Wetende dat Louis Van Breedam, de man die met zijn zus in 1873 de ouwe brouwerij overkocht, een jeneverstokerij had in Blaasveld (een geschiedenis die teruggaat tot de 17de eeuw), dacht Charles om een 'huwelijk' te arrangeren tussen de stokerij-en brouwerijtraditie...

(foto: Jan Smets)
Hoe zou dit perfecte huwelijk smaken?
...als een fijne single malt whishy met de spirit van een Gouden Carolus Tripel!
In 2003 liet hij het bier distilleren tot alcohol.
En nu, vier jaar later is het tijd om te proeven!
Drie jaar lang moet whisky in een eiken vat kunnen rijpen.
In de Mechelse brouwerij bleef ze nog een jaartje langer op het vat.
Het hout bepaalt mee de kleur en de aroma's.
Dez whisky is is gedistilleerd op basis van het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel.
De unieke combinatie zorgt volgens de brouwerij voor een zeer evenwichtige en zuivere smaak, met diverse fruit- en houttoetsen.
Deze Anker-whishy is een exclusief product, waarvan maar 2500 flessen vrijgegeven worden dit jaar.
Benieuwd hoe deze nieuwe brouwerijdrank door de Mechelaar zal worden gesmaakt?
Ik deel bijgevolg Luc's "vrees"....
Heb tot hiertoe het proeven nagelaten, daarvoor is het nog te vroeg dag.
Laat ons alleszins jouw ervaringen weten ;-)
't Ankertje aan de Dijle (Vismarkt)zou hem volgende week in voorraad hebben, zo is me gezegd.
@Peter: bedankt voor de tip, dan gaan we daar eens kijken!
Ze verkopen hem inderdaad ook in het winkeltje onder den toren maar daar betaal je wel een pak meer.
Had weinig verwachtingen, maar hij heeft me toch aangenaam verrast. 't Is geen "Talisker", maar wel een zachte drinkbare whisky, met inderdaad een zeer aangename carolus-tripel geur :-)
Vanavond na het nieuws op één in 1000 zonnen:De Biervrienden Pieter en Maarten bezoeken Maartens favoriete brouwerij het Anker in Mechelen!
Er worden geen fabricagegeheimen prijs gegeven!