project te vinden!
Misschien binnenkort wel in 't Klakkenwinkeltje........
Enne... wat gaat het worden ?
De Mechelse Docklands ?
For the Rich and Famous ?
Met hun plezierjachten voor hun deur
en bij goed weer de waterscooter op ?

Er zijn nog een pak kale plekken net
buiten de Ring :
-Richting Battel
-Richting Bonheiden
-...

Binnen 10 tot 20 jaar zal Mechelen er
weeral helemaal anders uitzien. Zoveel
is zeker. Hopelijk blijft het een Heerlyckheid
en wordt het geen Banlieue van Brussel of
Antwerpen.
Niks interessants te zien op hun site, jammer, had wat meer verwacht. Is het de bedoeling dat we er nieuwsgierig van worden? Haha, reclametechnieken uit de jaren '70 toen de dieren nog spraken en de mensen nog in vallen liepen. Maak mij wakker als de foto's on-line staan, waarschijnlijk met een "reeds x lofts verkocht! beslis snel"-banner erbij! hahaha
Hun kaartje niet in de Post gekregen, Sint ?
Deze website werd erin vermeld...
Noemt men zoiets ook al een website?
Ja, ik heb het kaartje gehad, dat verbaasde mij al direct dat voor zulks prestigeproject kopers gezocht worden in de marginale buurt waar ikzelf woon en deel van uitmaak (lacht) erg gerichte reclame is het in ieder geval niet, blijkbaar verzorgt nonkel Jos de PR hahaha
@ Sint : Hoezo "Marginaal" ?
Ik heb vroeger nog in de Spreeuwenhuisstraat gewoond en mijn speelterreinen waren
-Den Bemd (Kattekesman)
-De Sluiskes
-De Keerdok

PS : Wanneer komt het Folklorefestival terug ?
Guy, de toekomstige bewoners van het project "Winketkaai" hebben al bezwaar aangetekend bij de overheid tegen het Folklorefestival 2018!
Blijkbaar ook weer een initiatief van nonkel Jos de PR .....
@ Jokke :
Ik zie ons allen (Ons moeder, ons vader en wij, de kinders) nog in die tent zitten achter de Sporthal van Winketkaai, genietend van het Folklorefestival dat daar toen zijn uitvoeringen kende.
Hoe is het tegenwoordig in de buurt rond de Keerdok ? Ik loop er nog geregeld rond, maar het is er tegenwoordig stillekens...
héél stillekes mij dunkt. Bij mooi weer fiets ik van begijnhof naar Battel langs het keerdok. Maar hoe wordt het parkeerprobleem opgelost met de Mechelse docklands?
@ Driewielerke :
Ze zullen hier wel weer lachen met mijn idee, maar ook dat gaat binnenkort, volgens mij, ondergronds.
Ik zie bv het Rode Kruisplein binnenkort opnieuw opengebroken en dan kunnen we uiteindelijk misschien onze auto kwijt op niveau -1 of, zoals bij de Match/Novotel/Puro naar niveau -2.
Enig probleem :
Vroeger kon men te voet de sluiskes oversteken (Een dubbelsluis bezat 2 leuningen - voor wandelaars - en de andere dubbelsluis bezat 1 leuning - voor wandelaars met fiets).
Tegenwoordig zijn de sluizen verboden gebied blijkbaar, want alles errond is afgezet met hekken.
Vroeger mocht je de sluizen eigenlijk ook niet over, al deed iedereen dat wel. Er stonden toen bordjes die systematisch straal genegeerd werden :-)
Toegegeven, ik deed toen ook alsof ik niet kon lezen. Je moest anders wel een serieus eind rond.
Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom je er niet over mocht. In het Zennegat mag je toch wel de sluizen over en ik zie daar geen probleem.
@ Inge : Wat is vroeger ?
Ook nog nen douche gaan pakken achter in den Ouwen Dok ?
Of misschien turnoefeningen gaan doen op de Zolder van den Ouwen Dok ?
Ik spreek nu over begin Jaren 70 van de Vorige Eeuw...
ik zoek laurens verschelden, woont ergens in nekkerspoel. wie kan en wil mij helpen?
@inge: ik denk dat je aan het zennegat alleen over sluizen mag, als je de bordjes niet kan/wil lezen :-)
of wil iemand hem deze berichten laten lezen zodat hij zelf kan reageren? heel veel bedankjes
@piraat ik vind in het telefoonboek slechts één Verschelden en die heeft een andere voornaam en woont niet in de Nekkerspoel.
bedankt Rudi voor uw reactie maar aan het telefoonboek had ik zelf ook al gedacht en daar vind ik hem inderdaad niet. Hij wordt ook wel de koning van de recyclage genoemd, misschien doet dit bij iemand een belletje rinkelen?
Laurens Verschelden is de broer van Didier, de zoon van Emanuel en Hermine Gyselinck, en heeft zijn huis zelf gerenoveerd en ik zoek hem dus.
weet er iemand wat de richtprijzen van de woningen zijn.
Is er daar aan de winketkaai geen (over)last van de bouwmaterialenzaak en de betoncentrale ?
Het houtzaagbedrijf dat ook uitkwam in de Spreeuwenhuisstraat is er vermoedelijk al lang weg. Hoe het zit met de bouwmaterialenzaak en de betoncentrale, daar heb ik geen weet van.
Maar als speculanten doordouwen, dan zullen ook deze zaken vermoedelijk snel verdwijnen of geherlocaliseerd worden.
En eenmaal de "Groten der Aarde" hun zinnen hebben gezet om dik munt te slaan uit een nieuwe soort "Docklands", dan kan daar geen klein Bouwmaterialenzaak of Betoncentrale tegen op, laat staan een kleine (Mechelse) burger...
De betoncentrale heeft een uitbatingsvergunning tot in 2013. Dus nog even te gaan. Er werken een vifentwintigtal laaggeschoolden! Wil men daar ook eens rekening mee houden?
Aan het werk in de gemeenteraad dus zou ik zo zeggen Eddy.
Heb ik verleden jaar reeds aangekaart,
maar ik blijf dat natuurlijk volgen!
Want de betoncentrale herlocaliseren is in Mechelen niet mogelijk zonder grote verkeershinder. Nu worden de grondstoffen met lichters aangevoerd en
reken maar uit hoeveel vrachtwagens meer in verkeer zouden komen.
De verkoop van het project Zuidpoort is ook begonnen, zag ik vandaag. Er werd alweer niet gedacht aan de jonge Mechelaars. Met minder dan 350.000 Euro kom je er niet. Wanneer komt er eindelijk eens een nieuwbouw of renevatieproject met kleine betaalbare flats zodat ook de jonge Mechelaars zich een eigen stekje in de stad kunnen permitteren?

