Welke, Wat, Waar...

met categorie:  


Blokmagneten...
Al een heel tijdje zoek ik in Mechelse Handelszaken achter Blokmagneten. Geen Keukenmagneetjes, maar vierkante magneten (20 x 10 x 5 mm) met een sterke aantrekkings-of afstotingskracht, om mijn Magnetic Power Engine te kunnen bouwen.

MPE

Weten de Bloggers waar ik deze magneten kan vinden in of rond Mechelen ?

---

En dan blijft de vraag welke Mechelse winkels de Mechelse Bloggers aanraden en voor welk produkt...
Gim, kun je daarvoor geen gewone op maat gesneden stalen platen voor gebruiken, die via inductie magnetisch worden gemaakt? Al eens gaan horen bij Trentels?
@ Roger :
Ja, bij Trentels hebben ze de magneten niet.
Ook al bij IMB gevraagd : resultaat is Huis-, Tuin-en Keukenmagneetjes.
Misschien eens horen bij Mispelters, maar ook dat zullen wel Kantoormagneetjes zijn.

Enne... als ik morgen zin heb in Appelthee. Welke Mechelse Winkel moet ik dan binnenspringen ?
En voor een pak betere Koffie ?
En voor lekker Boterhammekesvlees ?
Appeltee: In Kusadasi of Side (Turkije)
Koffie: het eiland Java
Boterhammekesvlees: die gekleurde bocht verkopen ze wellicht overal.
Ik weet niet met welke wereldschokkende uitvindingen je je momenteel onledig houdt, maar voor magneten: probeer eens de permanente magneten uit oude luidsprekers...
Onlangs las ik een bericht over ne warme bakker die ne winkel heeft in Leuven waar ze zo nog van dat pikzwart brood verkopen.
Heel lekker met tikkeneiren, met spek of allebei.
Zodat ge dat zwart brood kunt doppen in dat spekvet.
Vindt ge dat nog in Mechelen ?
Ja man , dat wordt een uitstapje naar de Noorderburen.
Tik even in Google: "blokmagneten"
Succes en reisplezier.
Jos
Gimycko, probeer toch maar eerst eens iets te knutselen dat je onbelast (!) al aan het draaien krijgt. Met goedkope magneetjes of zo. Kwestie van niet veel geld uit te geven want ... jouw ontwerp gaat immers niet werken aangezien het volgens mijn bescheiden mening een zoveelste versie van een perpetuum mobile is. (http://nl.wikipedia.org/wik...)
@ Lfys :
Ach, laat me maar proberen.
Het is hier niet echt de bedoeling om het wel of niet kunnen bouwen van een mogelijk perpetuum mobile.
Ik wil gewoon iets uitproberen en daarom vraag ik hier effe op de blog of iemand me kan voorthelpen.
Maar je vergeet de vraag die ik ook nog stelde. Dankzij de rubriek die Peter terug is opgestart aangaande de Restaurants in Mechelen, leek het me ook leuk om langs deze weg eens te informeren of er ook betere speciaalzaken (en deze keer geen restaurants) waren. Mensen zoeken geregeld dingen voor hun hobby of eventueel naar dingen die ze nog kennen uit hun jeugd maar waarvan ze niet meer weten of dit hier in Mechelen nog wordt verkocht of aangeboden.
Dus naast een rubriek over de Restaurants in Mechelen, met deze misschien een mogelijkheid om ook eens de betere speciaalzaak in het zonnetje te zetten...
Kan je voor je prototype je magneten niet proberen zélf te maken? Ijzeren spul van gewenste vorm kopen of laten zagen, geïsoleerde koperdraad rondwikkelen, autobatterij en flinke kortsluiting maken ...
Lfys, da's wat ik hierboven al voorstelde: stukken ijzer (staal) laten zagen en die via indcutie te laten magnetiseren.
Informeer anders een bij Lasertec(h) die zitten in Mechelen-Zuid. Magneten zullen ze daar niet hebben maar misschien wel wat overschottekes staal uit hun afdeling plaatbewerking voor u.
Gimycko, bedoel je pompernickel? ik weet geen bakker waar je dat kan krijgen, wel in de supermarkt. Daar hebben ze ook het Nederlanse roggebrood (ook zo donker)
@ Katrientje :
Effe gegoogled en dit vind ik...

"Pompernickel - het donkerste roggebrood - komt van oorsprong uit Duitsland - was vroeger een specialiteit van de noordelijke provincies (Friesland en Groningen), verder was er Gelders roggebrood en zuidelijk roggebrood (Brabant en Limburg). Over het algemeen was het hoe zuidelijker men kwam, des te lichter het roggebrood."

