Lemesre, Chapelier...

met categorie:  


Ik heb zonet nog eens een bezoek gebracht aan het Klakkenhuizeke om er nog een hoed en handschoenen te kopen.
Voor mij stonden er twee kooplustigen en na mij kwamen er ook nog geinteresseerden binnen.
Vollen bak in dat kleine winkeltje, dus...
En ja, het is ermee gedaan. In maart zijn de uitbaters weg en wordt het blijkbaar een Vastgoedkantoor.

Dus, voor handschoenen en hoeden zullen we naar Brussel of Antwerpen moeten.

En toen ik buitenkwam zag ik ook dat de vitrine van Alkader compleet leeg was.

Times, they are a’changin...
Er zijn heel wat winkels gesloten en opengegaan tijdens de jaren die ik in Mechelen woon, van kleine kledingszaken tot grotere kledingszaken, onder andere: Super Confex, Pecotex, Kreymbourg, Pecotex, M&S Mode, nu ook Vogele Mode eind Januari. Ik denk persoonlijk dat in een stad als Mechelen is het beperkt hoeveel winkels/ketens er kunnen overleven, de concurrentie is immers groot. En na de invoering van de Euro zijn de prijzen ook gestegen en denk ik dat de mensen weiniger kopen en dat ze ook gerichter zoeken onder andere tijdens uitverkopen en solden etc.
Na het Klakkenhuizeke ben ik langs den Bruul naar huis gelopen. Het was er gezellig druk (voor een natte kouwe donderdag) en... de dames waren duidelijk in de meerderheid.

Maar ja, de Kerstvakantie is nog bezig !
En voor de liefhebbers van oude prenten en tekeningen over Mechelen... DeSleghte.
Ze hangen in 1 van die zijplaatsen als je in de tussengang bent, tussen de Voorste naar de Achterste Ruimte (dus niet op het 1e verdiep).
Ik heb er enkele herkend, maar er zaten nog enkele (voor mij) nieuwe stukken tussen.
Ze zijn wel wat prijzig. Als ik me goed herinner begonnen sommigen aan 200 euro per stuk.

Just to let you know...