http://www.immoweb.be/nl/Re...
Mechelen stikt in de sociale woonwijken door decenia lang éénzijdig beleid. Wie beter en duurder wou wonen, MOEST uitwijken naar de villabuurten buiten de stad. Ik denk dat het goed is dat de stad hopelijk weer wat aantrekkelijker wordt voor mensen met hogere inkomens zodat Mechelen geen marginalendepot blijft zoals Antwerpen, Sint Niklaas, Gent, Oostende enz.
Voor piraat uit Tienen,

Ik zoek de twee broers Verschelden( Didier en Laurens)ook in verband met hun stamboom. Had al een brief naar hun ouders verstuurd op het juiste adres doch geen reactie gekregen. Laurens zou volgens een nicht van hem de wijde wereld intrekken en momenteel niet in België zijn.

(mail van 30/11/2007 : Wat mijn 2 neven betreft, kan ik je niet verder helpen. Zij leiden een apart leven maar zijn niet getrouwd. Laurens leeft momenteel niet in belgie, maar trekt ergens de wereld rond.
Misschien kan tante Hermine u wel helpen.).
Weet jijzelf momenteel misschien al iets meer ?

hallo,

 

Geheel toevallig kom ik hier op tercht met jullie vraag...zoveel jaren later wil ik u een antwoord geven op je vraag, want ik ken Laurens. Dit is zijn tel.nr. 0471/45.37.01  Hij woont nog steeds in de Nekkerspoelstraat, maar zijn huis is verkocht en vertrekt definitief uit België, ergens in augustus 2014.  Ik weet niet of ik u van dienst kon zijn. Krijg ik een antwoordje van u dat je dit hier gelezen hebt ?  

 

Groetjes, Lieve

Laurens zijnen euro is blijkbaar gevallen. Zou hij naar Ukraine trekken ? Wie weet meer ?