Inderdaad, goed en lekker zwart brood. In Vlaanderen werd het blijkbaar ook bereid in oa Abdijen. Daarbij een goed stuk spek en zo ne zwarte boterham inweken in het spekvet.

Hemels !
Heerlijk voor de cholesterol!
@ Roger :
Ons moeder zei altijd dat "te" niet goed is.
"Te veel, Te weinig, Te hoog, Te laag, Te vet, enz..."
Maar af en toe zo een goei pan spek en daarin ne zwette boterham, ingeweekt met dat spekvet... dat moet zeker kunnen !

:-)
guy: een tip voor uw magneten: zoek eens op ebay naar volgend artikel: 200193340323!
en pompernikkel vind men o.m. bij O'Cool!
@ Jokke : Dat zal ik zeker doen. Bedankt !
In de Match ligt ook donker brood, maar Supermarktbrood...

:-S
En donkere Pompernickel ook bij de Match hoor.... Trouwens de meeste Pomperbickel komt uit een fabriek, kleine verpakkingen.... Lekker met daarop een stukje afsmakende kaas zoals Herve, Munster of schimmelkaas....
@ Rudi : Ge doet me watertanden...
Wat ik tegenwoordig weinig of niet zien liggen in de Match, bij het voorverpakt vlees is goeie rosbief.
In de GB vroeger hadden ze hele goeie, maar toen dat daar Carrefour werd, was het giene vette niemie.
En ook in dat klein GB-ke oep den Battelsesteenweg vond ik het niet direct. Moet ik daarvoor in de Match aan den Toog van het Vlees rosbief vragen of kan ik misschien beter naar de Betere Slager ergens in 't Stad. Daar neffe "Mens", in de Hoogstraat (Naam ontsnapt me effe) zullen ze het wel hebben.

Rosbief Warm... altijd lekker, maar ook Rosbief Koud tussen ne pistolee... zalig !
gimycko, als je een oven hebt, kan ik je wel een (Fries) roggebroodrecept bezorgen hoor, verser dan zelfgebakken kan niet he! ;-) het enige probleem ... échte stroop (dus geen schenkstroop of luikse stroop) is in Mechelen niet te vinden ... en dat moet er echt in, wil je het oorspronkelijke Friese roggebrood hebben ;-)
Oproep aan de Mechelse Handelaren :

Echte stroop aankopen !

:-D
Guy, stroop om aan uw baard te smeren?
:-D
In de botenwinkels aan het Bonaparte dok te Antwerpen kan je een strontium magneet kopen.

@gimko:

nu weet ik er meer van hof van nassau dus ijgelijk was het in onze speelplaats maar die stomme kinderen van villa zonnebloem hebben dat van ons gepikt en ook onze schoolbus gepikt we moeten zo bonnetjes kopen en daarvoor moet je betalen voor melk22 c voor soep 40 cent voor water ook 22 cent en voor thee en koffie 20 cent en vooor warme waaltijd 3 euro en 50 cent en ja de rest kan ik mischien  een andere dag ik moet weg

 

@gimko:

nu weet ik er meer van hof van nassau dus ijgelijk was het in onze speelplaats maar die stomme kinderen van villa zonnebloem hebben dat van ons gepikt en ook onze schoolbus gepikt we moeten zo bonnetjes kopen en daarvoor moet je betalen voor melk22 c voor soep 40 cent voor water ook 22 cent en voor thee en koffie 20 cent en vooor warme waaltijd 3 euro en 50 cent en ja de rest kan ik mischien  een andere dag ik moet weg

 

Het niveau stijgt weer...

Kan iemand mij vertellen waar ik de betere Muggen-of Vliegenramen kan kopen of laten maken ?

Ik heb op het Internet een winkel gevonden in de Nekkerspoelstraat, vlakbij het Speelgoedmuseum.

Een aanrader of een oud adres ?

nee

die is er nog steeds,

en naar ik heb gehoord dik in orde

als het voor naar binnen opengaande ramen zijn, kan je los vliegengaas kopen, en deze met dubbelzijdig tape aan je kozijn bevestigen (binnenkant). Altijd vliegengaas voor je venster  ;-)

En de kwaliteit van het gaas ... kan je zelf bepalen bij aankoop

@ Marc : Bedankt !  Ik denk dat ik volgend weekend eens tot daar wandel.